Šogad beidzu 12.klasi un plānoju tālāk studēt universitātē latviešu filoloģiju un pēc tam maģistru ar skolotājas specialitāti. Bet nevaru tikt pāri savām bailēm, kā viss būs, vai spēšu tur tikt viena pati galā, vai vispār dabūšu naudu, lai to visu apmaksātu, jo ģimenei nav tādas naudas, vai tikšu budžetā, ja angļu valodas eksāmenā būs apmēram kādi 60-70%. Tas viss tik ļoti nomāc... Studēšu DU. Padalieties, kuras meitenes tur ir studējušas, kā viss ir, kā kopmītnes, cik viegli tikt budžetā? Lai cik stulbi tas neizklausītos, bet bail, ka nespēšu tikt galā ar ikdienas rūpēm, ar kopmītņu maksu, ka apmaldīšos, jo Daugavpilī esmu reti, nezinu ne transportu kustības grafikus, ne to, kur kas atrodas. Vēl māte ir neapmierināta, negrib, lai es studēju un aizeju no mājām, sakot, ka es tur nemaz netikšu galā, ka jau pēc mēneša aiziešu no universitātes.
.
Un vēl, ja ir liela iespēja, ka dabūšu Vītolu stipendiju, tad problēmas sagādā izdevumu pirmajam mēnesim jeb 90 eiro maksa pirmajā mēnesī par kojām+ izdevumi pārtikai, higiēnas precēm utt. Vienkārši nezinu, vai izdosies dabūt tos vismaz 200 eiro, jo dzīvoju laukos un ar darbu vasarā te ir sarežģīti, bet citu līdzekļu nav.
.
Lūdzu, nomieriniet mani, saprotu, ka bieži stresoju pārāl daudz, bet nevaru citādi, ir tik ļoti bail. :'-( Un vēl, vai ir vērts braukt uz atvērto durvju dienām universitātē? Daudz ko pazaudēšu, ja neaizbraukšu?