Wiskas, ar to savu teikumu "ko darīsiet vecumdienās" nebiju domājusi to, ka bērni mani izturēs vai es pie viņiem iešu dzīvot.
Ar to es domāju, ka man varbūt būs kāds, kurš man piezvanīs, pastāstīs kā iet mazbērniem, atbrauks ciemos un, ka manā dzīvē būs vairāk piederīgo par 5 pansionāta draudzenēm.
Un vispār es vairāk balstos uz savas ğimenes pieredzi. Zinu, ka citiem ir tikai māte un tēvs, ome un vectēvs. Man ir omes māsīcas, viņu bērni un mazbērni u.c. radu gabali ar kuriem vismaz 1x divos gados uzraujam lielo balli radinieces lauku mājā. Visi viens pie otra ciemojamies, kontaktējamies. Kā arī man ir vecvecmāmiņai, kuras meita (mana ome) viņai zvana katru rītu un vakaru. Tāpat vedam viņu uz pulciņiem, pie draudzenēm, pie ārstiem. Pērkam zāles, pārtiku, jo tam visam viņai ar pensiju ir par īsu. Es varētu viņai pajautāt kā viņa iztēlojas to, ka Ziemassvētkos viņu neatvedam uz manas mātes mājām, nenosēdinam viņu pie klāta galda goda vietā, viņa neredz visus savus bērnus un mazbērnus vienuviet skaitam pantiņus un saņemot dāvanas?! Nevaru iztēloties kas var būt jaukāks par to. Vēl pie tam, cik viņa lepna, ka ir jau sagaidījusi savu 4.paaudzi (manu dēlu) un vēl dots piedzīvot redzēt viņa pirmos soļus. Viņa tak izplūst asarās no laimes, kad mēs viņu apciemojam.