1) Tomāti, mazās mocarella bumbiņas, rukola, sāls, pipari, nedaudz eļļa;
2) Salātlapas, gurķi, tomāti, paprika, tuncis, vārīta ola, eļļa;
3) Salātlapas, gurķi, tomāti, paprika, fetas siers, ķirbju sēkliņas, citronpipari, eļļa;
No tādiem treknākiem (ar majonēzi):
1) Olivjē salāti - vārīti kartupeļi, vārīti burkāni, vārīta vistas fileja, sarkanie vai šalotes sīpoli, lociņi, āboli, zirnīši, majonēze;
2) Ķiploku grauzdiņu salāti - ķieģelīša rupjmaizes kubiņi apcepti ar sāli un ķiplokiem, tomāti, vārīta ola, siers, kukurūza, majonēze
3) Tuncis, vārīta ola, smalki sagriezts šalotes sīpols, zaļie zirnīši, majonēze.