Jūsu pieredze kopdzīvē.

Reitings 3267
Reģ: 20.05.2016
Čau Meitenes. Gribēju lūgt padalīties ar pieredzi. Vai kāda no Jums ir dzīvojusi attiecībās, kad bērnu dēļ Jūs dzīvojat kopā, bet faktiski katram ir sava "otrā" dzīve?
Jo šobrīd tāda ir mana realitāte - nesen pieķēru savu sievieti mani krāpjam, jau otro reizi. Ļoti mīlu savus bērnus un nevaru iedomāties sagraut viņu bērnību aizejot prom, jo viņa nekad nespēs dot bērniem to ko varu es - emocionālā un visādā citā ziņā. Līdz ar to man būs jāsadzīvo ar sievieti, kurai ģimene nav pirmajā vietā, jānoskatās kā viņa čato ar mīļāko un jārūpējas par bērniem, kamēr viņa naktīm nav mājās. Lai arī uz to ir sāpīgi noskatīties, es netaisos strīdēties ar viņu vai mācīt dzīvot, jo ja aizņemta vīrieša mīļākās loma viņu dara laimīgu, tad lai tā arī dzīvo. Es jau pietiekoši esmu atklausījies lielākus un mazākus melus, tā ka tagad šīs situācijas skaidrība ir vairāk kā atvieglojums.
Domāju, ka agrāk vai vēlāk, arī man būs jāatrod kaut kādas attiecības, nu kaut vai tāpēc, lai jumts neaizbrauc, bet īsti nestādos priekšā, kā tas viss izskatīsies. Ja kāda no Jums ir šādi dzīvojusi, pastāstiet no kādiem "grābekļiem" šādās attiecībās būtu jāizvairās?
Ja nu negribat publiski, var uzrakstīt arī uz meilu - [email protected] :)
21.05.2016 11:52 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tas nav gluži vienalga, ko domā bērni. Es noteiktu esmu par to, lai bērni augtu ģimenē, kur ir mīlestība pieaugušo starpā un bioloģijai vairs nav tik liela nozīme. Mīlēt un rūpēties par bērniem spēj arī nebioloģiskais tēvs/māte. Tāpēc, nav īsti iemesla palikt kopā bērnu dēļ, jo patiesībā, viņi tev vēlāk paldies par to nepateiks, bet tieši otrādi. Šobrīd vairāk izskatās, ka tā ir tava egoistiskā iegriba, jo nevari bērnus un sievu palaist.
21.05.2016 17:31 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es jau necenšos nevienu pārliecināt.. tikai aktīvi paužu domas.

Rodas iespaids, ka centies sevi celt goda pjedestālā - re kā.. es uzupurējos..
21.05.2016 17:39 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Es būtu laimīgāka un noteikti ar veselīgāku izpratni par savstarpējām attiecībām izaugusi, ja mani vecāki būtu savlaicīgāk izšķīrušies.
Bet nu redz zemapziņā man liekas normāli, ka divi cilvēki dzīvo kopā bez savstarpējas cieņas un kur nu vēl jūtām - jo taču tā ģimenēs ir normāli.
Un tas ir tikai viens aspekts piemēra labad.
Kāpēc gribi izaudzināt bērnus ar izkropļotu izpratni par attiecībām?
21.05.2016 18:02 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Vispār jau - kārtējo reizi cosmo :D - bet minēšu, ka nav jau tikai monogāmi attiecību modeļi. Lieteratūra- the ethical slut.
Melot bērniem un tēlot laimīgu pāri gan nevajadzētu. Tas psihi traumē daudzkārt vairāk kā modelis, kur vecāki šķirti. Bez tam - kādēļ Tev šķiet, ka tas ir sliktāk par palikšanu kopā un meliem? 'Noteikumus' abpusējai poligāmijai ģimenē neesi domājis ieviest, a la - abi var gulēt apkārt, bet uz mājām un bērnus ar mīļākajiem / ām neiepazīstina, svētkus pavada kopā u.t.t.?

Ja tēlosiet laimīgo ģimenīti, tad ar to sievu gan jābučojas, gan jāapskaujas u.t.t. To, ka vecākiem nav intīmas tuvības var just ķermeņa valodā un komunikācijā.
21.05.2016 18:28 |

Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Tas ir loti liels "laca" pakalpojums berniem - vecaki, kuri dzivo kopa tikai bernu del. Ja tavi berni kadreiz dzive nonaks tada situacija ka tu, vai tu saviem berniem noveletu sekot tadam attiecibu paraugam, kadu tu plano viniem radit?
21.05.2016 19:00 |

