Pēdējā laikā esmu sastapies ar to, ka mani ir ļoti viegli izsist no sliedēm. Nesen biju vienā veikalā, kur meklēju sev siksnu priekš Hugo Boss biksēm, ko biju domājis nopirkt. Un man tajā laikā ausīs spēlēja Kardijas B No Limit dziesma, jo es nevaru izturēt ne dienas bez mūzikas. Tāpēc es nepamanīju, ka pārdevēja man kaut ko sāka aiz muguras. Tikai, kad es pavērsos atpakaļ, tikai tad beidzot ieraudzīju viņas neapmierināto veco seju. Skatījās uz mani kā tāds Stalins. :D Laikam, ja viņai zem letes būtu ari šautene, tad jau sen mani sašautu. Es izņemu no ausīm mūziku un pajautāju ko viņa grib. Viņa dusmīgi man pateica:
- Tās ir sieviešu siksnas!
Es to nezināju, jo pirms tam man parasti tās siksnas pirka mamma. Es nezinu ar ko atšķiras sieviešu un vīriešu siksnas. It īpaši ja tie ir pilnīgi melnas, bez jebkādiem, zināt, tur visam mirdzošam dekorācijām utt., kas ir raksturīgi meiteņu apģērbam. Apmulsis, es nezināju ko man teikt, un vienkārši izdevu neveiklu:
- Aaa..
- B! – atcirta pārdevēja.
Es izlēmu, ka būs labāk, ja aiziešu no tā veikala (nepatika tas sievietes sejas izteiksme un attieksme). Bet kad gāju ārā izdzirdēju sev pakaļ īgņu:
- Aizspiež ausis un staigā!
Nezinu kāpēc, bet pēc tam vēl pus dienas staigāju un domās atgriezos pie tas rupjas pārdevējas. :( Kaut ka visa tā viņas attieksme sagandēja man omu uz pus dienas! Es pat nopirku dažus foršus džinsus Alfas izpārdošanā, bet vienalga nepalīdzēja salabot noskaņojumu līdz galam.
Un tad es sāku domāt: kāpēc es tam pievērsu tik daudz uzmanības? Kāpēc esmu tik jūtīgs? Un pats svarīgākais: kā man kļūt par to mierīgo lauvu, kuru noskaņojumu nevar sabojāt īgnas hiēnas? Jo to, ka esmu ļoti maigs puisis es jau zinu, bet kā lai no tā tikt vaļā? Gribu palikt tāds maigs ārā, bet kļūt par lauvu iekšā.
Jautājums tām, kuras strādā ar klientiem: kā just tiekat galā ar cilvēku negativitati (jūs taču sastopat to savā ikdienā)? Ka neļaut visādam rupjam pārdevējam nesabojāt tev garastāvokli uz visu dienu? :( Es gribu būt vienmēr priecīgs, jo priecīgie cilvēki ilgāk dzīvo. Bet ja tā turpināsies, tad gan dzīve būs īsa. :-/