Es esmu no tiem cilvēkiem, kuri neredz jēgu nodokļiem, lai gan es ļoti labi orientējos valsts budžeta plānošanas pamatprincipos. Vienkārši es savā dzīvē vairākkārt esmu esmu saskārusies ar totāli idiotisku attieksmi. Kad maksāju pilnos nodokļus no visiem saviem ieņēmumiem, sestdienā ar 42 grādu temperatūru saucu sev ātros, kur man pateica: jūs esat pilngadīga, jums nav traumu, gaidiet pirmdienu, ejiet pie sava ģimenes ārsta. Man toreiz izrādījās plaušu karsonis, kuru man diagnosticēja pēc nedēļas. Es uzstāju uz rentgenu, man ārsts teica, ka kvotas beigušās, par maksu nosūtījumu NERAKSTĪS. Nooptimizēju vienu algu uz mikro SIA, sāku krāt zeķē, pirms gada saslimu, izsaucu laipnus, smaidīgus un kompetentus ārstus no VC4 uz mājām, 50 eiro un aprūpe kā karalienei.
-
Nākamais cepiens par mašīnām, es braucu ar savu auto, par kuru tiek maksāts ceļu nodoklis, par degvielu akcīzes nodoklis un PVN, bet ceļi ir tik briesmīgi, ka jāmaina ritošās daļas detaļas 1-2x gadā. Var teikt, lai es neesmu tāda lose un nebraucu caur mežu, bet redziet, 90% visa laika es pavadu Rīgas centrā, un Čaka iela ir zem katras kritikas.
-
Un es nemaz nerunāšu par to, kur aiziet PVN nauda, ka mēs maksājam akcīzes nodokli pat par limonādi (izrādās, to daudzi nezina), ka manu vecvecāku pieaugušie bērni un mazbērni darba nodokļos vien katru mēnesi samaksā 4x vairāk nekā mani vecvecāki summāri abi kopā mēnesī saņem pensijās, ka mana vectēva pensija apliekas ar nodokļiem (!!!!) Ka mans kolēģis un viņa sieva darba algas nodokļos katru mēnesi samaksā virs 1000 euro, bet bērnam nav vietas pašvaldības bērnudārzā, rezultātā ir jāņem aukle pa 600 eiro mēnesī.
-
Apple_pie, atvaino, Tu man patīc, bet te var redzēt, ka Tev skola un darbs ir ieborējuši, kā ir "pareizi" un Tu pie tā stingri pieturies, atsakoties pieņemt absurdu, kas valda mūsu valstī, ka realitātē es nodokļos samaksāju pieckārt vairāk, nekā realitātē maksā, piemēram, ceļa bedru salāpīšana vai alga skolotājiem (no kuras atkal tiek atskaitīti nodokļi) utt. Tev ir bijusi mašīna, Tu esi to remontējusi, braukusi pa mūsu ielām? Remontējusi dzinēju mašīnai, lejot NEKVALITATĪVU degvielu, par kuru esi samaksājusi akcīzes nodokli, PVN, kā arī par pašu auto vēl arī ceļu nodokli? Tu esi mēģinājusi iekārtot savu bērnu pašvaldības bērnudārzā?