Lorra @ 25.08.2023 21:57
Tas noteikti nebija ar ļaunumu domāts. Mēs cilvēki bieži vien pārspīlējam lietas un nenovērtējam to kas mums ir dots, palasot šo diskusiju, lietotāja noteikti saprata, ka citiem ir gājis sliktāk un viņai nav baigi par ko sūdzēties. ?
31.oktobris @ 25.08.2023 22:35
Tev ir nopietnas pašapziņas problēmas. Tu netici, ka esi gana vērtīga, tu domā, ka neesi pelnijusi viņa mīlestību. Un tev vajag konstanti apliecinājumu no otra, ka tevi mīl, vajag utt. Tas viss nozīmē, ka tev ir nemitīgi vajadzīgi apliecinājumi, ka esi gana laba, jo pati tu tam netici, ka esi pietiekami, gudra, skaista...
Elisa_M @ 25.08.2023 22:19Draugu, ar ko izrunāties, man nebija, ģimeni iesaistīt negribēju, psihologa konsultācijās nebija panākumu (biju vien pāris reizes), puisis uzskatīja, ka man ar šīm "trauksmēm" jātiek galā pašai. Ikdienā biju parasts, dzīvespriecīgs cilvēks, bet darbā, piedzīvojot neveiksmi, bija tādi brīži, kad pārnācu mājās, histēriski raudāju, bļāvu, ārdījos vairāku stundu garumā. Pati nevarēju nomierināties, bija tāda sajūta, ka sēž iekšā kāds velns. Un ar katru reizi arvien trakāk un trakāk. Tas notika arvien biežāk un ilgāk. Kad draugs manu izturēšanos vairs nespēja paciest, mēdza braukt pārnakšņot pie drauga. Tad arī sākās tā "pašnāvnieciskā" muļķošanās. Ne reizi nebiju pat tuvu iznākumam, jo biju par gļēvu, taču pārņēma neglābjamas emocijas. Sāpēja arī tas, ka ar draugu nepavadījām kopā laiku, es nedzirdēju tik ļoti gaidītos labos vārdus, attiecībās pietrūks mīļums.
Sapratu, ka jāmaina darbs, tagad strādāju teju vispār bez stresa, normālu darba laiku, atjaunoju attiecības ar māsu, kas bija tik ļoti svētīgi, iegādājāmies dzīvnieciņus, kas ienes mājās prieku un galvenokārt, pārvirzīju domāšanu.
Man vajag sev regulāri atgādināt, ka mans puisis man tāpat vien neteiks, ka mīl, ka labi izskatos, neaicinās uz randiņu, ka esmu vienkārši viņa dzīvesbiedrene, ne mīļotā meitene un vēl un vēl. Kad draugs nav mājās, man vajag apsēsties pie spoguļa, ar sevi izrunāties un izraudāties - tagad tā tieku galā ar bēdiņām. Šādu trauksmju pēdējā gada laikā esmu piedzīvojusi maz un neilgas. Uzskatu, ka esmu to pieklusinājusi, taču ne tikusi 100% ar visu galā. Tiklīdz dzīvē atkal sāksies stresains laiks, visticamāk atgriezīsies arī šīs negatīvās sajūtas.
Lai gan esam vēl pāris, nezinu cik mūsu attiecības ir nopietnas, jo arī pēc četru gadu kopābūšanas viņš izvairās runāt par ģimenes veidošanu, kas man ir ļoti svarīgi.
