Nav baigais ēdiens, bet- paštaisīts humuss ir ļoti laba lieta. Šodien uztaisiju un bija tik garšīgi uz maizītes uzsmērējot, ka pieēdos tikai to un nekam citam vēderā vieta nepietika, kas varbūt nav baigi labi, bet pa retam var. ? Pagatavošana- sablenderē aptuveni pus glāzi vārītus turku zirņus, pieliec 2 ķiploka daiviņas, pieber šķipsniņu sāli, pielej neitrālas garšas eļļu aptuveni 100 ml, līdz izveidojas vēlama konsistence (bet es laikam lēju mazāk, un man bija kaņepju eļļa, bet der arī olīvu, vīnogu kauliņu un varbūt vēl kāda), pieliec citrona sulu (internetā receptēs skatoties parasti rakstīts pielikt sulu no pus citrona vai pat vesela, un es pirmajā reizē tā arī izdariju un visu savu humusu izmetu, jo citrons visu sabojāja tā, ka nebija ēdams, tāpēc es noteikti iesaku sākumā to sulu pielikt mazāk), un vēl tējkarote tahini, bet ja tahini majās nav un nav vēlme iegādāties, tad bez tā var arī ļoti labi iztikt. Lai pamanītu garšu, var pielikt olīvas, saulē kaltētus tomātus un visu ko, kas vien garšo.