Arī man ir bijis tā, ka, piemēram, nedēļu iepriekš ar draugiem sarunājam, ka iesim kaut kur pasēdēt, bet iepriekšējā vakarā saprotu, ka negribu, jo visa kompānija lietos alkoholu, bet es nelietoju. Lai gan visi draugi zina, ka alkohola glāzi izdzeru varbūt reizi pusgadā (lielākoties veselības problēmu dēļ), tāpat ir mēģināšana pierunāt. Lai pati nejustos tik neērti, reizēm nākas sameloties, ka lietoju medikamentus, tad uzreiz ir klusums un lieku jautājumu vairs nav. Vēl ir variants tajā dienā būt par šoferi vai sameloties, ka nākamajā rītā kaut kur jābrauc vai kaut ko jāved.
Ja draugi ir saprotoši, tad var pateikt, ka šodien dzersi tikai bezalkoholiskos kolkēļus, bet ja ir tādi kā mani, tad mazie meli nav sliktākais variants.
Ja šādā kompānijā nejutīsies ērti, tad tiešām labāk neej vispār, gan pārējās draudzenes sevi nodarbinās, saki vienkārši, ka tomēr gadījās citi plāni un viss, esi nogurusi, kaut kas steidzami jāizdara. Visticamāk draudzenes sapratīs, ka melo un negribi iet, bet tādā gadījumā ar varu nespiedīs.