sajūtas iedzerot alkoholu

Reitings 135
Reģ: 25.04.2010
Meitenes,
vai es esmu vienīgā, kurai besī dzert alkoholu? Esmu jauniete un mani vienaudži mani nesaprot! Bet man tiešām nepatīk, pat ja iedzeru pāris mutītes un sajūtu to riebīgo tirpoņu kājās un rokās, man tas krīt uz nerviem! Un vīna glāze vakarā, lai atslābinātos nekad nav man strādājusi.. Sāk sāpēt galva un grūtāk tikai aizmigt!
Parasti visi brīnās un jautā, kāpēc nedzeru, vai esmu stāvoklī utt..
Kā ir jums?
24.01.2018 21:49 |

Reitings 2264
Reģ: 21.01.2013
Man patīk iedzert, bet daru to stipri retāk nekā kādreiz. Citreiz sestdienas vakarā prasās vīna vai alus glāzi, bet tā vairāk atļaujos tikai tusiņos, kuri arī vairs nav tik bieži.
Un es nesaprotu to uzspiešanu otram dzert. Pilnīgi normāli, ka cilvēkam var negaršot alkohols un nepatikt reibums. Vienkārši jāsaglabā sava nostāja, un viss. Tad pārējie ar laiku pieradīs un liksies mierā.
24.01.2018 23:11 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Ja negribas dzert tad nedzer.
Es kompānijās parasti esmu tā nedzērāja, un tā ir bijis vienmēr. Protams ir kas saka- davaaj, iedzer! Speciāli nopirku lai varam iedzert utt. Bet ja es negribu tad nedzeru! :-D
Man šņabis, tekila, viskijs, brendiji, alus u.c negaršo.
Ja dzeru vīnu, tad max 2 glāzes varu izdzert, cita lieta būtu ja man kāds visu laiku pienestu kokčikus- mohito, vai sexonthebeach, tad gan es laikam litrus varētu izdzert.:-D
Āā un parasti es šoferēju mājās, tpc ir vēl viens iemesls nedzert.:-)
24.01.2018 23:17 |

Reitings 388
Reģ: 19.12.2017
Dzeru, garšo (protams, ne viss) un jā, es nesaprotu cilvēkus, kas vispār nedzer (ja vien nav bijušie alkoholiķi) un man arī negribētos baigi tikties uz, piemēram, vakara pasēdēšanu ar cilvēkiem, kuri vispār nedzeru. Var taču nepiedzerties, bet glāzi visa vakara laikā vismaz iedzert. Nezinu, man tādi cilvēki šķiet pārāk nopietni, pārāk nosodoši (jo pārsvarā nav jau normāla izskaidrojuma, kāpēc nelieto kā vien nepatika pret alkoholu). Liekas, nafig kompānijā vajag tādu pūpēdi. Jā, protams, es varu kontaktēties arī ar cicekiem bez alkohola, bet tad tās ir cita rakstura pasākumi, izstādes, teātri utml.
24.01.2018 23:29 |

Reitings 77
Reģ: 23.01.2018
Alkoholu lietoju. Garšo. Nepiedzeros, bet arī neliedzu sev neko un nejutīšos briesmīgi, ja atļaušu sev būt iereibušai, īpaši, ja tās ir kādas lielas svinības. Arī man vakara pasēdēšanās vai klubos nesaista būt kompānijā ar cilvēkiem, kuri vispār nedzer. Nē, man nav problēmu ar tādiem cilvēkiem kontaktēties vai atrast kopīgu valodu, aiziet uz kino vai kafejnīcu, taču uz bāru ar tādu cilvēku neiešu un kopā arī neballēšos. Tas, manuprāt, ir tikai loģiski. Jā, arī manā paziņu lokā ir nedzērāji, taču viņu kategoriskums, vēlme citus mācīt un nepārtraukti uzsvērt (gan dzīvē, gan sociālo tīklu komentāros), ka jūs visi tādi, šitādi, bet es gan alkoholu nelietoju ir diezgan kaitinoša, jo to, ka viņi alkoholu nelieto, manuprāt, gan es, gan citi paziņas ir dzirdējuši jau vismaz reizes 20. Nesaku, ka tēmas autore ir tāda. Tas bija tikai viens no piemēriem.
Ar šo visu gribu teikt to, ka nav jājūtas vainīgai, ka nedzer, tāpat kā nevajag akli skriet pakaļ baram tikai tāpēc, lai tiktu pieņemta, taču tai pat laikā nevajag apvainoties, ja draugi nesaprot. Īpaši, ja tie ir jauniešu tusiņi, es vispār nezinu, ko es, ja nelietotu alkoholu, tādos darītu, jo man neliktos saistoši komunicēt ar dzērušiem cilvēkiem, līdz ar to nemaz arī neapvainotos, ja mani uz tādiem tusiņiem neaicinātu. Galu galā, bez ballītēm, pastāv vēl desmitiem dažādu veidu kā atpūsties kopā ar draugiem bez alkohola lietošanas.
24.01.2018 23:47 |

Reitings 44
Reģ: 15.08.2017
Man patīk šad tad ar mēru iedzert, bet lielākoties tikai vīnu vai kādu aliņu. No stiprajiem dzērieniem atturos, tie man izraisa lielu pretīgumu un vēl joprojām saglabājušās sliktas atmiņas par laikiem, kad tos nesamērīgi lietoju un tad piedzīvoju sekas.
24.01.2018 23:54 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
un jā, es nesaprotu cilvēkus, kas vispār nedzer

Tik pat labi es varētu teikt,ka nesaprotu cilvēkus,kas dzer, jo alkoholu nelietoju nemaz.Negribu,nepatīk un ja kādam pret to ir kādi aizspriedumi,tā ir tikai un vienīgi viņa problēma ,neiešu tak dzert,lai tādiem cilvēkiem kā Tu,kam tas liekas nesaprotami ,izpatiktu.:-). Par laimi manā draugu lokā neviens nav teicis,ka būtu es savāda un ka ar mani nevar runāt,jo nedzeru.
Interesanti kā tad atšķiras sarunas ar iedzērušiem un nedzērušiem cilvēkiem?Vienīgi KO es dzirdu un manu,ka vairāk šļupst vai vairāk gribas runāt ,tas arī viss,ja vien nav piemāvies kā lops:-D
25.01.2018 00:04 |

Reitings 4227
Reģ: 31.03.2017
Un mani neuztrauc,ka draugu lokā dzer ,mans draugs arī lieto alkoholu,reti,bet lieto un es viņam par to neesmu nedz ko pārmetusi nedz teikusi,redz es nedzeru ,dzert ir slikti. Tā ir katra paša izvēle dzert vai nē:-)
25.01.2018 00:08 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Piespiest sevi lietot alkoholu es tiešām neieteiktu p. Man pašai patīk vīns, alus un sauss sidrs un, ja tas nebūtu alkohols, lietotu biežāk, bet, ja man būtu tādas sajūtas kā aprakstīji, es noteikti izvairītos no dzerśanas. Īstiem draugiem, manuprāt, tas būtu jāsaprot. Esi mēģinājusi viņiem arī paskaidrot savas izjūtas?
25.01.2018 00:09 |

Reitings 90
Reģ: 13.12.2017
Alkoholu praktiski nelietoju, bet mēdzu izdzert kādu pusglāzi šampanieša Vecgada svinībās (šogad gan nebija pat malciņa). Man pat neliels alkohola daudzums (vīna glāze) liek par sevi manīt nākošajā rītā.
Kad studēju, ballējos un to lietoju, bet pohas nepatīkamas sajūtas no rīta nebija tik izteiktas. Lielākā daļa draugu arī vairs nelieto, visi kļuvuši sportiski un mainījuši dzīvesstilu.
25.01.2018 00:44 |

Reitings 90
Reģ: 13.12.2017
Ballītēs nevienu neuztrauc, ka nedzeru. Malkoju virgin piña colada.
25.01.2018 00:46 |

Reitings 2478
Reģ: 03.11.2016
Nepatīk, neprasās, negribu. Nav tā ka ni ni, bet nu ja dzeru, tad reizi gadā vai divos, esot attiecīgajā noskaņojumā, un ja ir kaut kas, ko vēlos. Un tad arī kādu glāzi. Apkārt visi brīnās, tagad jau nedaudz pieraduši.
Esmu saskārusies gan ar "baigi pareizā esi, ja?", gan "tu esi stāvoklī?", gan "tu mani necieni?", gan "tie kas jaunībā nedzer, tie vēlāk dzīvē nodzeras" utt. Vot šie besī. Es nesaku neko tiem, kas dzer, kāpēc man piekasās? Tagad uzmācās ar "Kāpēc tev nav tiesības? Kā nedzērāja varētu būt šoferis".
Nav tā, ka netieku nekur aicināta, jo nedzeru. Es eju kopā ar cilvēkiem pavadīt laiku, ja viņi vēlas iedzer kaut ko alkoholu, lai jau. Bet es nevēlos. Nevaru pat iedomāties situāciju, ka kāds tiek atstumts tādēļ, ka nedzer. Kāpēc tad cilvēki satiekas - lai pavadītu kopā laiku, vai kopistiski nodzertos?
25.01.2018 01:12 |

Reitings 408
Reģ: 21.12.2017
Es lietoju, pa gadu kādas desmit reizes savācas. Man alus,kokteiļi un vīni tikpat kā negaršo vispār, cienu tīru stipro mazās devās.
Ja negribi nedzer vispār. Tev nav nepieciešams bara dēļ lietot vielas, kuras tevi nesaista. Tu esi māte, padomā, vot kādu ieteikumu tu ieteiktu savam bērnam, ja viņš nāktu pie tevis ar problēmu " man negaršo alko, bet jādzer, jo draugi tādi auni, ka nesaprot, ka esmu indivīds". Un tad iegūto atbildi piemēro sev! ;)
Bet, alkohola aizstāvībai, es iesaku arī pamēģināt pagaršot visus/daudzus, jo kā gan tu vari teikt,ka tev negaršo, ja nemaz nezini ko piedāvā.
25.01.2018 02:53 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
Dzeru. Patīk gan viina glāze vakarā, gan karstā vasarā kāds Radler. Un ja ir tusiņi kur visi piedzeras, arī es neatsakos. Protams nejau līdz galīgai stadijai.
25.01.2018 07:15 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
Bet tusiņos ir bijuši paris cilvēki, kas nedzer. Viņi parasti grib ātri mājaas, un ja pašiem tiesības naw, tad biki izbesī ar čīkstēšanu, lai kads cits šoferis ved mājā.:-P
25.01.2018 07:23 |

10 gadi
Reitings 1649
Reģ: 26.01.2016
taču viņu kategoriskums, vēlme citus mācīt un nepārtraukti uzsvērt (gan dzīvē, gan sociālo tīklu komentāros), ka jūs visi tādi, šitādi, bet es gan alkoholu nelietoju ir diezgan kaitinoša

Es tik brīnos, bet laikam arī šādi cilvēki eksistē. Tikai ne manā paziņu&draugu lokā. Nedzērāji nevienam ar savu nedzeršanu nebāžas virsū.
Piekrītu Pasadena, ka īsti draugi saprastu un nespiestu dzert.
Mājsaimniece, kādas ir Tavas pārdomas pēc šīs diskusijas?
25.01.2018 07:38 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
Man garšo alkohols, man patīk iedzert :D Un man glāze vīna kādā vakarā nav atslābināšanās, man tā ir.. pudele vīna, haha, zinu, skumji, bet tas jau nav katru nedēļu :D Bet es varu arī nedzert, bieži esmu pie stūres un nedzeru, vai arī tūlīt, piemēram, būs gavēnis, pusotru mēnesi nedzeršu vispār un līdz ar to šaubos, ka vispār kkur iešu ballēties :D Un nē, maniem draugiem nav problēmas ar to, bet.. viņiem nav problēmas arī tad, kad iedzeru vairāk par visiem :D Ko es tev varu ieteikt- esi vienmēr pie stūres, draugi sapratīs un priecāsies, ka būs kāds, kas mājās aizvedīs :D
25.01.2018 08:21 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
o pārsvarā nav jau normāla izskaidrojuma, kāpēc nelieto kā vien nepatika pret alkoholu)

Man gan liekas, ka tāds apgalvojums ir nenobrieduša cilvēka spriedelējums.. Un nepatika pret alkoholu ir pilnīgi normāls izskaidrojums. Ja man negaršo sīpoli, man nevienam nav jāatskaitās, kāpēc man tie negaršo. Kur ir problēma tikties - viens dzer vīnu, viens tēju, runā.. Vai tiešām sarunu kvalitāte pasliktināsies tikai tāpēc, ka otrs nemalko vīnu?
Par sevi.. garšo vīns un šampanietis, bet nedzeru ikdienā vai brīvdienās pie vakariņām.. Ja eju uz restorānu, retu reizi varu paņemt vīna glāzi, bet parasti dzeru tikai ballītēs/pasākumos, 2-3 glāzes, retāk vairāk
25.01.2018 09:06 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Es arī esmu no retajām, kas ar alkoholu sadraudzēties nevaru. Un tāpēc nu jau vairs necenšos.. man ir briesmīgas paģiras, vemšana utt. katru reizi. Pēdējoreiz, kad lietoju alkoholu (septembrī), izdzēru 3 vīna glāzes un vēmu visu nakti, kā arī nākamo dienu.
Iespējams, ka alus ir izņēmums (bet dzeru to tikai vasarā un minimāli).
Es arī esmu saskārusies ar visām iepriekšminētajām frāzēm un situācijām, kad vairs netieku aicināta uz ballītēm. Pēdējā laikā, grupu sarakstēs diskutējot par gaidāmu ballīti, dzirdu komentārus, ka nekāda šoferēšana (nedzeršana). To es uztveru, tāpēc pat vairs nedomāju ierasties uz tām ‘draugu’ ballītēm. Situācija diezgan nožēlojama.
25.01.2018 10:40 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Dzeru. Garšo. :D
Pa lielam man vienalga, kas citiem glāzēs un man liekas, ka Tevis minētie cilvēki Tev ir paziņas vai tusiņu biedri, bet ne draugi.
Kaut gan nenoliegšu, ka ja kāds pasaka, ka vispār nelieto alko, tas šķiet dīvaini.. Bet visus šitos "Vai Tu mani cieni?" gājienus un kaut kādu piespiešanu dzert uzskatu par megabērnišķīgu un muļķīgu.
25.01.2018 10:46 |

Reitings 610
Reģ: 04.03.2017
Man pietiek ar glāzi, lai saprastu, ka riebjas tā garša un nesaprastu, ko cilvēki tur atrod. Mans iemesls atteikties no alkohola ir aknu problēmas, bet man tas nav jāsaka visai pasaulei un tāpēc, kad atsakos iedzert, uzreiz ir 100 un 1 variants kāpēc.
Un tāpēc, ka nedzeru, neesmu visiem personīgais šoferis, nekad nevienu mājās nevedu:-P
25.01.2018 10:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits