Daudz ko varu attiecināt arī uz sevi.
Arī skolas laikā biju apsmietā, atstumtā, arī visi citi vairījās, tēloja, ka cenšas notīrīt netīrumus, kas ir pielipuši, pieskaroties man, centās nenākt man klāt un vēl daudz kas.
Ģimenē bija kaut kas līdzīgs, nebija klasisko silto attiecību, dzirdēju uz sevi vērstus vārdus, ka nevienam nebūšu vajadzīga, neko nesasniegšu, esmu neglīta un vēl citi vārdi, kurus nevēlos atkārtot. Arī ir piedzīvota seksuālā uzmākšanās, kura gan nav atstājusi tik dziļas pēdas.
Kopš skolas beigšanas esmu izmainījusies, neesmu vairs tik bikla un kompleksu nomākta, bet joprojām jūtu ietekmi, kas nāk no pagātnes. Jā, viegli pateikt, ka pagātne ir pagātne, it kā tas būtu tik vienkārši. Ikdienā, ja esmu draugu barā, tad būšu tā, kura klusēs, ja vien tiešām negribēsies izteikties. Ķeru pie sirds vārdus, kuri it kā nav ļauni, kaut arī to neizrādu. Baidos nebūt perfekta, reizēm tas nonāk līdz absurdam, ka piedomāju pie visiem sīkumiem, kā izskatos, kā uzvedos. Ilgi varu pārdzīvot, ja esmu kaut mazāko sīkumu izdarījusi ne tā.
Bet visvairāk traucē bailes par nākotni, neziņa, kas būs, bailes, ka neizdosies. Uznāk periodi, kad uznāk apātija un gribas noslēgties sevī, jo šķiet, ka nav nākotnes.
Tā ir kā soma, kura ir līdzi katru dienu, tikai reizēm vieglāka, reizēm smagāka. Un visu laiku tev iekšā ir kāda maza balstiņa, kura saka, ka "tev neizdosies, tu nekam nederi, tu neesi interesanta, tu neesi izskatīga, tu viņiem nepatīc utt." (Par balsi galvā nevajag saprast burtiski, protams:-D). Labi, tas ir īsi, ir periodi, kad nav tik traki, cenšos strādāt ar šo visu.:-) Veiksmi mums!(l)