Vai man vienīgajai Gvineveras situācija liekas absolūti nepieņemama? Kāda starpība valsts vai privāta iestāde - apdraudējums un vardarbība darba vietā nav pieļaujama! Tev nav darbā jābaidās par savu veselību un jāpiedzīvo šādas situācijas. Ja darba vieta ir tāda, kur var ienākt jebkurš, tad attiecīgi ir jābūt pasākumiem, kas pasargā no apdraudējuma, piemēram, apsargs un signalizācija. Un fakts, ka tas nav nejaušs garāmgājējs, bet gan kolēģes vìrs, ir vainu pastiprinošs apstāklis! Darbs ir darbs un nekādā ziņā nav pieļaujams, ka privātas lietas tiek kārtotas darba vietā un laikā, pakļaujot potenciālam riskam citus strādājošos. Ja kolēģe grib samierināties ar to, ka viņu klapē, tad lai klapē mājās, kur netiek iesaistīti citi cilvēki. Un tas, ka šodien kolēģe izturas, it kā nekas nebūtu noticis, ir vienkārši pretīgi. Es Gvineveras vietā pati būtu par incidentu ziņojusi vadībai un, ja nepieciešams, policijai. Gvinevera - tev nav jāpiekrīt būt par vardarbības upuri! Kas tev kompensēs tavu stresu, nervu bendēšanu un veselības bojāšanu? Un jā, es zinu, par ko runāju (reiz sensenos laikos neadekvāts klients manā priekšā izvilka nazi...).