Nesaprotu, kas notiek ar māsu.

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Sveikas!
Šodien galējā izmisumā nezinu vairs aiz kā ķerties, lai saprastu, kas notiek ar manu māsu un kā viņai palīdzēt.
Lieta tāda - šodien uzzināju, ka manai māsīcai puncītī mazais bērniņš nomira :'-( Mēneši kādi 3 aptuveni bija. Man tik ļoti žēl viņu, jo spīdoši dzīvē viņai arī nav gājis. Ar mammu pārrunājām, ka tā pat varētu būt kā trauma, jo pirmā grūtniecība jaunai meitenei - 20 gadi. Bērniņš tomēr bija gaidīts.
Šo ziņu nodevu māsai (mēs vienmēr visi radi viens par otru rūpējamies un ziņojam par priekiem un nelaimēm), taču viņas reakcija nokaitināja un vēlreiz pārliecināja, ka viņa ir liela egosite. Viņa to pavērsa tā, ka tādas lietas noteik bezman vai katru dienu. :-O(e)
Varbūt tie ir mani tarakāni, bet vai tiešām tādas ziņas parasti uztver ar tādu po**jismu? (Atvainojos par izteicienu).
Pēdējā laikā viņa stāsta, ka viņai ir ļoti daudz problēmu - attiecībās viss brūk un jūk, ar vecākiem ir ļoti lielā naidā kopš septembra, ar finansēm ir ļoti švaki (iepriekš dzīvoja šiki un izšķērdīgi, nedomājot par nākotni), bet lieta tāda, ka visi citi ir vainīgi, bet ne viņa. :-/:-|
Es gribu viņai palīdzēt, bet man nav ne jausmas kā. Parunāt ar viņu nav variants, jo viņa uzreiz ļoti ātri aizsviļas un apvainojas. Nedod Dievs vēl par psihologu ieminēties, vispār mani noraks dzīvu.
Katrā ziņā no jums es vēlos lūgt padomu kā rīkoties tālāk? Es nevēlos pazaudēt labu māsu (vismaz kādreiz bija laba). Ko man darīt, kā viņai palīdzēt? :'-(
25.11.2016 16:00 |

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Inga88 nop, noteikti nē.
25.11.2016 16:49 |

Reitings 269
Reģ: 21.11.2016
Manuprāt, katrs cilvēks šādus pārdzīvojumus pārdzīvo pa savam. Būs tādi, kuri labprāt dalīsies savā bēdā ar tuviniekiem vai pat meklēs palīdzību pie speciālista, būs tādi, kuri noslēgsies sevī vai uz sejas uzvilks šo pohujisma masku, taču nav viena tāda pareizā veida kā izdzīvot iekšā esošo sāpi. Es ieteiktu likt mieru, lai arī cik grūti būtu to pieņemt. Ja cilvēks nevēlas notikušajā dalīties vai saka, ka nekas traģisks nav noticis, tas nenozīmē, ka tā patiešām domā. Visticamāk, tā ir cenšanās norobežoties no citiem, vēloties savas iekšējās emocijas sagremot pa savam. Ar pārlieku lielu vēlēšanos iejaukties, pat ja vēlme ir palīdzēt, var panākt pretējo efektu. Paies laiks un varbūt, ka meitene pati vēlēsies dalīties ar to, kas notiek viņas dvēselē, taču, kamēr viņa to nevēlas, būtu tīri cilvēcīgi respektēt viņas vēlmes. Saku no pieredzes, jo arī es esmu cilvēks, kurš visus pārdzīvojumus izdzīvo sevī un citiem saka, ka nekas traks jau nav noticis. Cilvēku vēlme palīdzēt vai ieteikumi parunāties ar speciālistu, manī radītu tieši pretēju efektu, kā rezultātā es vispār nevēlētos ne ar vienu vairs kontaktēties.
25.11.2016 16:52 |

Reitings 226
Reģ: 20.11.2016
Man tu šķiet jocīga. Viens - Es arī baigi dziļi nejustu līdzi māsīcas SA, gadās dzīvē dažādi. Otrs- Kad manai māsai bija SA, viņa nevēlējās nevienam to stāstīt, jautājumi, ja tādi bija, viņu sadusmoja, neviens iedomāties nevarēja viņas labuma pēc šādu ziņu izbazūnēt citiem. Viņa arī ātri tam tika pāri.
25.11.2016 16:54 |

Reitings 10
Reģ: 14.09.2016
Man jau šķiet, ka vēlēšanās palīdzēt māsai nav nekas nosodošs. Var jau sniegt padomus, tas vai viņa ņems to vērā, lai paliek viņas ziņā.
Mēs arī radu starpā esam tuvi un viens par otru rūpējamies. Neredzu neko sliktu tajā.
Varbūt ir vērts kādu laiku likt mierā māsu un tad jau iespējams pati griezīsies pie tevis, ja būs nepieciešams.
25.11.2016 17:00 |

Reitings 226
Jūs problēmu nesaprotat.
SA bija māsīcai.
Autore bez māsīcas zinas pastāstīja par to savai māsai.
Māsa reaģēja neitrāli, nothing special.
Autore domā, ka māsa nav normāla, jo neraud par māsīcu.
25.11.2016 17:03 |

Reitings 226
Un problēmas ar attiecībām un viss pārējais sliktais ir māsai, nevis māsīcai ar sa.
Mans ieteikums - liec mierā māsu.
25.11.2016 17:07 |

Reitings 269
Ui, atvainojos, tiešām pārlasījos, tagad, izlasot marthamarcy6 komentāru, sapratu. Nu tādā gadījumā vēl jo vairāk... Katram mums ir sava attieksme uz notiekošo un citu cilvēku problēmām. Jā, protams, SA ir briesmīga lieta, kas var notikt ar sievieti, kura gaida bērniņu, taču tas nenozīmē, ka visi cilvēki pārdzīvos vienādi. Kāpēc tad māsai būtu jāiet pie psihologa? Tāpēc, ka šo ziņu neuzņēma tā kā bija gaidīts? Nu ne visi cilvēki visu uztver vienādi. Arī es iespēju robežās cenšos norobežoties no visa negatīvā. Ja uzzinu, ka kādam kas slikts noticis, jā, man būs žēl, bet es neraudāšu un nesērošu. Varbūt esmu liela egoiste, taču dzīve jau tā brīžiem ir negāciju pilna, tāpēc nevēlos sev laist klāt arī citu bēdas. Manuprāt, tas ir tikai normāli.
25.11.2016 17:10 |

Reitings 269
Īpaši, ja vēl pašai māsai problēmu pietiek, kāpēc viņai vēl vairāk bojāt savus nervus, sērojot par citu nelaimēm?
25.11.2016 17:11 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Manuprāt, problēma šeit ir tikai tajā, ka tu sagaidīji kaut kādu specifisku reakciju no savas māsas uz negatīvajām ziņām, un loģiskā kārtā - tev nācās piedzīvot vilšanos.
Ne visi reaģē vienādi uz tādām ziņām, neko sliktu par cilvēku tas neliecina.
Es, piemēram, arī šādu ziņu neuztvertu tik sāpīgi. Spontānais aborts ir bieža parādība, sevišķi līdz 12 nedēļai. Protams, skumji māsīcai, tomēr tavai māsai gar to ir ļoti mazs sakars.
25.11.2016 17:11 |

Reitings 724
Reģ: 29.10.2016
Dark_Lady, domāju, tā kā tavai māsai pašai problēmu netrūkst, tad noreağēja vēsi. Un ne jau visi cilvēki spēj iejusties otra ādā, viņa nezin cik smagi ir tavai māsīcai, tādēļ noignorēja šo faktu. Viņa šobrīd ir pārņemta ar sevi, viņa grib atrisināt savu dzīvi, iespējams trūkst spēka un viss ir sakritis uz nerviem. Tā kā nevis depresija, bet drīzāk melnais periods.
25.11.2016 17:13 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Manuprāt, problēma šeit ir tikai tajā, ka tu sagaidīji kaut kādu specifisku reakciju no savas māsas uz negatīvajām ziņām, un loģiskā kārtā - tev nācās piedzīvot vilšanos.
Ne visi reaģē vienādi uz tādām ziņām, neko sliktu par cilvēku tas neliecina.
Es, piemēram, arī šādu ziņu neuztvertu tik sāpīgi. Spontānais aborts ir bieža parādība, sevišķi līdz 12 nedēļai. Protams, skumji māsīcai, tomēr tavai māsai gar to ir ļoti mazs sakars.

