Ko jūs darītu?

Reitings 245
Reģ: 28.02.2016
Labvakar. Šorīt uzzināju, ka esmu stāvoklī. Protams, esmu priecīga, bet tas ir galīgi nelaikā. Tikko esmu sākusi strādāt, studēju pilna laika studijās un brīvais laiks ir ļoti nedaudz un dzīvē ir stress. Ar bērna tēvu jau pusgadu esam uz šķiršanās robeŽas un no viņa atbalsts man nebūtu, jo viņš bērnu negrib.. Bail arī no viņa reakcijas. Ja paturētu bērnu - vajadzētu pamest gan darbu, gan skolu.. Māmiņalga arī būtu minimālā. Bērnus es pati gribētu, bet nākotnē, lai gan varu mierīgi iztēloties dzīvi bez tiem. Ko darīt?
24.03.2016 22:22 |

Reitings 2728
Reģ: 29.01.2009
LaiLaiLaila, tad jau tik traki nebija ar to attiecību izjukšanu, ja jau pārojās abi vēl pēc pirmā bērna dzimšanas. Kaut kā jau pie tā otrā tika (un pirmā ar) :D

Un par tiem alimentiem - kādēļ sievietei (autorei vai jebkurai citai) vienai būtu jāvelk finasiālā atbildība par bērnu? Lai radītājs maksā tiesas noteikto un māte var bērnam kaut autiņbikses nopirkt vai kādu papildus pulciņu atļauties. Tad jau vecim vispār ērta dzīve - nekontrolēti drāžas un, ja piesakās mazais, lai sieviete domā, ko darīt un kā dzīvi sakārtot. Daudzām aborts nav viens no kontracepcijas veidiem, tad nu nākas no papiņa caur tiesu kādus eiro piedzīt. Bagāta neviena nekļūst - tāpat visa summa aiziet mazā vajadzībām.
p.s. sasmējos par to ētikas momentu, kas nosaka, ka naudu no tēva nav jāpiedzen caur tiesu.. un ir ētiski bērnu radīt un tad nelikties ne zinis, ko viņš ēdīs un ko mugurā vilks. Večiem vispār ir ļoti vienkārši viss - aiziet nosien olvadus un var puļķēt visu, kas pagadās, nebūs ne alimenti jāmaksā, ne no tiesas jāizvairās.
26.03.2016 22:54 |

Reitings 229
Reģ: 10.02.2014
Nikola. saprotu Tavu viedokli, bet neviens nelika tam vīrietim neizmantot prezervatīvu + parunāt ar meiteni par izsargāšanos, kaut vai dubultā. Es vispār uzskatu, ka mūsdienās neplānotām grūtniecībām nav īstu attaisnojumu, jo gadījumi, kad tas notiek ar pareizu izsargāšanos ir ļoti, ļoti mazs procents. Un kā jau teicu, aborts nav vienkārša procedūra. Tā ir operācija un pat ar mūsdienu medicīnu pastāv riski. Ir arī emocionālās sekas sievietei.

Sekss nav tikai bauda, bet arī atbildība. Ir jārēķinās ar sekām - grūtniecību un STS. Ja reiz cilvēki guļ viens ar otru, neizskargājās, tad ir arī jānes atbildība un vīrietim jārūpējās par bērnu, kuru uztaisījis. Protams, man cilvēcīgi žēl visus iesaistītos un situācija nav apskaužama.
26.03.2016 23:47 |

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Nikola.
Ja bērna tēvs nevienā brīdi bērnu nav ne gribējis, ne plānojis, tad lēmums bērnu paturēt ir sievietes atbildība.

A kā atbildība pēc tam būs, ja viņa vairs nevarēs ieņemt bērniņu? Par atbildību vīrietim vajadzēja domāt, kad gultā likās. Daba nav iekārtojusi tā, lai taisītu abortus.
27.03.2016 00:53 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Viennozīmīgi aborts. Nav ko mocīt sevi, savus vecākus un to potenciālo bērnu. Kam tās liekās klapatas ir vajadzīgas? Būs gatava bērnam, būs vīrietis ar kuru nav domas izšķirties, tad arī taisīs bērnus, mīlēs , priecāsies un būs laimīgākā sieviete pasaulē. Es vēl neesmu redzējusi nevienu laimīgu un badā mirstošu māti.
27.03.2016 01:27 |

Reitings 61
Reģ: 21.03.2016
Bērns tev būs vienalga. Un māte tu būsi vienalga. Vienīgā atšķirība, ka tu auklēsi, vai nu fiziski dzīvu, vai psiholoģiski - mirušu. Abos variantos - viņi augs un būs ar tevi. Ja būs dzīvs, var gadīties, ka būs smagi materialajā pasaulē kaut kādā brīdi. Ja būs miris - būs smagi psiholoģiski, tas tevi pagriezīs durkas virzienā un būs vienalga par visiem ietaupītajiem, iegūtajiem materiālajiem labumiem.
Ir sitiācijas, kad aborts nav izvēle medicīnisku idekāciju dēļ, bet apzināti izvēlēties - tas nav kā mušu nosist.
Beigu beigās - tā ir tikai jūsu izvēle un vīrietim ir jānes sava atbildība.
27.03.2016 08:50 |

Reitings 2059
Es šādā situācijā izvēlētos par abortu.
Šis nav pirmais un pēdējais dzīvē sastaptais vīrietis.
Nevajag ieciklēties uz "mītiem"-pēc aborta nevarēs vairs būt bērni.

Cilvēks tikko prom no vecākiem,kaut kāds darbs,studijas,dzīve kojās, -nu kamdēļ viņai tagad to smagumu padarīt vēl smagāku?
Tās abortu noliedzējas-kāpēc jūs negribat, lai meitene sagaida normālu vīrieti,laulību un mīlestībā radītus bērnus?
27.03.2016 09:06 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es neesmu abortu noliedzēja - ir situācijas, kad tas ir mazākais no diviem ļaunumiem.

Bet nu, atkal jau, ne visi tīri psiholoģiski var to abortu iztaisīt, sevišķi jau, ja nav absolūta bezizeja. Tā ka, katram sava izvēle.

Šorīt uzzināju, ka esmu stāvoklī. Protams, esmu priecīga

Mani izbrīna šī komentara daļa - bērns neplānots, absolūti nelaikā, tikko uzsākts jauns darbs, tikko iegūta neatkarība, attiecības iet uz beigām, īsumā, kur nu vēl sliktāks laiks. BET - viņa, uzzinot, ka ir stāvoklī, ir nevis sokā, bet - priecīga. Ja tiešām šajā situācijā bērna pieteikšanās fakts izraisa prieku (man, atzīšos, tam ir grūti noticēt) - tad nekādā gadījumā nevajag pat domāt par abortu, jāmācās adīt zābaciņus :)
27.03.2016 10:15 |

Reitings 2059
Viena lieta ir testā ieraudzīt divas svītriņas, īstā "jautrība" sāksies pēc piedzimšanas-atbildība uz mūžu.
27.03.2016 10:48 |

Reitings 71
Reģ: 27.05.2015
Piekrītot iepriekšējiem komentiem, es arī saku, ka Tev labāk apdomāt 100 reiz pirms kko izlemt, un par abortu-labāk ne, jo kas to lai zin varbūt pēc tam vairs nevarēsi ieņemt bēbi un žēlosies, ka tā bija tava lielākā dzīves kļūda, kuru protams atpakaļ nedabūsi izlabot!
Par studijām- mūsdienās ir ļoti daudz dažādu iespēju, kur grūtnieces var studēt, strādāt utt.
Un visbeidzot par puisi - Ja jūsu attiecības ir pus gadu uz šķiršanās robežas, BET tās vēl kaut kāda iemesla pēc pastāv, tātad, pasaki savam puisim, ka esi stāvoklī un tad redzēsi, ja no viņa puses būs vēlams bērniņš, tad jūsu attiecībām vairs nebūs robežu, bet ja atteiksies no jums, tad arī vairāk ar to puisi nevajadzēs mocīties!
Bērninš ir pats skaistākais kas var būt, un padomā cik daudz ir tādu sieviešu, kuras vēlas tikt pie bēbja bet nevar. Labāk, ka bērni ir, nekā viņu nav.
Man arī pašai jaunai bija līdzīga situācija, bija arī grūti tikt ar visu galā turklāt nebija atbalsta, taču es tagad tik ļoti priecājos, ka man ir bērni, jo tā ir visa mana dzīve.
Padomā, ja tu tagad abortēsies, labi izmācīsies, uzcelsi sevi virsotnē, Bet ja nevarēsi tikt pie bēbja? Ko tad? Mēs jau tādēļ arī sitamies, lai būtu priekš kā, nevis tikai sevis dēļ!
Padomā!;-)
27.03.2016 15:44 |

