Es nespēju iedomāties, ka es varētu dzemdēt bērnu no vīrieša, ar kuru vairs neesmu kopā. Nesaprotu šo mazohismu - nav ne vīrieša, ne pietiekami naudas, lai uzturētu bērnu, bet vienalga dzemdēšu, lai jau dzīvo bērns pusbadā un bez tēva, bet es būšu izdarījusi varoņdarbu - piedzemdējusi bērnu!
Un uzkraut rūpes par bērnu vecākiem vai citiem radiem ir ļoti bezkaunīgi, tas nav viņu pienākums. Ja reiz piedzemdēji, tad rūpējies pati un nevienam palīdzību nelūdz un nežēlojies, cik grūti iet.
Sākšu ar to, ka dzīve var izmainīties katram no mums vienā sekundē!
Vīrietis, topošais tēvs var iekļūt negadījumā vai veselība var pasliktināties un aiziet aizsaulē- sanāk audzināt bērnu vienai.
Vientuļās grūtnieces un vientuļās mammas mēdz arī sastapt citus dzīvesbiedrus.
Ģimenes mēdz šķirties ar vairākiem bērniem ģimenē.
Darbu var zaudēt daudzu iemeslu dēļ, bet pēc kāda laika var iegūt pat vēl labākas iespējas izaugsmei.
Kā var pateikt par bērnu, ka tā ir nasta vai apgrūtinājums? Tas ir cilvēks, kurš izaugs.
Tā kā es pati esmu mamma, es jau rēķinos ar to, ka tad, kad manai meitai būs bērni, es palīdzēšu tik daudz, cik būs nepieciešams. Meita būs mans bērns arī tad, kad viņai būs 60 gadi un viņas bērni būs mani mazbērni- kā tie var būt nasta?? Audzināšu, ja vajadzēs, JO TĀ BŪS MANA ĢIMENE!!!
Piekrītu, ka ne katram cilvēkam vajag kļūt par vecāku. Sievietei ir tiesības izvēlēties vai kļūt par māti (aborts ir katras izvēle).
Autores gadījumā, es sliecos domāt, ka viņa sev dzīvē aborta izvēli pārmetīs vēl ilgus gadus. Ir draudzenes, kuras bija palikušas "nelaikā" stāvoklī un baiļu māktas veica abortu. Ir pagājuši vairāki gadi (vienas draudzenes gadījumā pat 10 gadi), bet nespēj aizmirst izdarīto. Moka sevi ar domām, cik bērnam varētu būt jau gadi, iztēlojas kā bērniņš izskatītos, ja būtu puika vai meitene, ar ko nodarbotos, ko kopā darītu utt. Ļoti smagi noskatīties :-/
Es autorei ieteiktu aprunāties ar savu ģimeni.
Lai veicas! :)