goodmorning @ 25.08.2023 18:37Manuprāt diezgan intīma diskusija
Īsumā: savos 20 cietu no diezgan smagas depresijas. Toreiz dzīvoju kopā ar vienu puisi, vienaudzis, un peldējam pa dzīvi kā tāds pludiņš. Nekur īsti nestrādājām. Tie vēl bija labie laiki kad varēja ar 20nieku izdzīvot nedēļu. Vienā darbā nepatika tas, šitas, tad otram kaut kas nepatika un tad kādu laiku sēdējām abi senčiem uz kakla. Pārtikām no ceptiem kartupeļiem, tā visticamāk arī norāvu sev žultsakmeņus
Tagad entie gadi ir pagājuši un es toreiz uzsāku terapiju , palietoju zāles, joprojām lietoju AD stresa kontrolei , daudz un cītīgi strādāju ar sevi un tagad ir pavisam cita dzīve. Reizēm vēl tos laikus atceros un iedomājos, ka labāk tad "iešautu sev lodi galvā" nekā atgrieztos pie tādiem apstākļiem un domu virzienā kāds bija kādus 8 gadus atpakaļ.
Vienmēr saku kaut es varētu atgriezties atpakaļ laikā ar savu šodienas prātu un būt tai meitenei vecākā māsa
.Eksperte. @ 25.08.2023 22:24
Man prieks, ka esi atradusi veidu, kā pašai palīdzēt sev.
Tomēr man liekas, ka tavas attiecības pelnijušas atsevišķu tēmu. Tur viss ir slikti, galvenokārt, pašapziņas un pašmīlas trūkuma dēļ.
Elisa_M @ 25.08.2023 22:19Draugu, ar ko izrunāties, man nebija, ģimeni iesaistīt negribēju, psihologa konsultācijās nebija panākumu (biju vien pāris reizes), puisis uzskatīja, ka man ar šīm "trauksmēm" jātiek galā pašai. Ikdienā biju parasts, dzīvespriecīgs cilvēks, bet darbā, piedzīvojot neveiksmi, bija tādi brīži, kad pārnācu mājās, histēriski raudāju, bļāvu, ārdījos vairāku stundu garumā. Pati nevarēju nomierināties, bija tāda sajūta, ka sēž iekšā kāds velns. Un ar katru reizi arvien trakāk un trakāk. Tas notika arvien biežāk un ilgāk. Kad draugs manu izturēšanos vairs nespēja paciest, mēdza braukt pārnakšņot pie drauga. Tad arī sākās tā "pašnāvnieciskā" muļķošanās. Ne reizi nebiju pat tuvu iznākumam, jo biju par gļēvu, taču pārņēma neglābjamas emocijas. Sāpēja arī tas, ka ar draugu nepavadījām kopā laiku, es nedzirdēju tik ļoti gaidītos labos vārdus, attiecībās pietrūks mīļums.
Sapratu, ka jāmaina darbs, tagad strādāju teju vispār bez stresa, normālu darba laiku, atjaunoju attiecības ar māsu, kas bija tik ļoti svētīgi, iegādājāmies dzīvnieciņus, kas ienes mājās prieku un galvenokārt, pārvirzīju domāšanu.
Man vajag sev regulāri atgādināt, ka mans puisis man tāpat vien neteiks, ka mīl, ka labi izskatos, neaicinās uz randiņu, ka esmu vienkārši viņa dzīvesbiedrene, ne mīļotā meitene un vēl un vēl. Kad draugs nav mājās, man vajag apsēsties pie spoguļa, ar sevi izrunāties un izraudāties - tagad tā tieku galā ar bēdiņām. Šādu trauksmju pēdējā gada laikā esmu piedzīvojusi maz un neilgas. Uzskatu, ka esmu to pieklusinājusi, taču ne tikusi 100% ar visu galā. Tiklīdz dzīvē atkal sāksies stresains laiks, visticamāk atgriezīsies arī šīs negatīvās sajūtas.
Lai gan esam vēl pāris, nezinu cik mūsu attiecības ir nopietnas, jo arī pēc četru gadu kopābūšanas viņš izvairās runāt par ģimenes veidošanu, kas man ir ļoti svarīgi.
