Kas tā par jocīgu ideju - pabeigt doktorantūru, lai turpinātu strādāt kaut kādā uzņēmumā vai organizācijā? Nu labi, ir nozares, kurās tam ir nozīme, piemēram, ārstam pabeigt doktorantūru ir jēga un turpināt strādāt par ārstu. Varbūt arī skolotājam, jo ar doktora grādu ir cita kategorija un lielāka alga. Bet, piemēram, pabeigt doktorantūru jurisprudencē, lai pēc tam strādātu kādā uzņēmumā par juristu? Vai pabeigt doktorantūru uzņēmējdarbības vadībā, lai vadītu savu uzņēmumu? Var jau tā darīt, bet tad tas ir sava prieka pēc, privātā struktūrā neviens nemaksās vairāk tikai par to vien, ka tev ir doktora grāds. Uzskatu, ka doktora grādu iegūst, lai veidotu akadēmisku karjeru, nevis biznesa karjeru.
-
Es varētu iegūt doktora grādu, manā jomā Latvijā tajā augstskolā, kurā es gribu, tas maksā 10 000 eiro, bet mani ienākumi pēc šī fakta nemainīsies ne par centu. :-D Vienīgi es varētu tagad aiziet strādāt uz kādu valsts iestādi, kur man maksātu 2x mazāk nekā maksā tagad, un tad pēc doktorantūras man piemestu klāt 200 eiro. :-D