Vai nav vienalga ko liek saulīte,redkolēģijas... Ja nevarat neko pateikt labu., būtu paklusējušas. Jebkurš komentārs par to ka tai vai tai botuks,liekās skropstas utt ir tikai viennozīmīgi skaudība.
Ir tāds teiciens, ka par mirušajiem jāsaka vai nu tikai labu, vai neko. Pirmā dzirdēšana, ka arī par dzīvajiem tas pats: ja nav nekā laba, ko pateikt, tad turi muti. Ja tā būtu, ka cilvēki nekritizētu viens otra izskatu/raksturu/ģērbšanās veidu utt., tad gan pasaule būtu viena liela, skaista, brīnišķīga vieta, kurā pa pūkainiem rozā mākoņiem lēkātu vienradži un cilvēki viens otram teiktu tikai labus vārdus. Ja tā būtu, tad tik daudz bērnu neciestu no verbālās vardarbības skolās. Viss būtu baigi forši. Bet tā, diemžēl (vai, par laimi?), nav, tāpēc jebkuram cilvēkam IR tiesības izteikt savu viedokli, neskatoties uz to, vai šis viedoklis ir pozitīvs vai negatīvs. Tas, KĀDĀ veidā šis viedoklis tiek izteikts, jau ir atkarīgs no paša viedokļa paudēja pieklājības un izglītotības līmeņa. Savukārt, ja kāds nespēj paciest kritiku un/vai savā virzienā veltītus ne tik labus vārdus, tad vispār vajadzētu izdzēsties ne tikai no sociālajiem tīkliem, bet arī no dzīves, jo nežēlīgi cilvēki ir visur, ne tikai forumos.
Un par to skaudību... Interesanti, ka tiklīdz, kā kāds izsaka savu viedokli par kaut ko, kas šim cilvēkam nepatīk, tā uzreiz skaitās skaudība. Tiesa gan, es galīgi neredzu, ko tur skaust. Man nekad dzīvē nav bijušas pieliktas skropstas, jo pašai savas ir skaistas, biezas un garas. Priekš kam man skaust to, ka kādai savas varbūt nav tik skaistas, tāpēc jāliek klāt? Botokss? Vai man tiešām skauž tas, ka kāda sev špricē botoksu? Tiešām? Nē, it ne maz. Tieši otrādi - es esmu laimīga, ka man nav vajadzība to darīt. Ne botoksu špricēt, ne skropstas, ne matus, ne nagus audzēt klāt. Un nē, es neesmu burkšķe, kura atbalsta tikai dabīgo skaistumu. Man patīk arī
gaumīgs mākslīgais skaistums un es zinu, ka arī ar pieliktām skropstām, matiem un nagiem sieviete var būt skaista, ja vien ar to visu nešauj par strīpu. Bet tās metru garās skropstas, kuru dēļ knapi acis var atvērt,
uztjūnētās sejas, nenormāls daudzums kosmētikas, pārcepināta āda un
uzpumpētās lūpas man liekas kaut kas briesmīgs. Un nē, man tiešām kaut kas tāds neskauž! Es tikai izsaku svau viedokli. Kāpēc gan es nevarētu to darīt?
Šī gan nav latviete, bet vienkārši ielieku kā uzskatāmu piemēru tam, ko es personīgi uzskatu par bezgaumīgu un briesmīgu ārējo izskatu. Tici man, kaut kas tāds man tiešām neskauž! Drīzāk raisa žēlumu.