Vakar ar radinieci runājām par abortiem. Viņa teica, ka aborts ir slepkavība, grēks un ir jādzemdē jebkurā gadījumā. Es teicu, ka ir gadījumi, kuros es abortu atbalstu un pat uzskatu to par nepieciešamu. Kādas ir jūsu domas par abortu? Es atbalstu abortu šajos gadījumos: 1) ja ir zināms, ka bērns piedzims ar garīgu atpalicību, invaliditāti; 2) ja meitene ir izvarota un palikusi stāvoklī no izvarotāja; 3) ja dzemdē meitene, kurai nav ne stabilas dzīvesvietas, ne stabila darba, nekādu ienākumu un arī galvā nav saprašana par to, kādai jābūt atbildībai par bērnu. Runājot par "1)", būsim atklāti, tādi bērni visu dzīvi cietīs. Gan skolā tiks apsaukāti un nepieņemti, gan tālākā dzīvē būs grūti atrast darbu, attiecības, gan pati ģimene čīkstēs, cik grūti ir tikt galā ar tādu bērnu. Runājot par "2)", nu tas saprotams, neuzskatu, ka meitenei būtu jādzemdē no izvarotāja. Jā, bērns nav vainīgs pie tā, bet ja meitene vēlas atbrīvoties no bērna, kas ieņemts no izvarotāja, tad es to atbalstu. Un par "3)", arī būsim atklāti, bērnam būs sabojāta bērnība, ja viņš augs tur, kur nav naudas, sakarīgas dzīvesvietas utt.