putns @ 31.05.2021 12:05Ja esi pabeigusi studijas un joprojām nestrādā savā sfērā, tad esi viena no ļoti liela cilvēku klāsta, kas ticēja, ka mācības tev kaut ko dzīvē iedos, un tad brutāli aplauzās. Te jau bija arī citas ļoti līdzīgas tēmas. Lielākā daļa universitātes grādu ir bezjēdzīga laika nosišana, tāpat kā daudz kas no skolas materiāla.
Neiesaku sekot truliem ''fake it till you make it'', ''vienkārši saskati pozitīvo'', ''gan jau citi nav tik laimīgi kā tu domā'' u.tml. padomiem. Objektīvi runājot, tava dzīve ir sūdīga. Un mērķtiecīgi aizmālēt sev acis, izlikties, ka esi laimīga, vai kaut ko dzīvē sasniegusi, būtu stulbi.
Pirmais solis vienmēr ir saprast, kas tieši tevi visvairāk neapmierina. Tas, ka tev nav un pārskatāmā nākotnē nebūs attiecību/vīra/bērnu? Tas, ka tev nav un pārskatāmā nākotnē nebūs normāla darba? Un tad sākt to risināt.
Trauksmes sajūta, jo nedari neko vērtīgu ar savu dzīvi, ir pilnīgi normāli un var pat teikt - veselīgi. Tev vajag nevis 'mainīt uztveri', kas no izlasītā izskatās pilnīgi adekvāta apstākļiem, bet gan mainīt savu dzīvi.
GhostGG @ 31.05.2021 13:13Problēma ir tajā, ka tu pārāk domā par to, ko citi domā. Ir sev jāpajautā godīgi, kas tevi dara laimīgu? Kas ir tās lietas, kas tev izraisa prieku un gandarījumu. Nezinu vai ir vērts visu mūžu nodzīvot tā, lai attaisnotu citu cilvēku liktās cerības uz sevi. Kādam vienmēr nekas nebūs labi. Tā tomēr ir tava dzīve un ja kāds no nespēj pieņemt, tad tā ir viņu problēma.
Kādā ziņā tu sevi salīdzini ar cietiem? Kas ,tavuprāt, ir tās ideālās dzīves, kas ir citiem un kas tev vēl nav?
EE @ 31.05.2021 12:47Katru gadu beidz tūkstoši juristu!!!
Tā kā konkurence milzīga.
Radler @ 31.05.2021 13:55
Zinu. :)
Uz šo aizgāju, jo uzņēma budžetā. Toreiz galīgi nezināju, ko gribu. Domāju, ka ņemšu gap year un pastrādāšu kaut kur, bet pēdējā brīdī izdomāju iesniegt dokumentus juristos ar domu - ja būšu budžetā, tad pamēģināšu.
Tagad, atskatoties, varu teikt, ka nenožēloju, kā jau minēju. Zināšanas noderīgas, piemēram, tagad, kad saskāros ar mantojumu, zināju ko man jādara, kādas tiesības un sapratu, ko notārs runā. Tāpat sapratne par līgumiem vispār un to sfēru, ja dzīvē kadās kāds ''kāzuss''.
Katrā ziņā labāk nekā būtu aizgājusi uz kaut kādiem sociologiem un pēc tam bez darba un bez sajēgas, kur dzīvē pielietot.
Vispār, domājot par darbu, es gribētu būt bibliotekāre. Bērnībā un pēc tam patika gramatas, īsts grāmatu tārps, patika kārtot grāmatas, kad vienu vasaru strādāju grāmatnīcā. Patīk bibliotēkas smarža... BET man atkal ir kaut kādā mērā bail, ko tieks citi, ko padomās... mācījās juristos un tagad kaut kāda bibliotekāre... kāda tur izaugsme utml...
Visādi salīdzinu. Piemēram, draudzenei jau 4 gadus ir attiecības, viņi abi ir savstarpēji iepazinušies ar vecākiem, katru nedēļas nogali viens pie otra brauc ciemos. Plāno īrēt dzīvokli kopā. Es domāju, ka viņiem drīz arī varētu būt kāzas, jo tomēr ļoti saskanīgs pāris un ilgs laiks pagājis. Man ir bijušas neilgas attiecības, tikai 2 mēneši. Es neprotu/neesmu atradusi cilvēku vēl.
Arī redzu, ka bijusī kursa biedrene šiko. Nezinu, varbūt paslepus kkur strādā, bet oficiāli neesmu dzirdējusi. Pat ja strādā, neticu, ka pelna tik daudz, lai katru rītu dzertu kafiju kafejnīcās, katru nedēļas nogali vismaz vienreiz ēstu restorānā, dzīvotu Rīgas centrā, varētu atļauties manikīrus, pedikīrus un ko tik nē. Domāju, ka vecāki turīgi. Neesmu mantkārtīga, bet bišķi paskatoties škiet - bāc, es strādāju tagad apkalpojošajā sfērā, pelnu, bet viņa kā niere pa taukiem, neko nedarot.
Arī figūras. Neuzskatu sevi par resnu, bet neuzskatu ari par sportisko un formīgo, bet gribētos. Būtu izturība, spēks formas.
Vispār, domājot par darbu, es gribētu būt bibliotekāre. Bērnībā un pēc tam patika gramatas, īsts grāmatu tārps, patika kārtot grāmatas, kad vienu vasaru strādāju grāmatnīcā. Patīk bibliotēkas smarža... BET man atkal ir kaut kādā mērā bail, ko tieks citi, ko padomās... mācījās juristos un tagad kaut kāda bibliotekāre... kāda tur izaugsme utml...