Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Darba pienākumi

Reitings 699
Reģ: 23.03.2020
Vai kāda ir saskārusies ar situāciju
,kad vadība liek darīt darba pienākumus,kuri nav ierakstīti līgumā? Protams,darba līgumā ir punkts- veikt citus uzdevumus pēc vadītājas rīkojuma. Jau esmu pateikusi,ka neuzņemos pildīt "piedāvāto" funkciju,kuru grib man likt darīt, bet tāpat saņemu komentārus,ka jādara kā vadība liek. Jaunajā darbā sāku strādāt nesen un konsultēšos ar darba inspekciju,bet apnikusi tā sajūta,ka ar varu cenšas uzspiest tos pienākumus un pēc tam vēl uzmet lūpu,kad pasaku,ka neuzņemos šo funkciju.
15.02.2024 23:02 |

Patīk
Reitings 44437
Reģ: 12.10.2022
pradacandy @ 15.02.2024 23:02
Vai kāda ir saskārusies ar situāciju
,kad vadība liek darīt darba pienākumus,kuri nav ierakstīti līgumā? Protams,darba līgumā ir punkts- veikt citus uzdevumus pēc vadītājas rīkojuma. Jau esmu pateikusi,ka neuzņemos pildīt "piedāvāto" funkciju,kuru grib man likt darīt, bet tāpat saņemu komentārus,ka jādara kā vadība liek. Jaunajā darbā sāku strādāt nesen un konsultēšos ar darba inspekciju,bet apnikusi tā sajūta,ka ar varu cenšas uzspiest tos pienākumus un pēc tam vēl uzmet lūpu,kad pasaku,ka neuzņemos šo funkciju.
Man šāda situācija ir bijusi. Piekritu papildus uzdevumiem (protams bez papildus samaksas) ar domu, ka pierādīšu sevi un pēc laika varēšu kāpt pa karjeras kāpnēm un dabūt paaugstinājumu.
Rezultātā nebija ne algas paaugstinājums, ne arī paldies pateica. Aizgāju prom.
Šeit ir labi aprakstīts par papildus pienākumiem. https://lvportals.lv/e-konsultacijas/30455-vai-javeic-darbs-kas-nav-noteikts-darba-liguma-2023
15.02.2024 23:27 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits