Saeimas atlaišanas iniciatīva

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Sveicināti visi!
Iespējams, būsiet pamanījušas, ka sākusies parakstu vākšana, lai varētu veikt saeimas atlaišanu.
Ko Jūs par to domājat?
26.11.2016 21:41 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vienīgais kam es baigi nepiekrītu ir tas, ka latviešiem tiek pārmests, ka nodokļi netiek maksāti un visi maksimāli izvairās no nodokļu maksāšanas.

Teica cilvēks, kas pats izvairās no nodokļu maksāšanas.
Es gan nestrādāju uz LV uzņēmumu, tādēļ man tie nodokļi bijuši nebijuši, jo maksāju tos citai valstij

Bet ātro palīdzību sauc to pašu, kurai algas maksā tie, kas nodokļus maksā Latvijai, uz CSN notikuma vietu Tev izbrauc tie paši policisti, kam algu maksā tie, kas maksā nodokļus šeit, bērnus skolās (Ja tādi ir), māca skolotāji, kam algu maksā Latvijas nodokļu maksātāji. Un, jo vairāk cilvēku izvairās no nodokļu maksāšanas, jo lielāki nodokļi jāmaksā tiem, kas tos maksā, lai to visu varētu nodrošināt. Tādi cilvēki, kā Tu, tikai veicina nodokļu sloga pieaugumu, vienlaicīgi bez maksas lietojot to, par ko tie, kas maksā, strādā to nolāpīto nedēļu. Nodokļi tiešām maksāti netiek - aplokšņu algas iet uz urrrā, ja var pastrādat vispār bez darba līguma un saņemt visu naudu aploksnē, no prieka lēkā. Nereģistrētas uzņēmējdarbības arī zeļ un plaukst, bet dēļ tā godīgam nodokļu maksātājam paceļ atkal latiņu - viņi maksā arī par tiem, kas nemaksā. No kā ņemt tos lielākos pabalstus, no kā ņemt finansējumu tiem kursiem, visam citam? Tautiešiem ir pārsteidzoša neizpratne, ka visa tā uzturēšana maksā kaut kādu summu un, piemēram, ja tie ir 100€, kas jādala uz 10 cilvēkiem, tad tie ir 10€ no katra, bet, ja tos pašus 100 jādala uz 5, jo pārējie 5 izvairās maksāt, tie jau ir 20€ no katra. Es apzināti izvēlējos tādus mazus cipariņus - uzskatāmāk var redzēt, kas notiek, kad puse kaut kam nepiemet - šajā gadījumā - kopējam nodokļu katlam. Tu tajā skaitā - arī par Tevi maksā citi, bet Tu vēl lepni muti plāti.
28.11.2016 23:45 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nevar nepiekrist, tā tiešām ir, ka skrienam kā kāmīši ritenī - nemaksājam, jo neredzam atdevi, tajā pašā laikā kādam jāmaksā vairāk ir par tiem, kas nemaksā, bet pakalpojumus izmanto visi. Diemžēl. :-/
28.11.2016 23:48 |

10 gadi
Reitings 3714
Reģ: 29.01.2009
Ja godīgi, tad tas ir vēl lielāks izsmiekls. Pirmkārt, algas sadalījums. Nu nav alga 1000 EUR liela alga. It sevišķi, ja cilvēkam ir vēl bērni. Būtībā šis viss tikai turpina rosināt aplokšņu algas. Pie tam- šis atkal ir kārtējais veids kā audzēt administratīvo ierēdņu skaitu: vispirms paņemam, tad ir cilvēki, kas apstrādā, tad jāatmaksā un tā atkal no jauna. Tas pats, kas ar daudziem nodokļiem. Tā vietā, lai uzreiz piemērotu atlaides, nodokļu samazinājumus, pabalstus (bērnu piem.), vispirms liekam samaksāt visu valstij, tad apstrādājam, pārrēķinam un atmaksājam. Nu kas tas par sviestu... Tā vietā, lai viens cilvēks kontrolētu to, kas ir iesniegts, nu ir 3 cilvēki.
Protams, valstij vajag naudu tagad, bet nu common..
28.11.2016 23:50 |

10 gadi
Reitings 3714
Var piekrist par to nodokļu nemaksāšanu.
Bet te ir tāds kā apburtais loks: cilvēki nemaksās, ja neredzēs jēgu maksāt (un ķīlnieku lomās ir tie, kas maksā). Savukārt valsts nevar sakārtot lietas tā, lai apkarotu melno ekonomiku, sakārtotu valsts pārvaldi. Tiek veikta cīņa ar kaut kādām sīkām nozarēm, kaut gan valstī ir pāris ļoti lieli uzņēmumi, par kuriem ir vairāk kā skaidrs, ka ir dubultā uzskaite. Bet pret to neviens nevēršas. Vai piemēram tas pats Gan Bei gadījums..
Plus, protams, tie, kas nemaz LV nemaksā nodokļus, bet tāpat tos izmanto. Re kur paralēlā diskusijā bija komentārs, ka cilvēks LV nemaz neplāno strādāt, gaida, kad tiks pie sava grāda (pieļauju, ka budžeta), lai pazustu. Tāpat tie ārsti, ko dažs labs vēljoprojām brauc apmeklēt uz LV..Un mēs kā muļķīši maksājam, kamēr tie var nolikt visu, kas šeit notiek..
LV ir par mazu, lai varētu atļauties nodrošināt visu par budžeta naudu. Diemžēl, bet tā ir.. Tikai nav neviens, kurš reāli to arī pateiktu.
28.11.2016 23:58 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Jā, bet Gan Bei ir liels uzņēmums, nodarbina daudzus cilvēkus, tiešām daudzus!
Sodi tika saņemti, cik adekvāti, laikam jau vajadzēja vairāk, bet deviņiem, ja pareizi atceros, ir nosacīts cietumsods, un lielāki naudas sodi diviem bija ap 30 000 eiro katram. Protams, tas neatsver visus radītos zaudējumus, bet man liekas, ka apturēt darbību nevajadzēja.
29.11.2016 00:01 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Jāmaina ir abas puses. Mainīt tikai vienu - valdību, pat, ja to nomaina pret pilnīgi citiem cilvēkiem, neko nedos. Nekas neuzlabosies. Tiem nabadziņiem jau tā būs jāsatrebj tā putra, kas te ir, kas tautai nepieleks - nomainot visu valdību, pirmā Saeima nenāks uzreiz ar paceltiem pabalstiem un samazinātiem nodokļiem - tās lietas būs palēnām jāsakārto. Bet tauta, kamēr nepaliks labāk, nodokļus nemaksās, bet, ja nemaksās, atkal esam tur pat - no kā kaut ko uzlabot, ja nekā nav?
Valsts pārvaldē ir daudz kā lieka, bet tas, ka visi nodokļus maksā pēc vienotas sistēmas un tie, kam vajag, saņem atpakaļ pabalstos, tā ir ok sistēma. Tik pat labi var socnodokli atcelt kā tādu - lai katrs krāj zeķē nebaltai dienai. Šobrīd no kopējā socbudžeta izmaksā tiem, kam vajag. Ja tur viss būtu sakārtots, tie pabalsti būtu daudz lielāki.
Starp citu, kas interesanti - ģimenes, kurās ir bērni, cenšas nodokļus maksāt, cik vien var. Ja bērns saslims un būs ar viņu jāsēž mājās, bet slimības lapu apmaksās pēc minimālās likmes, jo nodokļi pēc tādas maksāti, tas būs liels robs ģimenes budžetā. Nodokļu nemaksātāji, lielākoties ir tieši tie, kam bērnu nav. Viņi uzskata, ka viņiem to nevajag.
Valsts pārvaldē ir ļoti daudz kā cita lieka, bet idejiski sistēma kā tāda - visi iemaksā vienā budžetā un to izdala pēc vajadzības, ir normāla sistēma, kas strādā visā pasaulē. Tikai pie mums klibo.
29.11.2016 00:07 |