AnnnaMannna @ 25.08.2023 23:28
Piekrītu par viņas attiecībām, bet domāju, ka to nevajag pārrunāt šajā forumā. Žēl, bet šis forums nav drošā vieta. Saņemot visus tos inceļu vai citu troļļu komentārus, viņa var sajusties vēl sliktāk. Tādēļ iesaku speciālistus. Vai kādu drošu vidi, piemēram, atbalsta grupu.
lūdzu, lūdzu, nekad dzīvē nesalīdziniet - kuram gājis labāk/sliktāk lai noniecinātu kāda, kam it kā gajis "vieglāk" sāpi. Katra cilvēka sāpes ir vienlīdzīgi svarīgas un novērtējamas. Un pārbaudījums, kam viens cilvēks it ka iziet cauri salīdzinoši viegli, otram var būt katastrofa un abos gadījumos par to cilvēks nav jākaunina. Katra cilvēka sāpe ir svarīga, nozīmīga un vērā ņemama.Lorra @ 25.08.2023 21:57
Tas noteikti nebija ar ļaunumu domāts. Mēs cilvēki bieži vien pārspīlējam lietas un nenovērtējam to kas mums ir dots, palasot šo diskusiju, lietotāja noteikti saprata, ka citiem ir gājis sliktāk un viņai nav baigi par ko sūdzēties. ?
Elizabeteputnos @ 26.08.2023 09:35lūdzu, lūdzu, nekad dzīvē nesalīdziniet - kuram gājis labāk/sliktāk lai noniecinātu kāda, kam it kā gajis "vieglāk" sāpi. Katra cilvēka sāpes ir vienlīdzīgi svarīgas un novērtējamas. Un pārbaudījums, kam viens cilvēks it ka iziet cauri salīdzinoši viegli, otram var būt katastrofa un abos gadījumos par to cilvēks nav jākaunina. Katra cilvēka sāpe ir svarīga, nozīmīga un vērā ņemama.
.Eksperte. @ 26.08.2023 08:54
Es jau viņai neskaitāmas reizes esmu teikusi, ka viņai ir jāšķiras.
Annija35 @ 26.08.2023 10:01
Šādos brīžos ir svarīgi,lai apkārt ir pareizie cilvēki, kuri var sniegt atbalstu un kuriem nav vienalga,kas notiek ar tevi. Diemžēl pēc tava stāsta var secināt,ka tas tavs draugs ne tuvu nav tas cilvēks un ja nav gatavs runāt par jūsu kopīgo nākotni,tad viņš tādai nav gatavs.
Vai ir vērts tērēt savu laiku tādam vīrietim?
Annija35 @ 26.08.2023 10:01
Šādos brīžos ir svarīgi,lai apkārt ir pareizie cilvēki, kuri var sniegt atbalstu un kuriem nav vienalga,kas notiek ar tevi. Diemžēl pēc tava stāsta var secināt,ka tas tavs draugs ne tuvu nav tas cilvēks un ja nav gatavs runāt par jūsu kopīgo nākotni,tad viņš tādai nav gatavs.
Vai ir vērts tērēt savu laiku tādam vīrietim?
Jānis Parastais @ 26.08.2023 09:45
Nu re, sanāk, ka Eksperte ir incelis un trollis. ?
Kas tieši te nav droši, tas, ka bieži vien nesaņem uķi-puķi sniegpārsliņas attieksmi, bet tiešā tekstā pasaka kā ir? Dīvaini cilvēki palikuši, ja viņiem norāda uz patieso problēmu, ko mainot, viss tiešām varētu nākt par labu, viņiem tas nepatīk, tā vietā, viņi augstāk vērtē fake padomus, kur “viss jau būs labi”, “vaina nav tevī” utml. muļķības, lai gan visbiežāk tieši paši ir pie vainais, vai arī paši varētu visu viegli atrsināt, pakustinot savu pakaļu un (vai) smadzenes. Es tieši augstāk vērtēju draugus, kas tiešā tekstā man pasaka, ja kaut kas nav, nevis “viss jau ir labi”, bet patiesībā domā, vai aiz muguras runā, kāds muļķis utt.
.Eksperte. @ 26.08.2023 10:16
Patiesībā viņa visu šo pati saprot.
Tikai lieta tajā, ka viņa to nevar atzīt pati sev.