Reitings 638
Ok, nav problēma tēlot ģimeni. Bet ja bērni pieņem un notic, ka vecāki tiešām mīl viens otru un ir laimīgi .. tad par paraugu - kā dzīvo mīloša un laimīga ģimene - paņem to apkārtējo. Kkā pagrūti iztēloties tuvību ikdienā, bučas, neviļus ķermeņu saskaršanos un patiesas rūpes modelī, kurš vairāk attiecināms uz roommates. Es nevaru iztēloties mīlošas partnerattiecības ar cilvēku, kuram samērā vēsa uzvedība ir ieaudzināta kā 'norma'.
21.05.2016 19:11 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Mani vecāki saprata, ka starp viņiem vairs nav "romantiskās" mīlestības, taču izlēma palikt kopā. Man tajā laikā gan bija jau ~14 gadu. Sākumā viņi apsvēra domu par šķiršanos, bet tomēr izlēma to nedarīt. Es biju priecīga par šādu lēmumu, jo negribēju neko mainīt savā ikdienā, dalīt laiku starp abiem vecākiem, gribēju abus vecākus savā dzīvē. Varbūt gan tā ir citāda situācija kā autoram, jo viņiem nebija nekādu antipātiju vienam pret otru, turpināja cienīt viens otru kā draugu, ģimenes locekli. Un nekādas laimīgās ģimenītes tēlošanas arī nebija, no bērniem problēmas netika slēptas. Mani šāds variants pilnībā apmierināja. Nevar gluži teikt, ka viņi palika kopā tikai bērnu dēļ, drīzāk neredzēja vajadzību spert tik kardinālu soli kā šķiršanās, jo tomēr visa dzīve kopīgi uzbūvēta, ieradums utt. Kopā dzīvo vēl šodien, kad bērni jau sen savas dzīves uzsākuši.

Domāju, ka bērniem melot un kaut ko tēlot noteikti nevajag, no tā neviens nebūs ieguvējs.
21.05.2016 19:52 |

Reitings 3267
Cormeum
Katrs šeit spriež izejot no savas pieredzes utt. :) Man nav 15 g. kad liekas svarīgi ko domās citi, vēl jo vairāk anonīmā interneta forumā. Negribas atkārtoties, bet mani pilnībā var saprast tikai tas kurš ir dzīvojis kā es un piedzīvojis to ko es. Ar pārējiem varam apmainīties viedokļiem un nevajag saspringt tikai tāpēc ka kādam nepiekrītu. :)
Neons
Izlasi uzmanīgāk - es nekur neteicu, ka sieva, vai vēl jo vairāk bērni raujās prom no manis. Man neviens šķiršanos un izvākšanos. Es jautāju pastāstīt par savu pieredzi šādās attiecībās, bet visi nezkāpēc domā ka izšķiršanās un dzīvošana atsevišķi ir kautkādas universālas iedarbības brīnumzāles, kas visus dara laimīgus! :))))
Ieva294
Atvaino, man šķiet es jau iepriekš izteicos par šo lietu negribas atkārtoties.
Pagaidām es redzu to, ka praktiski visiem ir bijusi traki negatīva pieredze ģimenē un ļoti jauki pēc tam. Nu interesanti, ko lai saka.
Chouette
Saviem bērniem es nu jau varēšu iemācīt kā nekļūdīties savā otras pusītes izvēlē... :)
21.05.2016 20:03 |

Reitings 3267
Piezīmēšu, ka viss tas stāsts par tēlošanu nāk no komentētājiem - es neesmu teicis ka ko tādu daru, vai taisos darīt...
21.05.2016 20:06 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tava sieva neraujas prom, jo nav uz kurieni pagaidām rauties. Ja viņai pasvilps cits vīrietis, kurš būs gatavs dibināt ar viņu ģimeni, domāju, viņa momentā savāks čemodānus, bērnus un būs prom. Es neattaisnoju tavu sievu un neaizstāvu. Vnk tas, ka viņa nekur neiet, nenozīmē, ka tā tas arī paliks.
21.05.2016 20:09 |

Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
To, ka maniem vecākiem, kad biju maza, bija līdzīga tipa atiecības, uzzināju vien pagājušajā nedēļā. Nē, tolaik to nemanīju, biju vienkārši priecīga, ja mamma vai tētis bija mājās. Tas tā, par to bērnu "jušanu".
21.05.2016 20:30 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
convo, un kādas tagad ir viņu attiecības?
21.05.2016 20:36 |

Reitings 230
Reģ: 16.05.2016
Vecīt, tu te prasi padomus, tev tādi tiek sniegti. Bet tu visu laiku aizbildinies ar bērniem un viņu laimi, jo patiesībā tu pats meklē ieganstus, lai paliktu ar sievu. Nu tu te prasi par grābekļiem, bet pats visu laiku kāp uz viena un tā paša. Laimīgs dzīvo ar sievieti, kuru pa starpai pavālē kāds cits. Šajā gadījumā tu esi egoists, nevis par bērniem uztraucies
21.05.2016 20:46 |

Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
raven, grūti tā izskaidrot. Teiksim tā - māte ir vienīgā ģimenē, kurai ar tēvu (kurš tad arī staigāja turpu šurpu) ir saglabājies kāds kontakts jeb attiecības vairāk vai mazāk neitrālas ar mīnusu, bet uz pārējo fona sanāk pat ļoti labas. :D
Pie tēmas jāpiebilst, ka tomēr izšķīrās vēl manā agrā bērnībā. Kopumā ģimenes stāvoklis it kā uzlabojās, bet es ārkārtīgi pārdzīvoju tēva prombūtni, ļoti skumu. Arī uz vecāko brāli tas acīmredzot atstāja lielu iespaidu, jo kļuva ļoti agresīvs, nekontrolēja dusmas, nepareizās kompānijas u.tml.
Abi ar brāli pārrāvām saites ar tēvu 18 gadu vecumā (sakritība), vienīgi viņš ir 5 gadus vecāks par mani.
21.05.2016 20:56 |

Reitings 3267
Minkinsh
Tu pieļauj to pašu kļūdu, ko daudzi citi komentētāji. Jūs mani māciet dzīvot un mētājaties ar spriedelējumiem par mani un manām attiecībām, bet es tikai prasīju padalīties ar pieredzi. Man ar galvu viss kārtībā, es pats izdomāšu ko un kā man darīt. :D
Paldies convo, par sakarīgu komentāru. :)
21.05.2016 22:02 |

Reitings 16391
Ja jau Tu mazgā savu netīro veļu forumā.. tad tas ir tikai normāli.. saņemt par to viedokli :-D
21.05.2016 22:19 |

Reitings 285
Tēmas autors nu ir dzirdējis daudzus viedokļus no citu personiskās pieredzes, t.i. bērna perspektīvas, bet par sakarīgu un vērā ņemamu uzskata tikai to vienu, kas velk tai virzienā ko pats jau izdomājis. Tā kā tiešām nav vērts dzesināt muti un mēģināt Caloo par kaut ko pārliecināt, viņš jau ir ieņēmis galvā darbības plānu un grib to realizēt.
Nedomāju Caloo, ka tu saņemsi kādas atbildes uz savu jautājumu šeit, jo liekas, ka neviens kaut ko tādu nespētu nodarīt ne sev, ne saviem bērniem. Par to vien jau tu varētu aizdomāties, nevis uzstāt, ka tevis izdomātais plāns ir vienīgā izeja ...
Katrā ziņā man žēl tevis un tavu bērnu - liekas, ka tev ir īsta suņa dzīve un tu vēl esi tajā stadijā, kur nevēlies darīt neko, lai to vērstu par labu. Lai tev veicas!
21.05.2016 22:27 |

Reitings 3267
Neons
Es ļoti labi apzinos, ka ja tāds ņēmējs uzradīsies viņa var arī aizskriet. Es jau iepriekš rakstīju, ka tādā situācijā es neko nevaru ietekmēt, līdz ar to nav jēgas pat domāt par to.

Saprotiet pareizi - es nekādi nevaru mainīt viņu vai to, kas notiek viņas galvā un arī negribu. Tas etaps ir pagājis. Šobrīd es domāju par to kas man sevī jāmaina, lai es varētu sadzīvot ar to, kas man vēl būs jāredz un jāpiedzīvo. Un varbūt ir lietas kuras labāk atrunāt uzreiz, novilkt kautkādas robežas utt. Man vēl nav šādas pieredzes, tāpēc grūti iedomāties kā tas viss var izvērsties. Un protams, ka dažādiem cilvēkiem var būt vajadzīga dažāda pieeja...
21.05.2016 22:31 |

Reitings 3267
Cormeum
Imho es neko nemazgāju un man nav nekas pret jūsu "viedokļiem", mani tikai izbrīna tas cik daudzi grib man pateikt kas man jādara un no tās niecīgās informācijas izsecina kas manā gadījumā ir labāk un pareizāk. :)
Martha
Paldies par padomu. :) Man nav vajadzības kādu apgaismot par savu dzīvi, nez vai tāpēc es izdzirdēšu kaut ko konstruktīvu. :)
21.05.2016 22:42 |

Reitings 16391
Caloo, jāoperē ar to informācijas daudzumu, kādu Tu sniedzi :D Tāpat jau neviens ar šauteni pie deniņiem nestāv un neuzspiež Tev šo ''viedokli'' :)
21.05.2016 22:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)