Cik bieži/daudz dienā uzturā lietojat maizi? Es pati cenšos veselīgāk dzīvot tāpēc tāds jautājums. Ēdu apmēram 1-2 šķēlītes pilngraudu rupjā maluma 100% rupjmaizi dienā. Kā ir ar jums?
Maizi ēdu diezgan, gan baltmaizi, gan saldskābmaizi, gan rupjo - patīk maizes grauzdiņi, sviestmaizes ar dažādām sastāvdaļām. Tā jau gan zinu, ka baltmaize ir diezgan bezvērtīga, bet ik pa laikam ēdu, vairāk gan patīk tā maize ar sēklām un rupjmaize.
Maizi ēdu katru dienu, jo garšo, sevišķi balto... Jo īpaši pašceptu (l) Gadiem ilgi izvairījos no tās, kad staigāju ar +20kg. Lai cik tas absurdi neizklausītos, sāku maizi ēst tievējot..un veiksmīgi ;)
Maize mājas ir ļoti reti, ka arī esmu pamanījusi, ka vēderam nepatīk. Domāju, ka vainīgs raugs. Pilnīgi noteikti neatzīstu nekādas brokastu sviestmaizes, bet katru rītu ēdu rīsu pienā (nepanesu laktozi) vārītu auzu parslu ar augļiem. :) Starp citu, pat ja nav laktozes nepanesība, putra ar rīsu pienu garšo 10x labāk nekā ar parasto, plus nevajag ne drusku cukura.
Salīdzinot ar citām meitenēm šeit, es ēdu maizi diezgan daudz. Visādas rupjmaizes un saldskābās maizes, īpaši ar augļiem, riekstiem, sēkliņām, burkānmaizes, ķiploku. Arī baltmaizi, bet to gan daudz daudz retāk, parasti ja sakārojas zemesriekstu sviests vai nutella.
Humoram - pazīstu meiteni, kura izvalbītām acīm apgalvoja, ka maizi viņa neēd, ka čipsi bez maz inde, ka viņa neko tādu nī un nī, nekādā gadijumā, bet pati veikalā regulāri pērk kiriješkas, vai kā tur tos grauzdiņus.
Laba maize manuprāt ir viena no gardākajām lietām kas var būt. Žēl tikai, ka pie labas maizes nevar nemaz tik bieži tikt. Latvijā man vislabāk garšo Ķelmēnu rupjmaize un manas tantes mājās ceptā saldskābā. Mājās esot ēdu kāda nu te vietējā veikalā ir - pārsvarā no pilngraudu miltiem. Garšo grauzdiņi ar avokado, kazas sieru, roastbifu vai zemesriekstu sviestu, banānu un kanēli brokastīs (l) Esam mēģinājuši cept maizi arī mājās, bet nonācām pie secinājuma, ka vai nu talanta trūkums vai kas, bet mums nesanāk. Principā vainojam krāsni :-P:-D
Humoram - pazīstu meiteni, kura izvalbītām acīm apgalvoja, ka maizi viņa neēd, ka čipsi bez maz inde, ka viņa neko tādu nī un nī, nekādā gadijumā, bet pati veikalā regulāri pērk kiriješkas, vai kā tur tos grauzdiņus.
Šo es pat saprotu, jo čipsus parasti stiepjas roka izēst visu paku, maizi arī - retais apēdīs ceturtdaļšķēlīti. Bet kiriješkas ir maza paciņa. Ja es apēstu kiriješku paciņu, man nekas slikts nenotiktu (īstermiņā), ja apēdu 2 maizes šķēles vai čipsu paku - vēdergraizes visu atlikušo dienu un ļoti nepatīkami vēdera darbības traucējumi uz vēl 2 dienām man ir garantēti. Kiriješkas gan nepirkstu nenormālā sāls daudzuma dēļ. Bet nu tā drīzāk ir cilvēka nespēja kontrolēt apēsto daudzumu.
Reizēm ēdu 3-4 šķēles dienā ar baltmaizi, reizēm vispār dienām ilgi neēdu maizi kā tādu. Citas maizes arī ēdu tik tad kad ir velme un ir uz vietas pieejama.
Maizi ēdu brokastīs, pērku sēkliņu maizi ar klijām vai pilngraudu, piemājas veikalā, kur cep uz vietas. Kādreiz arī uznāk iedvesma ēst sēkliņu sausiņus ar avokado, uzspiežot citronu sulu pa virsu. Latvijā ēdu Ķelmēnu, garšo arī Pļavas Vizbulīte. :-) Bet gribētos mazāk ēst miltu izstrādājumus, jo kopumā dienas laikā sanāk padaudz, ieskaitot pastu utt.
Baltmaizes vaļai ļaujos reizi pus gadā, man diemžēl garšo tostermaizes, grauzdēta baltmaize ar sviestu, bagetes un sandwiches, bet augums svarīgāks, tāpēc retu reizi atļauju sev šādu cheat meal. Rupjmaizi pērku reizi mēnesī, tad to pusīti pa mēnesi apēdu, bet mīļākā laikam ir burkānmaize. :)
Ēdu maizi, kad vēlos. Varu nedēłām neēst, jo nekārojas, un varu ēst vairākas škēles dienā. Śkēle rupjmaizes var būt manas brokastis, jo 'piesien dūšu' (neciešu šo teicienu, bet nu...). Neuzskatu maizi par kaut kādu grēku, jo tā satur pietiekami daudz vērtīgu uzturvielu un saprātīgos daudzumos var tikt uzskatīta par veselīga uztura sastāvdału.
varētu principā pārtikt tikai no maizes, nereāli garšo. ēdu daudz, neredzu tur neko kaitīgu. vismīļākā Liepkalnu saldskābmaize ar sēkliņām, parasti ģimene sasūta un tad saldēju.
Maizi ēdu diezgan bieži, ne plikā veidā gan, bet tomātmaizes, lašmaizes utt ļoti garšo, īpaši brokastīs. Cepu arī pati, ar sēklām, rudzu, auzu un pilngraudu kviešu miltiem. Vēl ļooti garšo cepeškrāsnī cepta bagete ar ķiploku sviestu, bet to gan pārāk bieži necenšos taisīt, tādu diemzēl var apēst pārāk daudz :-D