Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Apnīk darbs

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Man ir tāda problēma, ka man ātri apnīk darbs, darbavieta, kur strādāju.
Sākumā liekas, ka būs forši, interesanti, būs gandarījums. Tad pirmos mēnešus, kamēr visu iepazīstu, iemācos sastrādāties ar kolēģiem, ir OK. Bet pusgads ir maksimums, ko es varu izvilkt.
Pēc tam iestājas apātija. Darbu es joprojām daru un daru labi (manuprāt), neviens arī nepārmet, ka slikti strādātu. Bet tās iekšējās sajūtas ir drausmīgas. Garlaicība, nekāda "excitement". Ar mokām saņemos atvērt e-pastu un atbildēt. Nekāda gandarījuma par paveikto, nekādas ieinteresētības darīt vairāk.
Sākumā domāju, ka tā ir darbavietas vaina. Bet pēdējo 2 gadu laikā esmu jau nomainījusi 3 darbavietas, un scenārijs pilnīgi tāds pats.
Pirms tam 3 gadus strādāju vienā vietā un vispār likās, ka biju tur atrofējusies, jo 0 emociju.
Vai kādai ir līdzīgi? Ko darīt?
10.11.2016 10:30 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Varbūt darbs kā tāds nav tev piemērots? Jāmeklē varbūt kas citādāks, aktīvāks?
Es, piemēram, nevaru strādāt biroja darbu, esmu par to pārliecinājusies un to arī nedaru, jo man interesanti ir tikai pirmos mēnešus, kamēr iemācos visu, un tad jau paliek garlaicīgi. Un, kad man ir garlaicīgi, zūd koncentrēšanās. Tāpēc daru aktīvāku darbu, kur darbs ir radošāks un rutīnas gandrīz nemaz nav.
10.11.2016 10:35 |

Reitings 2100
Reģ: 21.02.2015
Man ir tas pats.:-/ Nezinu, ko tur iesākt.
10.11.2016 10:36 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Jā, man ir līdzīgas izjūtas. Pirmie iespaidi vienmēr ir aizraujoši, spilgti, taču vēlāk iestājas rutīna, un iešana uz darbu paliek par pienākumu vien. Tā tas man bijis visos darbos, izņemot tagadējo.
Tagadējā katru dienu kaut kas notiek, tāpēc rutīna neiestājas, taču izdegšanas draudi gan pastāv, jo darbā, kas ir aicinājums, ir patīkami izlikt sevi visu, tādā veidā, pat nepamanot, ir iespējams pārdedzināt sevi.
Man nav īsti padoma, kā tikt galā ar rutīnu. Es vienkārši aizgāju strādāt tur, kur sirds vēlējās, un rutīna beidzās.
10.11.2016 10:38 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Izklausās pēc pārāk vienkāršiem darba pienākumiem, mēģini tēmēt augstāk. Domāju, ka visiem cilvēkiem laiku pa laikam iestājas apnikums pret darbu, bet, piemēram, man darbā bieži ir lietas, kuras jādara pirmoreiz dzīvē, kaut kas tāds, ar ko neesmu saskārusies, kur pašai jāmācās, utt. Nav laika garlaikoties. Es nevaru iztēloties, kā, piemēram, skolotāji iztur 20,30,40 gadus darot vienu un to pašu. Reāli gadu no gada mācot literatūras teoriju, saīsinātas reizināšanas formulas, vienus un tos pašus vārdiņus angļu valodā. Jābūt laikam nereālai ieinteresētībai pedagoģiskajā darbā un sadzīvisko konfliktu risināšanā.
10.11.2016 10:38 |

Reitings 349
TRY, jā, tā varētu būt :( Stulbi ir pēc 2 augstākajām izglītībām konkrētā jomā un pēc 10 gadu pieredzes šajā jomā saprast, ka tev patiesībā besī biroja darbs! Man besī sēdošais darbs birojā, pie datora un e-pastiem. Tieši tā, man ir garlaicīgi, nav koncentrēšanās, nav nekāda gandarījuma par paveikto. Kāpēc 20 gados es domāju, ka tas ir tas, uz ko vērts tiekties? Un kāpēc tagad 30 gados tu saproti, ka ienīsti katru dienu.
TRY, kādu darbu tu dari?
Un ko es varētu sākt darīt no nulles?
10.11.2016 10:42 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Man bija ļoti līdzīgi līdz atvērām Madridi , uz turieni es gāju ar prieku , nekas man tur nebesīja un viss bija čotka .... Tev jātrod interesants darbs , kurš tev patiks , neviss patiks iemācīties , bet pats darbs kā tāds būs saistošs
10.11.2016 10:44 |

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Es nevaru iztēloties, kā, piemēram, skolotāji iztur 20,30,40 gadus darot vienu un to pašu. Reāli gadu no gada mācot literatūras teoriju, saīsinātas reizināšanas formulas, vienus un tos pašus vārdiņus angļu valodā.

Ja pieiet mācīšanas procesam radoši, rutīna nedraud. :)
Piemēram, saīsinātās reizināšanas formulas var mācīt ļoti dažādos veidos. Ir interesanti izmēģināt visu, ko var izdomāt vai atrast, un saprast, kas strādā labāk, kas ne.
Ja 20 gadus māca no vienas grāmatas, tad rutīna neglābjami ierodas pati jau pirmajos gados.
10.11.2016 10:45 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
saprotu tevi- mana atbilde bija stradat projektu darbus!! projekts uz paris menesiem, ir jauns interesnats, ir excitmenet un tad beidzas projekts un ir nakamais! man tas ir ka mainit darba vietas, bet reali mainas tikai projekti!:)
10.11.2016 10:52 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pirmkārt, ir tādi darbi/amati/profesijas, kur nekādi excitement nemēdz būt - cipari, sausi fakti, statistika. Lielākoties biroja darbi tāpat, kaut arī pienākumi var būt dažādi, tie tomēr mēdz iet uz riņķi.
Varbūt Tu esi radošs cilvēks un sevi jāizliek radošā jomā?
Man tieši otrādi - besī radošums un nepieciešama apziņa, ka ikdienā varu darīt ja ne gluži vienu un to pašu, bet aptuveni.
10.11.2016 11:02 |

Reitings 2100
Reģ: 21.02.2015
Havaja, izklausās labi, kā reiz priekš manis.
Varbūt, Tavuprāt, stulbs jautājums, bet kā tikt pie darba projektos? Neesmu cv.lv, ne citur redzējusi.
10.11.2016 11:03 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Pirmkārt, ir tādi darbi/amati/profesijas, kur nekādi excitement nemēdz būt - cipari, sausi fakti, statistika.

Nesaki vis, cipari un statistika ir mana mīļākā darba daļa. :-D Mani aizrauj doma pētīt, kā mainījies kaut kur iedzīvotāju skaits, bruto ienākumi, kādās nozarēs reģistrētie uzņēmumi, utt. informācija. Nepatīk nekas, kas saistīts ar mājaslapām, pārdošanas materiāliem, prezentācijām, personāla atlasi.
10.11.2016 11:05 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Daenerys1, mani aizrauj +/- vienveidīgi darba pienākumi, kad zinu, kas man jādara un nereāli kaitina radošums :D Bet redz, autore kā reiz par to sūdzas :D Tāpēc viss nav tik viennozīmīgi, jo pārsvarā (mani t.sk.) garlaiko skaitļi un statistika, bet protams tas nenozīmē, ka kāds no tā nekaifo (kā, piemēram, Tu) :D
10.11.2016 11:08 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Bordo
tas jau ir loti atkarigs no jomas un profesijas!
bet ticu, ka vairak vai mazak visas jomas var atrast, bet jamekle! citreiz pietiek sarunat ar prieksnieku, citrei ir labak but pasnodarbinatam, citreiz ir vienkarsi jamekle misijas, citreiz ir pasam jarada sie projekti vai nu fiziski vai sev galva darbi jasakarto ka projekti!
10.11.2016 11:32 |

Reitings 349
Man ir darbs parsvarā komunicēt ar cilvēkiem pa e-pastiem. Viskautko sūtīt, prasīt, noskaidrot, sarunāt. Peeee
Analizēt datus gan man patīk
10.11.2016 11:41 |

Reitings 625
Reģ: 01.02.2015
Havaja, izklausās labi, kā reiz priekš manis.
Varbūt, Tavuprāt, stulbs jautājums, bet kā tikt pie darba projektos? Neesmu cv.lv, ne citur redzējusi.

nu kā, vakance "projektu vadītājs"
10.11.2016 16:48 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits