Man ir divas fobijas un es atļaušos tās tiešām uzskatīt par fobijām, nevis vienkārši nepatiku.
Viens ir dziļš ūdens. Šķiet, ka ar gadiem ir palicis labāk, bija brīdis, kad man bija bail arī no vienkārši tumši zilas krāsas ( to atklāju, kad vecais kompis beidzās nost un mēdza izmest tos zilos logus), braukt ar laivu- nope, no domas par prāmi vai ko tamlīdzīgu jau paliek tā jocīgi. Labāk palika tad, kad iemācījos peldēt. Univeristātē nācās pārvarēt savas bailes, mani ielika baseina dziļākajā galā, kur ir 3m dziļš un lika peldēt, es nevienam neko nebiju teikusi par savu fobiju, tas bija vienkārši pārbaudījums. Atceros, ka stāvēju tur teju uz raudāšanas robežas, kaut es peldu visnotaļ labi, bet bija kauns tur ņuņņu visu priekšā tēlot, tāpēc vienkārši aizžmiedzu acis un sāku peldēt. Kaut cik esmu pārvarējusi tās bailes no dīķiem un upītēm, bet karjerās, kur, par neražu, vasarā ir pasakaini silts ūdens ir arī ļoti pasakaini dziļš un es nespēju tur izdarīt neko vairāk kā paslapināt rokas, jo paskatoties tur, kur es vairs neredzu zemi, paliek slikti.
Otra ir cērmes, šo man nav izdevies iegrožot nekādi un man nākas ar šīm preteklēm saskarties. Bija jādežūrē patversmē, aizsūtīja mani iztīrīt būri vienam cērmjainam kucēnam. Man prieks, ka neviens mani tur neredzēja. Tad manis pašas kucēns pēc attārpošanas atvēma dažas. Es spiegdama skrēju pa māju un meklēju kādu, kurš to savāks manā vietā, jo es vienkārši nespēju, rokas sāk kratīties, jāraud, jārīstās. Kādreiz, sen atpakaļ bērnībā murgi par viņām rādijās, pat ne murgi, es cēlos augšā pa nakti un man tumsā izskatijās, ka tajās vietās, kur palags saburzijies, ir tārpi. Nekādi citi tārpi šādu efektu nerada.