Personām, kuras izliek savu dzīvi publiskai apskatei, būtu jāzin, ka viedokļi vienkārši būs; kritizējoši, nosodoši, piekrītoši, atbalstoši, slavinoši, nomelnojoši... Jā, var cīnīties par cieņpilnu komunikāciju internetā, bet ir visi priekšnosacījumi, lai visdrīzāk tendence saglabātos - virtuālā vide, anonimitāte, saturs, kas var uzjundīt dažādas emocijas (dusmas, skaudību, skumjas)... Kas notiek tviterī, youtube, citos forumos. Esmu redzējusi neskaitāmus video, kur tiek ķidātas publisku personu dzīves, tūkstošu garu lappušu diskusijas, kas veltītas ārzemju blogeriem... Bet starp daudz sāpinošiem vārdiem konkrētam cilvēkam ir arī daudz komplimentu. Ikvienam ir sāpīgi, ja par viņu slikti runā, kritizē bērnus, vīru, attiecības, bērnu audzināšanu. Es droši vien salūztu, bet kritizē to, ar ko publiski cilvēks ir izvēlējies dalīties. Ieteiktu vairāk palasīt pētījumus, autoru darbus, kas runā par soctīkliem, par to, kā tie ir veidoti, īsāk sakot, lai reģenerētu gan skaudību, gan agresiju, gan sāncensību, jo tad pavisam droši - cilvēkus tas piesaistīs. Tas ir jāpieņem, ka tā būs, jāapsēžas un jāizdara izvēle - vai es to gribu? Nevienam no sirds neinteresē influenceru, blogeru dzīves. Tā pārējiem ir izklaide, reizēm miskaste uzkrātām emocijām, garlaicības sastāvdaļa, automātiska uzvedība (starp citu, pētījumi rāda, ka soctīkli bieži tiek lietoti automātiski, bez nozīmes, jēgas). Un vai kāds ir gatavs savu dzīvi izliekt svešiem cilvēkiem, kuriem tu esi kā izklaide piektdienas vakarā, kuram nu nerūp, kas ar tevi notiek. Vai esi gatavs, ka par tevi runās? Vai tā nauda no sadarbībām ir tā vērta? Vai tava mentālā veselība ir tā vērta? Vai tavs naktsmiers? Vai tavs privātums? Tas ir ļoti atvieglojošs, atbrīvojošs miers, kad tava privātā dzīve ir tava, tu esi OFFLINE. Tā ir brīvība! Es ceru, ka influenceri par to aizdomāsies. Pamēģiniet uz nedēļu atslēgt soctīklus, pamēģiniet aizbraukt ceļojumā vai aiziet vakariņās, kur nav jādomā par to, kā tas izskatīsies bildēs,pamēģiniet neatbildēt citiem uz vēstulēm, nesekot līdzi citu dzīvēm, jums izmainīsies viss, sākot ar pašsajūtu un beidzot ar to, kā jūs redzat, uztverat dzīvi.