Saeimas atlaišanas iniciatīva

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Sveicināti visi!
Iespējams, būsiet pamanījušas, ka sākusies parakstu vākšana, lai varētu veikt saeimas atlaišanu.
Ko Jūs par to domājat?
26.11.2016 21:41 |

Reitings 1540
Var atlaist kaut piecas Saeimas, kamēr iedzīvotāji paši nekļūs gudrāki un nemainīs savu attieksmi pret šo valsti, nodokļiem, likumiem, neviena Saeima te dzīvi labāku nepadarīs.
Kā lai maina to attieksmi? Latvietis jau sen vairs netic saviem spēkiem ietekmēt savas valsts nākotni.. :(
26.11.2016 22:02 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Nevajag atlaist, lieka resursu tērēšana.
Kā var valstī ko mainīt? Sākt ar sevi! Maksāt nodokļus, darīt labi savu darbu.
Politiķiem viss ir "roka roku mazgā", negodīgums, manipulācijas, māk vēlamo nostādīt par esošo. Protams, ir izņēmumi, bet tie ātri savu "karjeru" pabeidz. Es noteikti nevarētu būt politiķe.
26.11.2016 22:07 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Latvietim ir īsa politiskā atmiņa. Cūcības, ko konkrēti (!) politiķi ir sastrādājuši un/vai sabalsojuši, aizmirstas līdz nākamajām vēlēšanām.
26.11.2016 22:07 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Latvietis jau sen vairs netic saviem spēkiem ietekmēt savas valsts nākotni..
Tur jau tā kļūda, ka latvietis tipiskais uzreiz grib mainīt valsts nākotni, bet jāsāk ar sevi, ar savu vidi un notikumiem, kurus pats var ietekmēt. Vieglāk ir uzskatīt, ka valstī visi ir zagļi, es arī zagšu.
26.11.2016 22:09 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Domāju, ka gandrīz visai latviešu tautai ir līdz kaklam tas cirks no valdības puses, kas notiek. Ja nemēģinās, nekas nenotiks jebkurā gadījumā. Ja mēģinās, varbūt būs kāds, kas sadzirdēs, un attaisnojums - vietā var nākt sliktāki, vispār neko neizsaka.. Var nākt arī labāki, bet pārmaiņas vajag. Vēlēšanās izvēlas mazāko no ļaunumiem - tā tam nevajadzētu būt, jo nav jau par ko balsot, katru gadu visi tie paši.
Dienvidu, rietumu zemēs pie katras lietas, kas tautai liekas netaisnība, cilvēki iet un protestē pret jebko, kas viņiem liekas nepareizi. Kāds ko panāk, kāds nē, bet viņi mēģina, un, ja ne ar pirmo, tad ar x reizi izdosies. Par Dānijā, kur cilvēki ir salīdzinoši mierīgi un pasīvi, gada laikā 2x sabiedriskā transporta šoferi sarīkoja protestu, nekursēja neviens sabiedriskais transports. Rezultātā, viņiem algas arī pacēla.
Ar sēdēšanu malā noteikti, ka panākt nevar pilnīgi neko :)
26.11.2016 22:10 |

Reitings 1540
Kā var valstī ko mainīt? Sākt ar sevi! Maksāt nodokļus, darīt labi savu darbu.
Cilvēki, kas strādā valsts sektorā, to dara bez nekādām iespējām izvēlēties citas "manipulācijas", taču valdība izlemj, kā uzlikt lielāku nodokļu slogu strādājošajiem.
Ar kuru galu viņi domā, kad izlemj, piemēram, prasīt par pusslodzi pilnas slodzes nodokli? Šādi situācija tikai pasliktinās un ēnu ekonomika aug.
26.11.2016 22:11 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Par Dānijā, kur cilvēki ir salīdzinoši mierīgi un pasīvi, gada laikā 2x sabiedriskā transporta šoferi sarīkoja protestu, nekursēja neviens sabiedriskais transports. Rezultātā, viņiem algas arī pacēla.

Šo gribētu veltīt skolotājiem un mediķiem.
.
Un nav ko raudāt par pacientiem! Jau šobrīd Rīgas slimnīcās katastrofāli trūkst medmāsu dēļ algām, un pacienti ilgtermiņā neko neiegūst, ja medmāsas, zobus sakodušas, cieš, līdz rodas iespēja emigrēt uz Skandināviju.
26.11.2016 22:13 |

Reitings 1540
Protams, ka saeimas atlaišana prasīs budžeta līdzekļus.
Vai jums šķiet, ka šī pati nauda tiktu prātīgāk izsaimniekota mūsu tagadējās valdības rokās?
Šai valdībai cilvēks nav vērtība.
26.11.2016 22:14 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
RainyDay, šeit daudzas jau ir atbildējušas manā vietā. Ir ļoti uzskatāms piemērs, ko redzējām pirms pāris dienām - pikets pie Saeimas par mikrouzņēmumu nodokļu ambarāžu. Man gribas teikt - kāda tauta, tāda valdība. Ar šausmām gaidu nākamo gadu, jo, neskatoties uzto, ka tik daudzi mazie uzņēmumi nolēmuši pārreģistrēties uz Igauniju, es domāju, ka esam lielas nelaimes - bankrota priekšā. Un tas skars, protams, arī valdības vīrus. A ko mazais latvietis? Labāk sēž pie datora un klabina taustiņus. Sliktākajā gadījumā - strādā savas pēdējās darbdienas, bet uz piketu aizbraukt - jūs, ko! Ko tad tas var izmainīt? Visvairāk man patīk tie skati piketa bildēs - protestētāji maigi ieskauj nule no Saeimas iznākušos pārstrādājušos valstsvīrus. Nu, smieklīgi. Francijā neviens normāls deputāts tādā mirklī uz ielas nevarētu iziet - cilvēku pūļi viņu aizslaucītu no zemes virsas.
Viss, kas šobrīd notiek tikai apliecina tautas maziskumu. Ko gribam - to dabūjam.
Ko darīt? Piecelt pakaļas, vismaz tik daudz. Aiziet uz piketu un netaisīt kaut kādas dumjas iniciatīvas par Saeimas atlaišanu, jo tās tāpat neko nemainīs. Neiet uz tikšanos ar deputātiem, kas drīz sāksies, jo tuvojas pašvaldību vēlēšanas. Bet, ja iet, tad gandrīz gribas teikt - ar dakšām. Lai gan vispār - pārņem bezcerība. Arvien vairāk. :-|
26.11.2016 22:14 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
Neparakstīju, nešēroju un neatbalstu, jo - parādiet man kādu politisko partiju, kas būtu jauna, kurā nebūtu šo pašu cilvēku, kuri jau tagad sēž Saeimā un kuri būtu labāki par šiem? Kur viņi ir? Ā, bija Kaimiņš. Kas izrādījās vien tukša balamute, kas saņem naudiņu par Maximas lietas izskatīšanas komisiju.
Ja būtu pateikts, ka ir partija A, ir partija B, ir cilvēks C, D, E, kuri gribētu tikt Saeimā un kaut ko mainīt un kuri tur pašlaik neatrodas un nav atradušies kādu laiku, tad nobalsotu. Pilnīgi bez jebkāda pamata veidot pārvēlēšanu Saeimā - priekš kam?
Neesmu nekāda "beziniciatīvas" cilvēks, tikai domāju loģiski.
26.11.2016 22:15 |

Reitings 490
Reģ: 10.08.2014
Meitenes, es zinu, ka gan jau līdz izsmeļoša info gūšanai ir pāris klikšķu, bet esmu apsēdusies grāmatu un dokumentu kaudzes vidū, rakstu referātu un atskaites, tāpēc pēdējās dienās ziņu sadaļā sanācis rakstīt tikai virsrakstus.
Man ir jautājums zinātājām: vai grozījumi sociālo iemaksu likumā (noteikumos?) nozīmēm, ka zemu apmaksāts pusslodzes, 0,75 slodzes darbs tiek izskausts kā suga?
26.11.2016 22:15 |

Reitings 1540
Neiekarotā Pilsēta +++
26.11.2016 22:16 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Ja godīgi, man pat liekas, ka iesēdējušos simtnieku maz kas varētu nobiedēt. Tāda īsta tautas sacelšanās, bet tad vismaz Atmodas līmenī, kādu, protams, gaidīt ir vairāk nekā iluzori. Ja neaizietu uz vēlēšanām, savējos sabalsotu krievi un atkal būtu slikti. Ir nopietni jāmainās cilvēku domāšanai, tad mainīsies arī rīcība, bet kādā veidā - nezinu.
26.11.2016 22:19 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Ar kuru galu viņi domā, kad izlemj, piemēram, prasīt par pusslodzi pilnas slodzes nodokli?
Diemžēl, bet cilvēku negodīgā rīcība noveda pie tāda lēmuma. Un žēl, ka cietīs atkal godīgie. Bet bija kaudzēm uzņēmumu, kuri šo negodīgi izmantoja un noformēja 1/4 vai 1/2 slodzi, kaut strādāja pilnu.
Konkrēti zinu par vienu uzņēmumu, kurš krāpa darbiniekus, kad bijuši darbinieki sūdzējās iestādēm par nesaņemtām algām, esošie atnākot pārbaudei stāstīja, ka viņi nav darbinieki, bet ir tikai draugi, atnākuši ciemos. Nu nafig melot un pēc mēneša pašam skriet uz VIDu, ka nemaksā algu?
26.11.2016 22:20 |

Reitings 1540
Man ir jautājums zinātājām: vai grozījumi sociālo iemaksu likumā (noteikumos?) nozīmēm, ka zemu apmaksāts pusslodzes, 0,75 slodzes darbs tiek izskausts kā suga?
Diemžēl, tā sanāk.
Likums “Par valsts sociālo apdrošināšanu” paredz, ka ar 2017.gada 1.janvāri par ikvienu darbinieku neatkarīgi no tā, vai viņš strādā pilnu vai nepilnu darba dienu, vai tikai noteiktu stundu skaitu kalendāra mēnesī, darba devējam par viņu ir jāmaksā minimālās iemaksas. Tās veic arī mikrouzņēmumi par katru no saviem darbiniekiem neatkarīgi no mēneša apgrozījuma.
2017.gadā mēneša minimālo iemaksu objekts ir trīs ceturtdaļas no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra. 2017.gadā minimālā mēneša alga ir 380 euro, tātad minimālo obligāto iemaksu objekts ir 285 euro. Ar 2018.gada 1.janvāri minimālo iemaksu objekts būs pilna minimālā mēneša darba alga. Minimālās iemaksas aprēķina, piemērojot obligāto iemaksu likmi, kas vispārējā gadījumā – 34,09 %.

Mazie uzņēmēji vienkārši nespēs atļauties nodarbināt darbiniekus uz pusslodzi.
26.11.2016 22:20 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
Es redzu iemeslu, kāpēc pieņēmu grozījumus par nodokļiem. Zinu vairākus šādus piemērus:
Bet bija kaudzēm uzņēmumu, kuri šo negodīgi izmantoja un noformēja 1/4 vai 1/2 slodzi, kaut strādāja pilnu.

Un cilvēks, parastais bija zaudētājs, kurš strādāja pilnu slodzi vai gandrīz pilnu slodzi, bet saņēma mazāk.
26.11.2016 22:23 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nē, tas automātiski nenozīmē, ka visi pusslodzes darbi tiks izkausti, ir daudzi darbi, kur maksā vairāk kā minimālo, tāpēc arī pie 90 stundām ir iespējams veikt iemaksas no minimālās algas :)
26.11.2016 22:25 |

Reitings 1540
Tātad problēma ir negodīgos uzņēmējos nevis tajā, ka budžeta nauda tiek vienkārši izšķērdēta, lai, piemēram, apmaksātu dzīvokļa īri un automašīnu politiķim, kuram alga jau tā ir pie 4000 eiro ?
Šīs kompensācijas es galīgi neizprotu.
Man arī būtu tādā gadījumā jāapmaksā darba izdevumi, kā arī īre, taču man šīs izmaksas jāsedz pašai ar algu, kas ir pat zem tiem pašiem 500 eiro.
26.11.2016 22:28 |

Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Neparakstīju un neparakstīšu.
Latvju politiskajā virtuvē ieperinājies tāds daudzums viduvējību un apšņāktu mēslu mušu, ka to izgaiņāšanai būtu nepieciešama cisterna dihlofosa. No tām kuslajām vēja pūsmiņām, ko izraisītu Saeimas atlaišana, šie insekti vienkārši sadancotu citā ornamentā, un dzīres mēra laikā turpinātos.
8-)
Padomiņa man nav, katra nākamā pieņemtā iniciatīva un likumprojekts manī vieš aizvien lielāku empātiju pret aizbraukušajiem.
.
(Mans pamuļķes optimisms gan liek piemetināt, ka joprojām uzskatu, ka Latvijā iespējams dzīvot labi un laimīgi, dažādās šo jēdzienu interpretācijās. Vien to ļaužu loks, kam šāda opcija ir bez kaskadiera cienīgām izdarībām pieejama, ar katru Jēkaba ielas namā pieņemto glupību aizvien samazinās.)
26.11.2016 22:28 |

Reitings 1540
hanna! Būtībā - tā ir ekstra dzīvot Latvijā. To var atļauties tikai ļoti bagāti cilvēki vai arī tie, kam patīk samierināties ar mazumiņu, tāda jocīga zeme..
katra nākamā pieņemtā iniciatīva un likumprojekts manī vieš aizvien lielāku empātiju pret aizbraukušajiem
Pievienojos. Agrāk man šķita, ka cilvēki, kas aizbrauc, vienkārši pārāk ātri padodas, taču šobrīd es esmu ar viņiem vienisprātis.
26.11.2016 22:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits