Atlaist Saeimu šobrīd ir pilnīgi nelietderīgi. Tie būs 10 miljoni, kas izmesti par atlaišanu, ar to saistītajām kompensācijām utt un "jaunas" ievēlēšanu. To apmaksās tie, ko jaunais MUN nebūs atstājis bez darba.
Tauta mums ir tāda, kāda tā ir un no turienes arī tāda valdība. Kāda jēga atlaist Saeimu, ja vienīgās potenciālās jaunās sejas ir KPV? Partija, kuras līderis jau 2 gadus cītīgi filmē, kā citi neko nedara un tauta ir tieši tik inteliģenta, lai kāri rītu katru viņa sižetu no Saeimas nama, neaizdomājoties par paša operatora padarītajiem darbiem. Ko viņš ir paveicis? Es šo jautājumu neuzdodu pēc 2 mēnešiem, kopš viņš ir Saeimā, ir pagājuši jau 2 gadi un viss, kas ir viņa kontā, ir populistiski saukļi, idejas, par kuru segumu viņš padomājis nav vispār un Maximas komisija, par kuru man vispār ir jautājums - kāpēc to jautājumu vispār risina politiķi? Mums valstī trūkst apmācītu izmeklētāju, kas spētu noteikt, kas par ko ir atbildīgs, politiski tai skaitā? Vēl viena lieta, ko neviens nepamanīja - Kaimiņš pats izveidoja pilnīgi lieku komisiju, kas faktiski dublē policijas darbu, bet visi, sajūsmināti, pat nepaskatās, kādas ir šīs komisijas izmaksas, pienākumi un kādi atalgojumi tiem, kas ir komisijā. Viņš ir tāds pats, kā visi - jā, skaļāks, bet viņš ir aktieris, viņš zina, kā izpatikt publikai un tas arī ir vienīgais.
Rezultāts - mums nav ko likt vietā.
Nākamā lielā problēma ir tautas neizpratne par politiskajiem procesiesm - domāts tiek tikai personīgā vai savas sociālās grupas, nevis valstiskā līmenī, turklāt, arī intereses par politiku kā tādu lielā mērā nav. Cilvēki paši neinteresējas un pēc tam bļaustās, ka kā gan tas varēja notikt? Bet valdībā nav muļķi, viņi zina, ka nekas vairāk, kā bļaustīšanās nebūs. Nesen FB vienā grupā lasīju viena puiša stāstu - viņam bija reāls plāns, kā kaut ko mainīt. Viņa problēma - neatrada gana daudz atbalstītāju. Katram bija sava atruna, kāpēc neparakstīt pat līdz CVK novestu iniciatīvu par to, kas tautai dotu lielāku varu kaut ko mainīt. Kopš izlasīju to stāstu, arī mani nomoka jautājums - kā gan kaut kas mainīsies, ja tauta neko vairāk, par nīdēšanu internetā, nav gatava darīt?