Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vīns

 
Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Pēkšņi ienāca prātā jautājums. Visas te 5dienu vakaros min, ka dzer vīnu. Kādu vīnu jūs dzerat?
Vidusskolas laikā kkā iegaršojās ķiršu Kagors (zinu, zinu, ka tas ir kkāds aromatizēts vīna dzēriens tikai) , un kad sagribas vīnu, to arī pērku, jo negribas iegrābties ar kādu negaršīgu. Tagad pēdējā laikā viņš šķiet pārāk salds, ķīmisks. Nu sajūta, ka Yuppi būtu piejaukts alkohols :D Saka, ka glāze vīna dienā ir veselīga (nu kkā tā) , bet diezvai Kagors ir veselīgs :D


Varbūt varat padalīties? :) Interesētu vairāk sarkanie, saldie, un , vēlams, ne pārāk dārgi. :)
03.03.2016 11:46 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Normālam kagoram veselīguma/neveselīguma līmenis ir līdzīgs, ka citiem vīniem.

Kādā cenu kategorijā ir "ne pārāk dārgie" vīni?
03.03.2016 11:50 |
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Neviens saldais/pussaldais viins nav veseliigs.
Iesaku paariet uz "vieglajiem" sausajiem.
03.03.2016 11:51 |
 
Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Lieliska diskusija! Man arī agrāk vīns negaršoja vispār - pēdējā laikā kaut kā iegaršojies, un tik ļoti labprāt pirktu, bet lieta tāda, ka neko nesaprotu no viņiem.. Baidos iegrābties, jo zinu, ka man garšo tieši tikai sarkanvīns, tāds salds un var būt nedaudz skābs. Kādi ieteikumi, vīna pārzinātājas? Būtu ļoti pateicīga! (l)
03.03.2016 11:53 |
 
Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
57days Nu nezinu, līdz 10euro. Nu tas mans Kagors ir 4euro, tā kā aptuveni, domāju, normāls vīns maksātu ap 10euro. Tas vairāk bija domāts ne kkādi Itālijas vīni 100g turēti :D :)

Citi Kagori kkā negaršo. Visi gluži nav mēģināti, bet tie, kas ir mēģināti, nav garšīgi. (t)
03.03.2016 11:53 |
 
Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
Normālam vīnam tāpat kā šampim ir jābūt skābam. Bet man saldāki labk iet iekšā.
03.03.2016 11:54 |
 
Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ja par sarkanajiem, tad mans viennozīmīgais favorīts ir Gruzijas vīni.
03.03.2016 11:56 |
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Nu ne gluzhi skaabam:-D
03.03.2016 11:57 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Sausie ir paskābi, saldo vīnu mīlētajiem var nepatikt. Varbūt kādu portvīnu pamēģini? Es vairāk esmu skābo vīnu cienītāja.
03.03.2016 11:57 |
 
10 gadi
Reitings 4153
Reģ: 02.01.2011
tagad vīnus nedzeru, bet atceros, ka vidusskolas gados ar draudzenēm lielos tilpumos patērējām Bollino- gan balto, gan sarkano :)
03.03.2016 11:59 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man tie saldenie ne pārāk. Latvijā gan jau var nopirkt gardu gruzīņu pussaldo vīnu :)

Patīk stipri, piesātināti sausie vīni, piemēram gardais Amarone :)
03.03.2016 12:00 |
 
Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Pēdējā laika novērojums: pērc vienalga kādu vīnu, tikai ne Rimi. Nopērkot vienu un to pašu vīnu piemājas Latā, Spirits&Wine, Iki un Rimi, nāves mokas notiek tikai pēc Rimi vīna. Ne reizi vien.

Pati vislabprātāk dzeru baltu, sausu, ideāli, ja no Austrālijas.
03.03.2016 12:03 |
 
Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Man atkal tie sausie dikti neiet pie sirds. Mammai dikti garšo tādi, man galīgi nē. :)
03.03.2016 12:03 |
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
No sarkanajiem ieteiktu pameeginaat Pinot noir un Chianti shkirnes viinus.
No baltajiem loti viegls un pat pasalds shkiet Gewurztraminer shirnes viini
03.03.2016 12:04 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Esmu sauso vīnu cienītāja. Bet, ja patīk saldi vīni, iesaku pamēģināt itāļu sarkanvīnus ar piezīmi Appassite, Apassionata (apmēram tā), kas nozīmē daļa vīnā izmantoto vīnogu ir sažuvušas kā rozīnes. Cik zinu vienbrīd Rimi un Eirovīnā bija nopērkami tādi Luna vīni - pēc norādes sausi, taču dzerot ik pa brīdim gribējās pārliecināties - vai tiešām tā rakstīts.
Vēl var mēģināt gruzīnu pussaldos vai pussausos Kindzmarauli, Ahasheni.
No saldajiem baltajiem, manuprāt, labs ir ungāru Aszu (ražotāji varbūt dažādi), turklāt tā vieglākā versija - 3 putyonos. 5,6 jau būs tīrais medus.
03.03.2016 12:05 |
 
Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Ieva294, nebiju ievērojusi ko tādu. Varbūt vnk šo saldo Kagoru daudz nevaru iedzert :D

Renē , paldies, būs jāpaskatās :)

Začeits , atceros, ka gados 18 arī to pirkām ar draudzeni,- es sarkano, draudzene balto. Neatceros tikai kā garšoja :D
03.03.2016 12:06 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Pinot noir un Chianti saldo vīnu cienītājam un vīna baudīšanas iesācējam gan neieteiktu.
Un labi tie parasti ir padārgi. Protams, gadās izņēmumi, bet tad kā paveicas, vai vadoties pēc precīziem ieteikumiem - konkrēts ražotājs, konkrēts gads. Vēl latu laikā tā trāpījās Undurraga 2005. gada Pinot noir tikai par 5 LS. Diemžēl šis atklājums veikalu plauktos ātri beidzās - ne man vienai bija iegaršojies :D
03.03.2016 12:10 |
 
Reitings 674
Reģ: 21.12.2015



mani iecienītie vīni (l)
03.03.2016 12:12 |
 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Es arī balsoju par Gruzijas pussldajiem sarkanvīniem.
Dzeram tikai tos, domāju ka vari pamēgināt, ja Kagors skiet par saldu.
Viens vīnzinis man teica, ka cilvekas ar gadiem pāriiet uz arvien sausākiem vīniem.
Arī es kādreiz dzēru tikai saldos vīnus, bet ar laiku apnika un sāku dzert pussaldos, bet tagad jau pa ir daži pussaldie vīni, kas jau škiet par saldu.
03.03.2016 12:12 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Ja garšo saldie, vari pamēģināt Estrella. Pirms vairākiem gadiem, kad man saldie vēl bija cieņā, man šis patika, īpaši tas viegli dzirkstošais. :-) Ja gribas mazāk ķīmisku un saldu, tad varbūt tiešām portvīns? Tam tikai tie grādiņi tā pavairāk..8-)
03.03.2016 12:16 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Arī pievienojos Gruzijas pussaldajiem sarkanvīniem.
Mēdzu pamēģināt arī citus. Parasti tērēju 5-7 eur( iegādājoties vīnu ar atlaidi).
03.03.2016 12:18 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!