Šeit es nerunāju par maģiju, drīzāk runāju par neopagānismu kā kultūrvēsturisku fenomenu. Maģijai es neticu.Ragana @ 15.03.2024 21:16Zinu tikai vienu cilvēku, kas jaunākos gados bija Dievturos. Ome, bet nekad par to neesam runājušas. Reiz mēģināju pievērsties Wiccai, bet neaizgāja tā lieta. Jūtos drīzāk kā ragana, kas reti praktizē vienatnē, bet neatrod savu vietu konkrētā kategorijā.
Pēdējā lieta, ko esmu sapratusi, ir tas, ka spēju kādam nosūtīt ciešanas, ja vien šis cilvēks to ir pamatoti pelnījis, bet tam nav sakara ar personīgu nepatiku. Tas nav arī lāsts vai kas tāds. Ticu enerģijas nezūdamībai, ka to var transformēt. Tur ir vajadzīgs kaut kas vairāk par dusmām.
Atkal - cik gan mums ir to neopagānu, kuri ir iekšā savā lietā par visiem 100%? Viena tāda, kuru pazīstu, ir Līga Ezera. Ļoti spēcīga, Feri tradīcijas piekritēja. Nekad gan neesmu varējusi saprast to vizualizāciju - vai viņa tiešām redz dievības un garus kā mēs ar savām acīm redzam cits citu? Tas ir kaut kas, ko nesaprotu.
Atbilde uz komentāru tika sniegta jau iepriekš 2024. gada 6. martā pulksten 15:28. Diskusiju ir jālasa vērīgāk!Atbalsts @ 14.03.2024 09:10
Ļoti labs jautājums, gaidām atbildi ?✍
chihiro @ 06.03.2024 14:52Man šī tēma liktos interesanta un tā kā man patīk baltu mitoloģija, es jau esmu par to nedaudz interesējusies, bet tu publicē vienkārši kaut ko bez dziļāka skaidrojuma. Ja vēlies ieinteresēt cilvēkus, tad pastāsti, kas tas ir, kur šobrīd piekopj pagānismu, vai tur var iestāties vai kur to visu var uzzināt, novērot, piedalīties utt.
Vai šis vnk jauns spama veids?
maijpukjiite @ 10.03.2024 19:35
jo nevienu neinteresē tavi garie palagi, kur nu vēl sieviešu klaču forumā
Neesmu priecīgs, ka zem manis rakstītā izpaužas kaut kāds finanšu ubags, respektīvi, krāpnieks. Cilvēk mīļais, es Tev neesmu staigājoša reklāmas platforma!WisdomofTrees @ 13.03.2024 16:36par ziedojumu varu jums palidzet atrast atbildes uz sasapejusiem jautajumiem. pec senam keltu metodem apskaujot kokus tie komunice ar mani un sniedz dazkart tieshas atbildes un palidz atrast pareizo virzijumu jusu dzives gajumam. +37126424595 zvanit un rakstit drosi un es jums palidzesu ka varesu.
Latvian pagan @ 08.03.2024 17:17Kā es jau redzu, manis rakstīto forumā sistemātiski dzēš. Lai gan es izsaku savu viedokli pieklājīgā un konstruktīvā veidā.
Pagāni tic reinkarnācijai un Veļu valstībām. Dvēseles laiku pa laikam reinkarnē, bet starp reinkarnācijām atrodas kādā no Veļu valstībām. Paradīze un Elle ir vien divas Veļu valstības, kuras ir radījis Dievs Jahve (saukts arī vel par Jehovu un Allāhu) savām privātajām vajadzībām.
Latvian pagan @ 08.03.2024 17:17Kā es jau redzu, manis rakstīto forumā sistemātiski dzēš. Lai gan es izsaku savu viedokli pieklājīgā un konstruktīvā veidā.
Pieļauju, ka Tu ar debesīm domā Paradīzi. Pasaules duālisms, Paradīzes un Elles jēdziens ir vien ābramiskajās reliģijās: jūdaismā, kristietībā, sātanismā kā kristietības antipodā (dažos ASV štatos sātanisms ir legāla reliģija), islāmā.Elīzīte12345 @ 08.03.2024 12:38Vai ticība kādam no šiem dieviem palīdzēs cilvēkam pēc nāves nokļūt debesīs?
Pagānisms ir politeiskās reliģijas, kurās tradīcijas parmantojamība netika pārtraukta. Piemēram, sintoisms (eng: Shinto). Šīs reliģijas varēja arī attīstīties tālāk savā attīstības gaitā.sidzha @ 06.03.2024 20:44Ar ko atšķiras neopagānisms no pagānisma?