Man nepatīk mans vārds

Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Čau zaķēni! :-) Jau kopš bērnības man nepatīk mans vārds. Tas ir pārāk īss un liekas man nepiestāv. Dažreiz es jūtos neērti, kad man jāsaka kā mani sauc vai kad mani uzrunā :-/ Mans vārds sastāv no 4 burtiem un izklausās pārāk vecmodīgi. Arī mīļvārdiņa formas izklausās savādi... Lai arī vārda nozīme ir skaista - pērle, man tas neiet pie sirds.

Mans pašreizējais vārds ir Rita. Pat Margarita izklausās labāk, bet mani nosauca īsajā, četrburtu variantā.
Ko jūs domājat par šo vārdu? Vai ārzmēs (angļu valodā runājošās valstīs) tas izklausīsies vēl dīvaināk? Kad es kādam ārzemniekam saku to vārdu, rodās domas vai es pareizi izrunāju R burtu. (e)
22.02.2016 21:36 |

Reitings 525
Reģ: 05.01.2016
atvaino, es līdz asarām nosmējos. Man ir tāds pats vārds, dzīvē nebiju iedomājusies, ka vecmodīgs, kauns arī nekad nav bijis. Sākot lasīt tēmu likās ka nu tik būs kkas strašns, izgāja caur galvu pāris varianti, un tad- manējais :D
Un par ārzemēm- chill. Tas vārds ir ļoti daudzās pasaules valstīs izplatīts, nevienam nav problēmu izrunāt vai atcerēties.
22.02.2016 22:56 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Un ja pat butu vecmodigs, tada tads butu kruta. Ka nevienai. Visas reicelas, vanesas vai kas tur vel...
22.02.2016 22:59 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Man patīk Isabella, Keitija, Hanna, Reičela,

Mazaak amerikaanju filmas skaties, tev ir normaals vards, kursh visas pasaules valodaas skan labi.
22.02.2016 23:02 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man patīk Isabella, Keitija, Hanna, Reičela,
briesmigi vardi! Ka lielaka dala maminu dod kas skaats serialus un visas intereses. Dies nedo...
22.02.2016 23:05 |

Reitings 763
Reģ: 27.07.2014
Tas ir pavisam normāli, ka nepatīk.

Man arī bija sajūta, ka mans vārds nav mans. Arī pavisam normāls latviešu vārds. Bet es jutos ar viņu drausmīgi, man bija 10 dažādas iesaukas un, iepazīstoties ar cilvēkiem, es izvairījos saukt sevi vārdā. Katru reizi, kā kāds mani pasauca, man bija nepatīkamas sajūtas.

Kad netīšām atradu vārdu, kurš šķita man kā "otra āda", nekavējoties pieliku klāt tam vārdam. Tagad man ir divi vārdi, iepazīstinu es ar sevi, saucot jauno vārdu. Jūtos brīnišķīgi. Arī vecais vārds mani vairs tik ļoti netraucē. Bet tāpat pieļauju iespēju kaut kad to pirmo vārdu noņemt.

Interesanti vēl tas, ka skanējums abiem vārdiem nemaz nav krasi atšķirīgs. Un pat ļoti labi viņi skan kopā :)
22.02.2016 23:24 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Man arī nepatīk mans vārds. Nu vārds kā vārds, bet nekad neesmu bijusi par to sajūsmā, tāpat kā nekad neesmu to saistījusi ne ar savu raksturu, ne personību. Nu neko. Jau gadiem ilgi, kopš atradu vārdu, kuru saistu ar sevi, vienkārši lūdzu apkārtējos mani tajā saukt un nevienam nekad nav bijuši iebildumi.
23.02.2016 00:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)