Reitings 1304
Iespējams cilvēkiem nevēlas pārmaiņas negatīvā virzienā. Ka teicienā, kas no vilka bēg, nonāk lāča nagos. Kā itāļi, pārcieta Berluconi, tagad Renzi, redzēsim kā referendums beigsies, un izgājiens ar vēstulēm arī kas jauns :D Vispār daudzviet pasaulē tagad politiski interesanti pavērsieni, vēlēšanas.
Lasot par Latvijas proklamēšanu, cik dažādas partijas veidojās, boļševiki. Kā kādā rakstā bija minēts - kur divi latvieši, tur trīs partijas, un tā līdz šodienai. :D
Par nodokļiem, Benjamin Franklin izteikums, populārs ASV
Our new Constitution is now established, everything seems to promise it will be durable; but, in this world, nothing is certain except death and taxes.
29.11.2016 07:25 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ko paši ievēl, no tā arī sastāv Saeima.
Viss ir vienkārši - kura partija uztaisas lielako reklāmas kampaņu tos arī ievēlē. Kā šovā. Nav jābrīnās kapēc notiek viens un tas pats.
Lielu reklāmas kampaņu var atļauties tās partijas aiz kurām ir oligarhi, kas to visu apmaksā. Un kuru intereses pēc ievēlēšanas arī tiek nodrošinātas.
Vēlēšanās piedalījās arī "mazās partijas" - bet daudzi domā - par tām jau nav vērts balstot, tāpat neievēlēs.
Tāpēc arī atkārtojās viens un tas pats.
29.11.2016 09:00 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Es esmu no tiem cilvēkiem, kuri neredz jēgu nodokļiem, lai gan es ļoti labi orientējos valsts budžeta plānošanas pamatprincipos. Vienkārši es savā dzīvē vairākkārt esmu esmu saskārusies ar totāli idiotisku attieksmi. Kad maksāju pilnos nodokļus no visiem saviem ieņēmumiem, sestdienā ar 42 grādu temperatūru saucu sev ātros, kur man pateica: jūs esat pilngadīga, jums nav traumu, gaidiet pirmdienu, ejiet pie sava ģimenes ārsta. Man toreiz izrādījās plaušu karsonis, kuru man diagnosticēja pēc nedēļas. Es uzstāju uz rentgenu, man ārsts teica, ka kvotas beigušās, par maksu nosūtījumu NERAKSTĪS. Nooptimizēju vienu algu uz mikro SIA, sāku krāt zeķē, pirms gada saslimu, izsaucu laipnus, smaidīgus un kompetentus ārstus no VC4 uz mājām, 50 eiro un aprūpe kā karalienei.
-
Nākamais cepiens par mašīnām, es braucu ar savu auto, par kuru tiek maksāts ceļu nodoklis, par degvielu akcīzes nodoklis un PVN, bet ceļi ir tik briesmīgi, ka jāmaina ritošās daļas detaļas 1-2x gadā. Var teikt, lai es neesmu tāda lose un nebraucu caur mežu, bet redziet, 90% visa laika es pavadu Rīgas centrā, un Čaka iela ir zem katras kritikas.
-
Un es nemaz nerunāšu par to, kur aiziet PVN nauda, ka mēs maksājam akcīzes nodokli pat par limonādi (izrādās, to daudzi nezina), ka manu vecvecāku pieaugušie bērni un mazbērni darba nodokļos vien katru mēnesi samaksā 4x vairāk nekā mani vecvecāki summāri abi kopā mēnesī saņem pensijās, ka mana vectēva pensija apliekas ar nodokļiem (!!!!) Ka mans kolēģis un viņa sieva darba algas nodokļos katru mēnesi samaksā virs 1000 euro, bet bērnam nav vietas pašvaldības bērnudārzā, rezultātā ir jāņem aukle pa 600 eiro mēnesī.
-
Apple_pie, atvaino, Tu man patīc, bet te var redzēt, ka Tev skola un darbs ir ieborējuši, kā ir "pareizi" un Tu pie tā stingri pieturies, atsakoties pieņemt absurdu, kas valda mūsu valstī, ka realitātē es nodokļos samaksāju pieckārt vairāk, nekā realitātē maksā, piemēram, ceļa bedru salāpīšana vai alga skolotājiem (no kuras atkal tiek atskaitīti nodokļi) utt. Tev ir bijusi mašīna, Tu esi to remontējusi, braukusi pa mūsu ielām? Remontējusi dzinēju mašīnai, lejot NEKVALITATĪVU degvielu, par kuru esi samaksājusi akcīzes nodokli, PVN, kā arī par pašu auto vēl arī ceļu nodokli? Tu esi mēģinājusi iekārtot savu bērnu pašvaldības bērnudārzā?
29.11.2016 14:58 |

Reitings 5884
Es uzskatu, ka valsts ir jāvada tāpat kā uzņēmums. Tu nevari prasīt no iedzīvotājiem nezin kādus nodokļus un sazinkādu godīgumu un likumpaklausību, ja tev nav ko dot pretī, ja viss, ko tu vari iedot, ir policiju, kas atbrauc 40min laikā vai ātros, kas pasaka, ka nebrauks, jo tavi 42 gadi nav akūti, jo tev ir 18+. Kā protam, tā krāpjamies. Ja es attīstu uzņēmējdarbību, es nepiesaistu kompetentus darbiniekus sakot, "Davai nāc ar savu datoru, savu telefonu, savu pildspalvu, paķer līdzi savu papīra paku un pastrādā pusgadu, bet pēc pusgada es tev samaksāšu algu un piemetīšu kapeikas par datora nolietojumu". Lai valsts parāda sākumā, ka spēj man nodrošināt kaut ko normālāku par 11 eiro bērna pabalstu un ātro palīdzību, kura tā vietā, lai brauktu pie manis, lasa bomžus autobusu pieturās, un tad es maksāšu visus pilnos nodokļus.
P.S. nevajag domāt, ka es nemaksāju nodokļus: maksāju, vienkārši optimizēju likumā atļautajā kārtībā.
29.11.2016 15:02 |

Reitings 5884
jo tavi 42 gadi nav akūti,
jo tavi 42 rādi nav akūti
29.11.2016 15:03 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Daenerys1, labi rūkts.
29.11.2016 15:26 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Viss ir vienkārši - kura partija uztaisas lielako reklāmas kampaņu tos arī ievēlē.

Tas, ka par kādu partiju nobalso vairākums vēl nenozīmē, ka tā būs vadošā partija, jo eksistē taču koalīcijas. Tā rezultātā, partija, kas saņēmusi visvairāk balsu, nonāk opozīcijā, kam Latvijā vispār nav varas.
29.11.2016 15:28 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Nabaga Urbīc`& Co! :'-(
29.11.2016 15:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits