Pēc šīs diskusijas raisījās pārdomas par grāmatu kā vērtību. Ikreiz, kad Instagramā redzu kādu storiju, kurā kāda meitene ielikusi bildi kā lasa, mani pārņem tāda nožēlojama sajūta, arī labprāt izlasītu Jūsu ieteiktās grāmatas, bet man interese par to lasīšanu teju vispār ir zudusi. Agrāk ļoti mīlēju lasīt, patika grāmatas, taču šobrīd tā vēlme lasīt tiešām lietderīgu, bagātinošu lasāmvielu kaut kā ir pazudusi. Es vienkārši nevaru saņemties.
Kopš sāku vairāk lasīt mācību literatūru, sev interesējošām lietām vairs neatlika tik daudz laika, nebija vēlmes, bet tagad, kad tā man vairs nav aktuāla, nespēju atkal pievērsties grāmatām, kuras man šķistu interesantas. Pagājušajā vasarā nopirku dažas grāmatas, kuras vēlējos izlasīt, tās vēl joprojām nav atvērtas.
Darba kolēģes regulāri, aizrautīgi lasa un seko līdzi jaunākajai lasāmvielai mūsu darba jomā, tās pārrunā, iesaka viena otrai, bet es tikai bolu acis vai no šādām sarunām izvairos, jo man nav ar ko dalīties. Vienmēr nosarkstu un jūtos neērti, jo nākas teikt, ka nezinu kādu autoru, kura grāmatas izrādās ir ļoti populāras. Jāpiemin, ka mans lasīšanas maratons beidzās tieši brīdī, kad šeit uzsāku darba attiecības, saspringtā grafika dēļ. Kā Jūs esat atkal uzmundrinājušas, motivējušas sevi lasīt?