Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Plovs

 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Čau !
Padalieties, lūdzu, ar savām plova receptēm. Internetā nosēdēju stundām ilgi, receptes tik dažādas. Apjuku, kā īsti tad taisīt. Čuguna katli gan man nav. :-D
20.09.2016 12:01 |
 
Reitings 1859
Reģ: 08.09.2016
Nu es laikam zinu, kas man rīt būs vakariņās :D
20.09.2016 12:14 |
 
Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Es taisu vienkāršoto plova veidu , kas garšo ne mazāk garšīgi - novāru rīsus . Pannā apceptu sīpolus , tomātus , papriku , burkānus . Izmantoju līdz tam vai nu vārītu vistas fileju gaļu (parasti paliek no zupām) vai arī speciāli novāru , saceptu da jebkādu gaļu - vistas , cūkas , liellopa , kas pa rokai maziem gabaliņiem .
Tad visu kopā cepu uz pannas kopā ar adžikas mērci . (l)(l)(l)
20.09.2016 12:44 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Taisu slinko variantu - uz pannas sacepu visas sastāvdaļas - gaļa/desiņas, sīpoli, burkāni, sēnes, ķiploki, tomāti, garšaugi. Pēc tam pievienoju tomātu mērci un beigās iemaisu jau gatavus izvārītus rīsus. Īsto varianti negatavoju tieši tāpēc, ka nav ne labs čuguna katls, ne piemērota plīts.
20.09.2016 12:45 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Es arī pievienojos slinkajam variantam ar iepriekš novārītiem rīsiem. Esmu gatavojusi arī multikatlā, bet arī tad gatavoju uz parasto sautēšanas programmu, jo manam katlam plova programma ir 6h un tas man liekas pārmērīgi smalki. :-D
20.09.2016 12:50 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Ērzelis kā reiz vakar gatavoju (itkā) :-Dplovu.
Es novāru rīsus,ir speciāli plovam. Apcepu burkānus,.ar sīpoliem ,ķiplokiem. Vistas fileju sagriežu smalkāk apcepu,klat pievienojot pesto,tomātu pastu. Un tad visus samaisu, kad rīsi ,gaļa,burkāni ir gatavi,.pieleju nedaudz ūdeni un pasautēju. Zinu nav īstais plovs,bet man labpatīk tā viņu saukt:-D
20.09.2016 12:51 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Man to par plovu nevar nosaukt, bet.. gatavoju tā:
apcepu vistas fileju un katlā iekšā. sacepu burkānus, sīpolus un arī katlā iekšā. Mazliet vairāk nekā glāze rīsu, pāri ūdeni tikai tik, lai mazliet nosegtu rīsus. Garšvielas pēc izvēles salieku. Un vāru līdz rīsi gatavi.
20.09.2016 12:53 |
 
10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Mans iecienītais ir plovs ar ananasiem.
Novāru rīsus. Apcepu burkānus ar sīpoliem un ķiplokiem. Atsevišķi cepu vistas fileju ar vistas gaļai paredzētajām garšvielām, atsevišķi pasautēju ananasus, kas ir kubiņos, beigās visu samaisu, klāt pievienojot tomātu mērci/pastu un sojas mērci.
20.09.2016 12:56 |
 
Reitings 700
Reģ: 19.11.2014
Un taisni domāju, ko lai šodien pagatavo! Būs kkas līdzīgs plovam. (l):-D
20.09.2016 13:04 |
 
Reitings 62
Reģ: 21.05.2016
Katlā apcepu sīpolus, ķiplokus, burkānus. Tad pievienoju sagrieztus, atkaulotus vistu šķinķīšus, garšvielas (sāli, maltus piparus, hmeli-suneli maisījumu, kurkumu). Apcepu. Tur pat pieberu basmati rīsus, pārleju ar ūdeni, bet tā lai ūdens būtu dažus cm virs rīsiem, vāku virsū un temperatūru samazinu, tā, lai sutinās, nevis vārās. Pēc aptuveni 15 min pievienoju žāvētas melnās plūmes un aprikozes, temperatūru samazinu līdz pēdējam un sutinās kamēr rīsi gatavi, irdeni. Ideāli, ja pēc tam katlu var sasegt ar dvieļiem un pastāv kādu pusstundu. Gatavošanas procesā, kad ir pievienoti rīsi, nedrīkst maisīt katla saturu.
20.09.2016 16:52 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Paldies par ieteikumiem !
Ceru,ka šovakar taps kaut kas labs:-D
20.09.2016 18:42 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Pēdējo reizi taisot.. apcepu eļļā sīpolus, pieberu kurkumu, čili, obligāti kumīnu.. apcepu jēru.. pieleju šķidrumu un pasutinu līdz gatavībai.. tad pievienoju rīsus, skatos, lai gana būtu apsegts ar ūdeni.. piemirsu vēl, ka ir burkāni.. tie arī ir plova sastāvā (pirms tam apcepti).. Griežu mazos salmiņos :)
Tā viss katliņā dzīvo.. līdz gatavs :)
Arī bārbeles reizēm pievienoju..
Vispār nevajag kreņķēties, ka nav čuguna katls utt. Plovs ir populārs ēdiens dažādos pasaules nostūros.. katrā no tām ir savādāka izpratne par to, kas īsti ir ''oriģinālajā'' receptē :)
Ikdienā gatavoju daudz un dažāda veida ''plovus'' :)
20.09.2016 19:42 |
 
Reitings 121
Reģ: 04.03.2015
http://www.fotoreceptes.lv/plovs.html
Šis ir garšīgākais plovs, kas gatavots, goda vārds! (l)
20.09.2016 20:12 |
 
Reitings 144
Reģ: 04.08.2012
Nekad nepērku un negatavoju. Vispār varētu iztikt bez gaļas.
20.09.2016 22:06 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Kā man sakārojās plovs!
Es labprāt gatavotu bieži un dažādus, bet vīram ne īpaši garšo.
Mēģināšu pagatavot Glaze ielikto variantu. Cerams, ka tas garšos!
20.09.2016 22:24 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Armanda Avena plovs izskatās bezgala trekns, es laikam drusku samazinātu to visu eļļas, tauku daudzumu.
24.09.2016 13:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits