Iztirzāta tēma- Negribu bērnus

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Es zinu, ka ir bijušas millions diskusijas, ka mūsdienās tas ir normāli negribēt bērnus. Esmu ar puisi kopā 5 gadus un mūsu attiecības ir nogājušas strupceļā, man nejauši ir nācies izspļaut, ka man riebjas bērni un pati nekad negribētu. Protams, šobrīd eam vēl ļoti jauni (25 gadi) un neplānojam pat kāzas, taču nesen kad bijus ciemos pie viņa radiniekiem viņam esot uzkritis, ka man pat neesot gribējies rokās ņemt viņa mazo māsīcu un splēlēties. Viņš tāpēc esot teicis, ka gribot pārdomāt vai mūsu nākotnes attiecībām ir jēga, ja es nākotnē negribēšu viņa bērnus. Es viņu ļoti mīlu un viņš ir tiešāms mans soul mate, bet esmu pārliecināta, ka man neradīsies mātes jūtas, tāpēc no vienas puses būtu dranķīgi vajāt viņu aiz deguna. Ko man darīt un ko teikt?
Man patiešām ir savdabīgs raksturs un es piepildījumu bērnu audzināšanā nesaskatu.
05.10.2016 16:08 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Ja pārī viens grib bērnus, bet otrs kategoriski nē, tad nedomāju, ka tur varēs laimīgi kopā novecot.
Bet tā gribēšana ir tāda neprognozējama. Man arī attieksme par šo jautājumu vienā brīdī ņēma un vienkārši izmainījās. Tā pēkšņi. Es domāju, ka tas ir atkarīgs no daudziem faktoriem, gan no pašas sievietes rakstura, gan partnera un tā, cik droši viņa jūtas attiecībās, gan citiem "stabilitātes" faktoriem - finansiālās drošības, pozīcijas karjerā, ģimenes atbalsta utt. Un es nesaku, ka bērnus negrib tikai tās sievietes, kurām kaut kā no tā trūkst. Dažreiz tas ir rakstura un uzskatu jautājums. No otras puses - cik daudz ir 20 gadu vecu bērnu negribētāju, un cik daudz tādu ir 40 gados? Dzīvē tomēr mēdz kaut kas mainīties.
Vēl gribu piebilst to, ka vīriešiem neklātos spriedelēt un nosodīt abortus. Viegli runāt, kad pašiem tiek tā vieglākā daļa no bērna laišanas pasaulē un tad vēl daudzi to uztver kā izvēli - rūpēties pēc tam par to bērnu vai nē.
05.10.2016 19:40 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Man vienīgajai 25 gadi nešķiet "ļoti jauni"?

Priekš bērna vidējs vecums, jo kā zināms sievietes tikai līdz noteiktam laikam (parasti) var palikt stāvoklī.
05.10.2016 21:20 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Salomē, ne tev vienīgajai. 25 man arī nešķiet ļoti jauns. Ļoti jauns man asociējās ar tīņiem, 14-18 gadu veciem. Varbūt tāpēc, ka pati esmu jaunāka un es neteiktu, ka esmu ļoti jauna. :)
05.10.2016 21:39 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es arī nesaskatu piepildījumu bērnu audzināšanā. Tas gan nebūt netraucē man būt par ļoti apmierinātu bērna īpašnieci.
Puisi gan, tomēr, vajadzētu informēt par to, ka bērnus šobrī negribi, un ka ir liela varbūtība, ka nekad arī negribēsi.
05.10.2016 21:45 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Par bērniem cilvēki mēdz pārdomāt, tāpat kā tie, kas kādreiz negribēja, var sagribēt, tieši tāpat tie, kas kādreiz gribēja, var pārgribēt. Man ir pamatoti iemesli negribēt bērnus, mans vīrietis agrāk gribēja bērnus, bet es viņam reizēm parādu uzskatāmus piemērus par to, cik dzīve ar bērnu var būt apgrūtinoša (staigāt ar minimālu apģērbu pa viesnīcas numuriņu ar vīna glāzi vs. 20min brēcošs bērns lielveikalā, kur mamma ir sarkana no kauna, bet neko nevar izdarīt), un viņš vairs negrib. Es bērnus nevēlos, tomēr, kad mēs apprecēsimies, ja es tomēr ielidošu un mans vīrietis ĻOTI gribēs bērnu un būs gatavs pats iet bērna kopšanas atvaļinājumā.... es tīri teorētiski pieņemu, ka varētu pat piekrist. Varbūt. Nesolu, bet varbūt.
Citiem vārdiem sakot - ja cilvēki tiešām ir soul mates, tad viņi var sagaidīt laimīgas vecumdienas arī ar atšķirīgiem uzskatiem, jo otram jau pielāgojas. Un domas mainās. Vīrietis, kura mūža sapnis ir bērns, un sieviete - bērnu nīdēja-ragana diez vai jebkad nodibinātu nopietnas attiecības ar kopdzīvi, ja attiecības jau ir, tad jau acīmredzot var pielāgoties.
05.10.2016 21:48 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja viriesi varetu palikt stavokli abortus varety veijt katra benzintanka!

