Ar it kā neatbilstošu izglītību? Jā, tomēr ir bijušas problēmas, diezgan smagas, kuras pat iegūstot attiecīgu diplomu, nepāriet pašas no sevis.
Jā, visvieglāk ir ar profila augstāko un lielu laiku papildus mācībām. Nav ieteicams bez, patiešām nav ieteicams un tam ir daudz iemeslu.
Pirmkārt, bez profila augstākās, kaut ar prestižu citu augstāko, kompetenci testēs dziļāk. Nopietnās vietās, protams, ar portfolio vien nepietiks un nezinot profesijas fundamentu teoriju, var izkrist intervijās.
Piemēram, man, zinot tikai faktu, ka nav profila diploma, bet nezinot kāds tas diploms man ir, vienā vietā speciālists uzdeva arī tādus jautājumus, kuri, nu nav atbildami ja tev ir bakalaurs ar labām atzīmēm tajā profila specialitātē. Es viņu pašu par duraku pataisīju, standarta koncepcija ir tāda, ka cilvēki, kuriem nav profila izglītības CompSci, ir vāji diskrētajā matemātikā, lineārajā algebrā utml.
Tad arī džeks centās visiem spēkiem, to CV ta nebija izlasījis. Viņš ar tiem jautājumiem varēja jebkuru daroriķu bakalauru izgāzt, tik tās matenes tur netriec kā mat bakalauros. Nabadziņš nebija izlasījis CV un centās ar mateni mani "izšūpot".
Ir bijis diezgan nopietni ar sertifikātiem, tur, par izglītību neviens neko neprasīja, pateica, plānojas potenciāls projekts, tur sertifikātus tādu un šitādu klienti prasa, Tu vari nokārtot? :-D
Īstenībā daudz kur vajag, es tāpat pat citu augstskolu mağu programmu kursus paskatos, pamācos ko vajag, nav nemaz tik viegli. :-D Puspabeigts mağis tagad pa profilu arī skaitās.
Noformējot papīrus neviens nav prasījis atnest, par serķiem; to īstumu čekojuši gan klienti, gan potenciālie DD. Nopietni čekots, ar atnestu papīru tur nepietiek.
Pirmais darbs ne pa diplomu; ar portfolio uz cepināšanu uz vietas. Cepināšana= kaut kas līdzīgs mini teorētisku un praktisku ekšu sērijai viens pēc otra. Augstskolas ekšos bija omulīgāka sajūta.