Reitings 109
Reģ: 11.07.2013
Nu puikam vajag mazliet izglitoties. Ja vins zinaja ka negrib bernu,tad ta ir tiraka bezatbildiba seksot bez izsargasanas. Meitene mulkigi iekritusi.
27.03.2016 16:14 |

Reitings 245
Otrdien eju pie ginekologa, lai saņemtu nosūtījumu abortam. Ar puisi izrunājāmies un sapratām, ka vajag mums būt kopā, bet bērns būtu šķērslis, lai paliktu kopā..
27.03.2016 20:27 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
Kāds redz loģiku?
27.03.2016 20:44 |

Reitings 2728
Kāds redz loģiku?

:D

Loģika ir tāda, ka tie abi ir vienādi un bērnam labāk tiešām nepiedzimt.
27.03.2016 20:50 |

Reitings 245
Mēs viens otru mīlam, nevaram viens bez otra un pašlaik bērns mūsu attiecības nav iespējams
27.03.2016 21:10 |

Reitings 901
Reģ: 17.03.2016
Kā bērns var būt šķērslis? Ko? Tevi tas puisis baigi sazombējis, laikam.
27.03.2016 21:11 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Eh, takš mierīgi damas. Lai abortē, lai dzīvo tālāk "lielajā mīlestībā, kurā bērnam nav vietas". Bezbērnu cilvēki taču arī ir pasaulē - un dzīvo laimīgi. Vienīgi šajā gadījumā skumji ir tas, ka autore pati nesaprot, ko grib, tāpēc sāk gribēt to, ko kāds cits grib no viņas. Nu, nekas, ar laiku. :)
27.03.2016 21:13 |

Reitings 2728
Piekrītu Pārsliņai. Autore ir viegli manipulējama, nāks vecums, nāks pieredze un mugurkauls.
27.03.2016 21:24 |

Reitings 245
Neesmu es viegli manipulējama, tomēr ar prātu saprotu, ka bērnu neuzturētu un mēs dzīvotu nabadzīgi, nav pašlaik īstais laiks, diemžēl.
27.03.2016 21:43 |

Reitings 2728
Personīgi es ne par to, ka nolēmi bērnu nepaturēt, bet par attiecībām- tad šķiraties, tad mīlat. Eh, pati ap 20 gadu vecumu tādās biju- tad mīla bezgalīgā, tad dzīvošana atsevišķi :) Lai veicas un izdodas būt laimīgai :)
27.03.2016 22:23 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
ura ! saprāt uzvarēja !

Par to šķiršanos un salīgšanu , ja zini , ka tas ir tavs cilvēks , tad tā arī ir , es pati esmu attiecībās no saviem 17 , ir gājis visādi , šķiršanās nebūt nav pats trakākais , kas ir bijis , bet tajā ir sava sāls , pieaugt uz dzīvot kopā ar kādu daudzus gadus , sargā , ja esi pārliecināta , ka ir ko sargāt. Un ja es studiju gados , būtu palikusi stāvoklī , es arī taisītu abortu , jo tajā brīdī tā būtu ienkārši katastrofa ....
27.03.2016 23:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)