nenorādi CV savu vecumu un raksti to tā, lai arī nevar izsecināt, piemēram, neraksti visas senās darba vietas u.t.t. - tad vismaz uz interviju ir cerība tikt un ieinteresēt ar savām kompetencēm.Sendija @ 06.10.2025 14:31Sveikas!Padalieties ar pieredzi kā atrast darbu 50+.Sūtu CV uz dažādām vakancēm pat neaicina uz pārrunām un neraksta atteikuma vēstules
Sendija @ 06.10.2025 14:31Sveikas!Padalieties ar pieredzi kā atrast darbu 50+.Sūtu CV uz dažādām vakancēm pat neaicina uz pārrunām un neraksta atteikuma vēstules
Sendija @ 06.10.2025 14:31Sveikas!Padalieties ar pieredzi kā atrast darbu 50+.Sūtu CV uz dažādām vakancēm pat neaicina uz pārrunām un neraksta atteikuma vēstules
bouquettt @ 14.06.2020 17:56Vecuma dēļ visbiežāk neņēma darbā, kad skolas laikā meklēju vasaras darbus un nebija vēl 18. Kad sāku studēt, vairāk sastapos ar to, ka neņem studentus.
Šī brīža darbu atradu veiksmīgi, nevienu neuztrauca mans vecums, kā arī fakts, ka studēju. Kolektīvā esam cilvēki vecumā no 23 līdz 60+ gadiem. Problēmu nav. Arī es strādāju skolā, bet nav nācies sastapties ar vecāku aizspriedumiem. Esmu gan no pavecākām kolēģēm dzirdējusi šādus, tādus izteikumus, bet tas arī viss.
Mocheato @ 14.06.2020 17:43Pirms Covida, uz daudzām intervijām staigāju. Tagad klusums.
Man tagadējā esošajā darbā kolektīva vidējais vecums ir 55+ gadi. Grūti tādā strādāt, ja esi vienīgā "jaunā" kurai nav pat vēl 30. Gadi.
akaroa @ 14.06.2020 17:33atcerējos, ka viena kompānija, kas man piedāvāja darbu, savā aprakstā pie plusiem minēja, ka ir jauns darba kolektīvs 20-25 gadi ... man tad bija 28, vai tas tiešām ir pluss :D
BellaCiao @ 14.06.2020 17:22Daudzās vietās baidās no sievietēm līdz 30, jo pastāv iespēja, ka viņas tūlīt dosies dekrētā. Tas ir vienīgais, ko esmu ievērojusi, saistībā ar darbu un vecumu.
Amorcita @ 14.06.2020 17:12
Wow, ko tādu gan nebiju dzirdējusi. Bet gan jau vecākiem ir tā skepse, par tiem jaunajiem pedagogiem, vecāki bieži vien negrib nevienam savu bērnu uzticēt, skumji, jo tomēr kāda starpība cik gadu, tas tomēr ir pedagogs - kuram ir izglītība, protams, pieredze uzreiz nav.
Mocheato @ 14.06.2020 16:57Es arī sobrid esmu jauna darba meklējumos. Nezinu vai tas vecuma dēļ, bet neviens mani neaicina uz intervijām.
Lai gan pieredze man ir laba un izglītība ir laba un man 29 gadi.
Domāju ka covid vainīgs, nevis vecums. Reāls klusums, esmu izsūtījusi ntos cv. Vāks!
kay @ 14.06.2020 16:54Gluži nevaru teikt, ka man ir bijušas problēmas atrast darbu sava vecuma dēļ, bet darbā ir bijušas situācijas (gan man, gan arī citām kolēģēm +/- mana vecuma, gan arī no citām skolām skolotājiem) , kad skolēnu vecāki raksta sūdzības vadībai, ka skolotāja ir pārāk jauna, nemāk mācīt un prasa nezin ko droši vien tāpēc, ka nav nekādas kompetences un saprašanas kā vajag. Šādi esmu dzirdējusi, ka "noēd" ļoti daudz jaunos pedagogus tieši vecāki.