Šīsdienas pērle, kurai nav nekāda pamatojuma...
Tā nav šīsdienas pērle, tā ir jau drusku bārdaina anekdote.
05.10.2016 21:48 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Tā nav šīsdienas pērle, tā ir jau drusku bārdaina anekdote.
Nu tad stereotipos balstīta bārdaina anekdote.
05.10.2016 22:04 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
ja negribi bērnus, tad tā arī pasaki, cilvēkam ir jāzina taisnība, mana draudzene bija godīga, pirms kāzām vīram visu pateica un, joprojām ir kopā, jo vīrs ar šo domu samierinājies un negrib sievu zaudēt.
ja runājam par manu ģimeni, mēs ilgi bērnus negribējām un tad viss pamainījās, vīrs uz manis skatās ar mirdzošām acīm! (l)
05.10.2016 22:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
No draugu loka.. sievietei ļoti nepatika bērni, nu ļoti.. savus galīgi negribējās.. Tad stārķis viņu piečakarēja un atnesa mazuli. Nesen piedzima otrais :) Visi laimīgi :)
05.10.2016 22:11 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Tad stārķis viņu piečakarēja
:-D:-D:-D
05.10.2016 22:13 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja viriesi varetu palikt stavokli abortus varety veijt katra benzintanka!

Es šo sapratu, vismaz pa savam. :D
05.10.2016 22:15 |

Reitings 407
Reģ: 10.09.2016
Par bērniņa iznēsāšanu un dzemdēšanu - es pat nevaru un negribu iztēloties savādāku radīšanas procesu, ar to rēķinājos un baudīju katru minūti, ar satraukumu un dažreiz pārdzīvojumu, bet izbaudīju grūtniecību un dzemdības. Vīriešiem jāvēro tas viss no malas - kā sieviete pārvēršas par fūriju, rāpo pa sienām un plīst vai pušu un pēc tam vēl krūtis no sastrēgumiem jāatbrīvo. :-D Vīrieši, kā zināms, pat 37 grādu temperatūru pārcieš kā uz nāves gultas, kur nu vēl grūtniecības un dzemdību izciešana. Un pat ja vīriešiem tam visam būtu jāiet cauri, daba būtu pilnībā savādāk iekārtota un tad jau sanāk tāds kā būtu, ja būtu. :-D
05.10.2016 22:28 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
staigāt ar minimālu apģērbu pa viesnīcas numuriņu ar vīna glāzi

Kamēr bērns neko īsti nesaprot - vari staigāt pa viesnīcas numuriņu ar vīna glāzi rokās kaut kaila. Kad kaut ko saprot, tad bērns jau nedēļu mierīgi varēs iztikt arī pie kādas no omītēm.
Protams, atkarīgs no audzināšanas un tas attiecas arī uz to, ka ne visi bērni lielveikalos ķērc un krīt gar zemi.
Un es domāju, ka iemesli tam, kāpēc vairums negrib bērnus ir bišķiņ nopietnāki
05.10.2016 22:30 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Sava daļa patiesības jau tajā benzīntanka komentārā ir... Nerunājot par bērna iznēsāšanu un dzemdēšanu, bet cik daudzi vīrieši būtu gatavi iesaldēt savu karjeru vismaz uz diviem gadiem par katru bērnu? Samierināties ar neziņu, kas īsti notiks, kad mēģinās atgriezties darba tirgū? Mazajos uzņēmumos īpašnieki vispār mēdz izturēties tā, it kā viņiem personīgi naudu no kabatas vilktu ārā, kad darbiniecei vajag iet dekrētā. Samierināties ar to "slēpto" diskrimināciju darba tirgū - ja ir izvēle, tad nepieņemt darbā sievieti reproduktīvajā vecumā, jo var aiziet dekrētā, vai nepieņemt darbā jauno māmiņu, jo nevarēs nākt uz darbu, kad bērns slimos? Kā ar to, ka partnerim daudz vieglāk aiziet no ģimenes un tu vari palikt par vientuļo vecāku, kuram jāspēj gan izaudzināt bērnu, gan nopelnīt naudu, gan atlicināt kādu laiku sev? Kaut vai grūtniecības un zīdīšanas laikā atteikties no sliktajiem ieradumiem, iegribām un spontānajām izklaidēm?
Ja uz vīriešiem tas viss attiektos, es domāju gan, ka demogrāfiskie rādītāji nebūtu nekādi dižie :D
05.10.2016 22:35 |

Reitings 5884
Kad kaut ko saprot, tad bērns jau nedēļu mierīgi varēs iztikt arī pie kādas no omītēm.
Bet tak daudziem (t.sk. man) ir situācija, kad vienai omītei ir knapi pāri 40 un viņa strādā, otra, piemēram, dzīvo 250km attālumā vai negrib/atsakās pieskatīt mazbērnus.
Bet jā, protams, patiesie iemesli ir daudz dziļāki un lielā mērā sakrīt ar Elizabete. aprakstītajiem. Vismaz man.
05.10.2016 22:40 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Vīrieši, kā zināms, pat 37 grādu temperatūru pārcieš kā uz nāves gultas, kur nu vēl grūtniecības un dzemdību izciešana.

Ko tur var gribēt, viņiem nav jāsaskaras ar MR sāpēm katru mēnesi. Domāju ka vīrietim ja būtu uz vienu mēnesi jaizbauda tas diskomforts, tad vairs nebūtu tādi pīkstuļi. :D
Šie divi video mani ļoti uzjautrina. :D
https://www.youtube.com/watch?v=tciKSzVZro4
https://www.youtube.com/watch?v=b81Cr97ANrk
05.10.2016 22:47 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Vienmēr pasmaidi par tiem komentāriem: 'vīrietis varēs iet pats dekrēta utj...", ;-) māte daba tāpat visu sakartos pa savam. :-D
05.10.2016 22:58 |

Reitings 5884
Villionota, smaidīt jau Tu vari, bet es reāli pazīstu 3(!) vīriešus, kas ir aizgājuši bērna kopšanas atvaļinājumā. Mātes strādā.
05.10.2016 23:02 |

Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Apmēram tas ir tā, kā tu vari runāt pārliecinoši par kaut ko, ko nemaz nezini. Un to pat nevar izlasīt grāmatā, vai saredzēt apkartesošajos, tikai sajust pašai gaidot bērnu un sagaidot, mātes instinkts ir tikai sajūtu līmenī kas unikāls, kas ir vienreizīgi tikai pret pašas miesīgu bērnu.
05.10.2016 23:05 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
Skandināvijā vīrietim pienākas tikpat garš bērna kopšanas atvaļinājums kā sievietei - pa pusgadam katram, ja nemaldos. Un tur nav nekādas briesmīgās mātes bez mātes instinktiem, vienkārši sabiedrībā citādākas ģimenes vērtības un tēva/vīrieša loma ģimenē.
05.10.2016 23:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits