Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Padomi!! ;)

 
Reitings 755
Reģ: 16.02.2016
Vēlos turpmāk no rītiem vārīt un ēst auzu pārslu biezputru ūdenī. Tāpēc man ir jautājums, kā ir vispareizāk vārīt auzu pārslas tikai ar ūdeni?
Vai vispirms jāuzvāra ūdens, tad jāber auzas vai arī kopā ar auzām uzreiz vārīt?:-D
Un vai visu laiku vajag maisīt to putru?Un ja es vēlos lai ir ļoti veselīga, tad ļaut uzbriest putrai vai labāk bez uzbriešanas?:-D

Piedodiet, ka tik muļķīgi jautājumi vienkārši es vēlos viņu pareizi un veselīgi taisīt.:-)
08.06.2016 17:29 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nopietni?

Uzvaru udeni un apleju auzu parslas. Klat nelieku cukuru. Rozines, medu vai ko tml.
08.06.2016 17:30 |
 
Reitings 755
Reģ: 16.02.2016
Rīdzeniece, Paldies.
08.06.2016 17:32 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Es apleju vienkārši ar vārītu ūdeni un sagaidu, lai uzbriest :D:D:D
08.06.2016 17:34 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Lai auzu pārslas ātrāk uzvārītos rīta steigā, tad iesaku tās pārliet ar ūdeni pirms gulētiešanas un no rīta vārīt :)
Kādēļ vēlies tās vārīt tikar ūdenī?
Es parasti sāku auzu pārslas vārīt ūdenī, bet tad pievienoju mandeļu/ lazduriekstu vai kokosa pienu, pievienoju kanēli, drusciņ kardamonu. Vēlāk pievienoju kādu svaigu augli/ogu/agaves sīrupu/ medu/ riekstus/ grauzdētas kokosa skaidiņas :) Garšīgi :)
08.06.2016 17:37 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es peedejaa laikaa eedu nevaariitas auzu paarslas,kopaa ar jogurtu.Iejaucu ieksaa jogurtaa!
08.06.2016 17:40 |
 
Reitings 755
Reģ: 16.02.2016
Favel, Ooou izklausās ļoti,ļoooti garšīgi!!Sakārdināji!(l)(s)Paldies, par ideju.(l)
Tāpēc, jo vēlos notievēt un ēst pareizi, kā arī lai ir veselīgi. (meiģinu veselīgu dzīvesveidu sākt, un tas ir pirmām kārtām jāsāk ar uzturu.:-))
08.06.2016 17:43 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Oj es vairs veikala jogurtus needu, tikai tadus dabigos ko man atved no laukiem. Un tikai man zinaiem saimnieki. Ari eko veikalos tadus neparko neestu fui...
08.06.2016 17:43 |
 
Reitings 755
Reģ: 16.02.2016
kumu, Domā vai tas ir tik pat labi, kā vārītas auzas?:-D
08.06.2016 17:44 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
So recepti man ieteica sieviete,kuras meerkis bija notieveet-man loti garso tas miklsis-pievienoti veel rieksti,mazliet medus,citrons.
08.06.2016 17:50 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nu rieksti ir kalorijam bagati, un veikala jogurti nav veseligi, pat eko vells zin kadi. ;-)
08.06.2016 17:51 |
 
Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
labākais dabīgais jogurts- sablenderē ogas ar cukuru un iemaisi kefira....njam njamm(l)
08.06.2016 17:53 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
espējams iegādāties arī īpašu jogurta mašīnu vai jogurta gatavošanai piemērotu trauku, taču var izlīdzēties ar to, kas jau ir tavā saimniecībā. Arī izejvielas ir plaši pieejamas un salīdzinoši lētas: paša gatavoto jogurtu vari uzlabot gan ar ievārījumu, gan svaigiem, kaltētiem vai saldētiem augļiem, gan dabiskiem sīrupiem un medu, bet, ja vēlies lielisku aizdaru salātiem, dārzeņiem vai rīta biezpienam, pievieno rīvētus gurķus, redīsus, dažādus dīgstus, kapātas dilles, pētersīļus un citas garšzāles, kā arī garšvielas pēc sirds patikas.
Vajag 1 litru piena (sākot ar 2,5%) un aptuveni 3 ēdamkarotes tīrkultūras. Lej pienu katlā un uzkarsē līdz pirmajiem burbulīšiem, taču neuzvāri. Pārlej pienu bļodā un ļauj tam padzist (aptuveni līdz 42 grādiem). Nosmel aptuveni pusglāzi siltā piena un iemaisi tajā tīrkultūru, tad to lej atpakaļ piena bļodā un kārtīgi samaisi. Bļodu nosedz ar pārtikas plēvi, satin biezā dvielī vai pat segā un liec siltā vietā “gatavoties” vismaz 8 stundas. Gatavo produkciju sadali mazākos traukos un liec ledusskapī.



[ienu janem lauku!


un vienigais edamais jogurts!
08.06.2016 17:59 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Goolden, ok saprotu, bet, manuprāt, nevajag arī pārspīlēt. Tam veselīgajam arī ir jāgaršo labi, lai būtu vēlme to arī ēst un nenorauties :) Saprotu, ka nevēlies izmantot cukuru un putru gatavot liesāku. Ja es pielieku putrai klāt kanēli un drusciņ kardamona (tas gan ne visiem garšo, bet tam piemīt mazdrusciņ saldena garša), tad vismaz man cukuru pat neprasās. Piena vietā izmantot mandeļu pienu, kas ir kaloriju ziņā vieglāks par parasto pienu. Tagad zemenēm ir sezona, liec tās svaigas. Vari arī sablenderēt un kubiciņos sasaldēt, izmantojot ledus trauciņu, lai liktu vēlāk nesezonā karstajai putrai klāt :)

Starpcitu, te veselīgās "končas". Pati gribu drīzumā izmēģināt, kad pie meitas dosies draugi ciemos :) Vari interneta dziļomos meklēt kā fruit roll-up


08.06.2016 18:00 |
 
Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Es uzvāru pienu,ieleju klāt un atstāju lai uzvelkās. Pec tam ieberu nedaudz cukuru,dazreiz bananu piegriezu klat un gatavs.
08.06.2016 18:01 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Favel LIELS PALDIES PAR KONCU RECEPTI! Ideali(l)
08.06.2016 18:03 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ja vēlies ēst veselīgi un pareizi, jāseko līdzi nepieciešamajam uzturvielu daudzumam, no rīta ieteicams uzņemt vismaz 25g obv, paskaties, cik tev auzu pārslas vajag uzvārīt, lai tādu lietu dabūtu? Plikas auzu pārslas ūdenī.. nekas Tev svaram nenotiks, ja pašās beigās mazliet pienu pieliesi, piegriezīsi kādu augli, pieliksi zemesriekstu sviestu! Pa pirmo!
08.06.2016 18:06 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Nav par ko! Pati laimē berzēju rokas, kad atradu šo ideju pirms kāda laika :D
08.06.2016 18:06 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Oooo, jā, zemesriesktu sviests ir vispār svētība zemes virsū (l) ņom ņom :D
08.06.2016 18:07 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pati laimē berzēju rokas, kad atradu šo ideju pirms kāda laika
es domaju gan! Vot prieks un laime vasara sikajiem....(l) un klat pasu gatavotun jogurtu, pasu saldejumu, pasu limonedi, kur vel labak...(l)
08.06.2016 18:08 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man patiik mans maisijums,jo jogurtaa ir 22gm olbaltumvielas un tikai 6gm cukurs!Esmu iedvesmojusies no siiim brokastiim,jo ieveeroju,ka mani mati palikusi labaaki-es domaaju ,ka tas ir pateicoties tiesi sim mikslim!
08.06.2016 18:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits