Alkoholu lietoju. Garšo. Nepiedzeros, bet arī neliedzu sev neko un nejutīšos briesmīgi, ja atļaušu sev būt iereibušai, īpaši, ja tās ir kādas lielas svinības. Arī man vakara pasēdēšanās vai klubos nesaista būt kompānijā ar cilvēkiem, kuri vispār nedzer. Nē, man nav problēmu ar tādiem cilvēkiem kontaktēties vai atrast kopīgu valodu, aiziet uz kino vai kafejnīcu, taču uz bāru ar tādu cilvēku neiešu un kopā arī neballēšos. Tas, manuprāt, ir tikai loģiski. Jā, arī manā paziņu lokā ir nedzērāji, taču viņu kategoriskums, vēlme citus mācīt un nepārtraukti uzsvērt (gan dzīvē, gan sociālo tīklu komentāros), ka jūs visi tādi, šitādi, bet es gan alkoholu nelietoju ir diezgan kaitinoša, jo to, ka viņi alkoholu nelieto, manuprāt, gan es, gan citi paziņas ir dzirdējuši jau vismaz reizes 20. Nesaku, ka tēmas autore ir tāda. Tas bija tikai viens no piemēriem.
Ar šo visu gribu teikt to, ka nav jājūtas vainīgai, ka nedzer, tāpat kā nevajag akli skriet pakaļ baram tikai tāpēc, lai tiktu pieņemta, taču tai pat laikā nevajag apvainoties, ja draugi nesaprot. Īpaši, ja tie ir jauniešu tusiņi, es vispār nezinu, ko es, ja nelietotu alkoholu, tādos darītu, jo man neliktos saistoši komunicēt ar dzērušiem cilvēkiem, līdz ar to nemaz arī neapvainotos, ja mani uz tādiem tusiņiem neaicinātu. Galu galā, bez ballītēm, pastāv vēl desmitiem dažādu veidu kā atpūsties kopā ar draugiem bez alkohola lietošanas.