Pievienojos šim. Mani arī šāda ziņa nesatrauktu, man tiešām ir vienalga.
25.11.2016 17:14 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Màsai pašai pietiek savu problèmu, un logiski, ka savas problèmas vinja noliek 1. vietà. Un tu tà vietà lai uzklausītu màsu, stàsti, ka màsīca pazaudèja bèrnu un pàrmet vinjai, ka vinja nejùt līdzi? Prieksh kam?
.
Vispàr līdz 3 mènesim spontànie aborti ir ljoti bieži un màsīcai ir tikai 20 gadi! Ne 40!!! Saprotu, ka baigi bèdīgais notikums vinjas gimenè, bet vai tàpèc tavai màsai tagad jàraud? Tas nav pasaules gals, gan jau drīz màsīca paliks stàvoklī un iznèsàs bèrninju, bet tavai màsai ir visas tiesības dzīvot savu dzīvi ar savàm problèmàm un neraudàt par màsīcas zaudèjumu
25.11.2016 17:36 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
RainyDay, +++
25.11.2016 18:10 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
es īsti nesaprotu kur ir stāsta problēma.
Māsa uzzinot par māsīcas pārtraukto grūtniecību nesāka vaimanāt vai raudāt? Vai to tu gaidīji? Katrs uztver lietas savādāk. Izlasot kādas viņai tagad problēmas, nebrīnos, ka viņai bija tāda reakcija.
Un kam viņai īsti tavu palīdzību vai psihalogu? Ne tu ne viņš nevarat nokārtot viņas attiecības, izlīgt ar vecākiem vai sakārtot finansiālās problēmas.
25.11.2016 18:18 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Es nedomāju,ka tava māsa gribēja ko sliktu ar to pateikt, drīzāk viņai ar tas sāpēja,bet vinas prāt to neizrādīt,bija labākā izvēle.:-)
Žēl par māsīcu,izturību viņai.:-(
25.11.2016 18:29 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Tu tiesam uztaisi tragediju no cita nelaimes. Dzivo savu dzivi un nebaz degunu kur neviens neprasa. Es iespejams reagetu tapat ka tava masa,bet ne jau tadel, ka man vienalga. Tapec, ka tada uzpusta reakcija tapat nevienam nepalidz. Esi blakus ja juti, ka vajag, bet beidz bert sali bruces un to nelaimi malt uz rinki. Un tadas lietas tiesam notiek daudz biezak ka tu laikam doma. Ipasi pirmajas 12 nedelas. Vina vel jauna, paries.
25.11.2016 22:44 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Jus tiesam reali pardzivojat ja citai bijis SA? Es sevi nebut neuzskatu par bezjutigu maitu, bet ja padzirdu tadu zinu, pasaku, bus jau labi un par to dizi vairs nedomaju, kur nu vel pardzivoju. Un ir bijis tads gadijums tuviniekiem.
25.11.2016 22:49 |

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Beibe.Marta
Tā ir māsīca, nevis nezin kas. Just līdzi par to ka tavam tuvam cilvēkam ir notikusi traģēdija ir normāli. Māsas reakcija nav normāla. Nē nu, protams, ja skatās no tāda aspekta, ka daļa cilvēku ir izaudzināti par radījumiem bez empātijas, tad var jau vnk konstatēt faktu - reku vēl 1 tāds...(t)
25.11.2016 23:23 |

10 gadi
Reitings 1925
Reģ: 02.07.2009
Just līdzi par to ka tavam tuvam cilvēkam ir notikusi traģēdija ir normāli. Māsas reakcija nav normāla.

Varbūt skanēs nežēlīgi, bet, manuprāt, tieši gaidīt no otra cilvēka jūtu uzplūdus ir mazliet absurdi. Cilvēki ir dažādi. Piemēram, es varu dažas dienas kā nolēmēta staigāt tikpat kā par sveša radinieka aiziešanu, jo man tas liekas traģiski un par sevi vispār aizmirst, bet ir cilvēki, kuriem varbūt citāds ūdens smeļas kaklā un viņi nespēj just līdzi. Ir pat tāds teiciens - mazāk gaidi no otra, retāk būsi vīlies.
Tas, protams, ir skumji, bet tā ir. Man bieži vien citu cilvēku pohujistiskā attieksme liekas šerminoša, bet tas vienkārši ir jautājums par katra vērtībām un prioritātēm - gan kādā konkrētā brīdī, gan vispār.
25.11.2016 23:36 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Kāds sakars tavām ar māsu attiecībām ar jūsu māsīcas SA? Vai tas ir tāds savdabīgs tēmas ievads? Tu pati sagaidi no māsas, lai viņa justu līdzi jūsu radinieces zaudējumam, bet kur ir tava empātija pret māsu? Māsa egoiste, māsa vainīga... protams, ka viņa aizsvilstas, jūtot tādu attieksmi.
25.11.2016 23:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits