Nepatīkama attieksme

Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Ar katru dienu arvien vairāk jūtu ka atrodos tur,kur atrasties man nevajadzētu .
Runa būs par darbu. Uzņēmumā strādāju gadu. Turos šeit tikai dēļ algas un uzņēmuma sniegtajām privilēģijām un dzīvesvietas - kura man ir pie darba.

Nepatīkami ir tas,ka visi kolēģi sapulcējušies un pēc darba dosies slēpot un man par to neviens neko nebija teicis. Viss noticis slepenībā starp viņiem.
Neuzaicināja. Es cepos par faktu,ka NEVIENS nepiedāja doties līdzi,attielsme ir vēsa un neforša. Es tāpat būtu atteikusi,bet fakts paliek fakts,ka mani nepieņem.

Ar mani runāt īsti neviens nevēlās. Lai gan esmu atvērta u. Labprāt ar kādu parunātu.
Kolīdz eju garām, vai pienāku - visi izliekas ka neredz un nedzird. Izklīst.
Runā tikai tad,kad kaut kādas darba lietas.
Savā starpā tusē pēc darba.

Vispār esmu kolektīvā viss jaunākā. Es te varētu būt kādam meita,vai pat mazmeita. Labi,ir tādi ap 30+.

Jūtos ļoti neomulīgi.
Vislabāk jūtos ārpus darba,pēc plkst.18.00 un kad satieku savu sen neredzēto ģimeni.

Katra diena ir kā murgs. Katru rītu gaidu vakaru,katru pirmdienu - piektdienu.
Nepamanāma esmu tapēc varbūt ka ģērbjos tā. Ai,es nezinu. Riebjas.
13.01.2016 17:38 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Kaut kas te neiet kopa!

Nezinu,
Es vnk pateiktu "Jā,jā.." Un darītu pa savam. Vnk neņemtu pierē un viss.
Man darbā arī ir čūskas- es vnk .."jā,jā.." Un viss. Pati sev boss. Neviena čūska,zoss nemācīs mani un viss.
27.12.2015 21:49 | s
tavi vardi cita temaa.

ska es nu gan neesmu. Es teicu - esmu pozitīvs cilvēks,kurš labprāt ar kolēģiem uzturētu draudzīgas attiecības,bet tur tā lieta ka man pat nedod iespēju. Ir tāda kā barjera. Es jūtos atstumta
tagad tu saki saadi. Ka tur isti ir?
un vel kapec nemitigi tema par darbu runa par drebem? Par gerbsanos ?
13.01.2016 19:06 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kaut kas neštimmē tavā stāstā. Ja jau Tu esi tik forša,kāpēc neviens ar tevi nevēlas sadraudzēties? Izteikšu variantus,kāpēc tā ir.

Tu nelabi od,lieto pārāk pretīgas smaržas kāda gaumei,nemāki ģērbties atbilstoši ofisa etiķetei,esi vienmēr ar dusmīgu seju,esi kādai kādreiz nocēlusi vīrieti,kāda tevi pazina jau iepriekš un palaida nesmukas bauumas,kāda atkoda tavus sudzēšanās postus par darbu šeit. :-D
Tavā vietā es meklētu citu darbu,nav jāstrādā negatīvā darba vidē.
13.01.2016 20:01 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
Lēna1- esi dzirdējusi teicienu. kā mežā sauc, tā atsaucas... Lūk arī atbalss. Es meklētu jaunu darbu.
13.01.2016 20:06 |

Reitings 790
Reģ: 05.01.2016
Manā iepriekšējā darbā bija nedaudz līdzīgi. Bija izveidojusies viena kompānija, kas vienmēr visur kopā - pusdienās un pēc darba, skatījās uz pārējiem nedaudz no augšas, čupojās tikai savā starpā. Varēja mani salīdzināt ar iepriekšējo darbinieci kuru atlaida - Laura gan mācēja, Laura to varēja izkārtot trīs dienas utt. Bet ofisā bija vēl citi darbinieki, kas bija ārpus šīs kompānijas un ar tiem man attiecības bija ok un vēl joprojām ar dažiem sazinos facebook. Ja nebūtu to pārējo domājams, ka tajā kompānijā arī neiedraudzētos un paliktu tāda pati - atstumtā. Ir tādi cilvēki. Viņi kompānijā gan bija ap 7 cilvēkiem un nezinu vai arī 20 cilvēki var veidot tādu kompāniju, bet nu viss var gadīties.
Es noteikti ietu prom. Tad piecietu, bet tagad redzu, ka kolektīvs ir ļoti svarīgs un esmu priecīga iet uz darbu. ;-)
13.01.2016 20:23 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Vienkarsi nesadaderat kopa. Labak sac lukoties pec jaunas darba vietas. skatoties, ka darba tiek pavadita liela dzives dala, nemocitos un nebendetu nervus. Varbut jamekle darbs viriesu kolektiva :D
13.01.2016 20:33 |

Reitings 93
Reģ: 05.01.2016
Iesaku Tev paņemt zilo lapu, max cik ilgi vari, pēc tam aizej 1 dienu uz darbu, pasaki, ka sāp galva tomēr, un paņem vēl vienu zilo lapu. :)

Lai iet ieskrieties viņi.
13.01.2016 20:36 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es varbūt pat pamēģinātu vēl paspert solīti, lai sadraudzētos.. saorganizētu ballīti ar kolēģiem vai ko tml :) Iespējams.. būs progress un tīkamāka strādāšana :)
13.01.2016 21:11 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Protams, visādi jau var gadīties, bet diezgan dīvaini, lai neteiktu aizdomīgi, ka neviens no 20 (!) cilvēku kompānijas neizrāda pret Tevi vismaz neintrālu attieksmi. Nu, netice, ka reāli var būt tik liels bars ar savējiem.. (t)
13.01.2016 21:15 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Man darbā vēl švakāk - visi mani kolēģi ir ~35 un vecāki, un viņi pat savā starpā nekomunicē. TIKAI darba lietās. Un mazliet small talk kamēr kafijas automāts dara savu darbu.
Izņemot mani ir vēl 3 mana vecuma darbinieki (divi puiši un viena meitene), kuri ir tik stīvi, ka vairāk par "čau" no rīta nevar pateikt :-D Man kā komunikablam cilvēkam to vispār grūti izturēt. Lieki teikt, ka pusdienoju arī ar telefonu rokā, runājot ar draugu :-D
Rezultātā komunicēju ar savu priekšnieku, lai vismaz kaut kāda komunikācija būtu. Bet nu, drīz mainu darbu, cerams, ka viss mainīsies.
13.01.2016 21:16 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Kāpēc uzreiz vaina viņā? Ir tādas situācijas un viss.
Es gan nevarētu to izturēt, darbā tomēr gribas , lai ir kāda komunikācija un nejūties kā cietumā. Labi, ka man ir labi kolēģi :)
Bet ir bijušas vietas , kur tiešām nesapas un gāju prom.
13.01.2016 23:07 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Man arī ir bijis tieši tāpat. Es gan toreiz kolektīvā nostrādāju mazāk par gadu, bet attieksme identiska, tikai atšķirība tajā, ka visi bijām vienaudži. Strādājām klubā. Meitenes vienmēr čupojās pa bariņiem, kad centos iesaistīties sarunās, jutu, ka man atbild tikai pieklājības pēc. Pēc darba algas dienā visi parasti palika klubā nosvinēt, ne reizi netiku aicināta palikt, ja arī paliku, tad visu vakaru varēju pavadīt čatojot internetā, jo neviens ne iesaistījās sarunās, ne kā citādi izrādīja interesi, ka tur esmu. Visi runāja par sev zināmiem cilvēkiem, atcerējies dažādus kuriozus, bet es jutos kā svešais no malas. No darba aizgāju, jo atradu labāku + priecājos, ka vairs neesmu tādā kolektīvā. Ar citiem kolektīviem paveicās, jo ja arī nebijām labākie draugi, vismaz darbā tika uzturētas draudzīgas, nepiespiestas attiecības. Manuprāt, viss ir atkarīgs no kolektīva - gribēs viņi savā ģimenē pieņemt jauniņo vai nē. Man personīgi no tādas ģimenes gribētos mukt prom, jo darbā pavadām pietiekami daudz savas dzīves laika, lai to pavadītu starp cilvēkiem, kuri mums liek justies slikti.
13.01.2016 23:07 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Tā arī izklausās, ka nepieņem. Liekas ērmoti, ka tik daudzi cilvēki vienlaicīgi uzvedas tik nesmuki. Tas noteikti būtu saprotams pirmajās pāris nedēļās, bet ne tik ilgi. Kaut kādam ikdienas kontaktam taču kaut reizi vajadzētu būt, piemēram, kaut kas izkritis un palīdzēt pacelt vai līmlapiņas beigušās, vai darbs ik daudz, ka, lai cik kolēģi ienīsti, bet iztikt bez viņa nevar, cukurs vai saldais krējums beidzies, lādētāju aizdot, sievietēm vel visādas kosmētikas nāk virsū ar spraužamajiem un spārnotajiem, vai kaut salveti, lietussargu, aizvest kaut kur pa ceļam. Nez, tad laikam jāsēž kabinetā ar skaņas izolāciju, lai izvairītos no visa. Mums pat birojā bija gadījies, ka vienai kolēģei vajadzēja taimeri un man kā reiz bija lieks, citai kolēģei kolēģis atdeva nevajadzīgu akvāriju. Viņi var nerunāt konkrēti ar tevi, bet ja klausies apkārt un dzirdi, ka kādam ko vajag palīdzēt, var taču pamēģināt, ne jau nošaus.
Par darbu kolektīvā nevarēju sūdzēties. Es tāds nesociāls, pavisam nerunīgs, bet, lai arī kolēģi pārsvarā tā ap 40 un uz augšu, kopā bija jautri. Vēders sāk sāpēt no smiekliem, kad sāku atcerēties, kā mēs nesām cauri dažus pretīgus klientus. Vienmēr aicināja arī uz savām izklaidēm, bet es nekad negāju. Man kaut kā ne pārāk tīk boulingi, slēpošanas, jahtu regates un tamlīdzīgi brīnumi. Tas laikam bija vienīgais, kas īsti nesapasēja, tomēr visā pārējā es jutos iederīgs un vecuma atšķirību nejutu, jo īpaši sarunās. Man bieži veidojas labs kontakts ar cilvēkiem virs 50, reizēm es pat jokoju, ka jūtos uz 60 :D Man pietrūkst darbs kolektīvā.
13.01.2016 23:35 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Man darbā vēl švakāk - visi mani kolēģi ir ~35 un vecāki, un viņi pat savā starpā nekomunicē. TIKAI darba lietās. Un mazliet small talk kamēr kafijas automāts dara savu darbu.

Es arī tāds esmu. Komunicēju ar citiem 95% par darba lietām, man nepatīk vairāk par sevi, savu ģimeni kaut ko klāstīt. Kolēģi gan ir runātīgāki.

Un neviens par mani neko daudz nezin - tikai pamatlietas. Un pusdienoju parasti pats par sevi, nepatīk kolektīvās pusdienas un visa tā ņemšanās.
14.01.2016 09:09 |

Reitings 78
Reģ: 22.01.2014
Iepriekšējā darbiniece pati aizgāja vai tika atlaista?
14.01.2016 09:21 |

Reitings 1063
Reģ: 01.06.2015
Man skolā bija līdzīgi. Nomainījās vide un viaa kārtībā, neesmu atstumta :)
Varbūt ir vērts pamainīt darba vietu.
14.01.2016 09:25 |

Reitings 359
Kad biju studente, vasarā gribēju piepelnīties, strādājot par viesmīli un man bija šāda 1 dienas darba pieredze kādā no Rīgas viesnīcām:
- Čau, mani sauc Anna. Es esmu šeit galvenā.
- Čau, mani sauc...
- Mēs pīpēt ejam, tu pīpē?
- Nē..
- Slikti.
Un iet bariņā prom :-D
14.01.2016 09:39 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Man nepatīk tipiskās sieviešu pieklājības/liekulības izklikšanās, tāpēc, zinot sevi, es tiešā tekstā kādam arī pajautātu, kāpēc visi uzvedās, kā lopi. Nevis tēlotu, ka viss ok. Un būtu tikpat nejauka, kā viņi pret tevi. Manuprāt, pret nekaunību jācīnās ar nekaunību. Darbu vienmēr var atrast, badā nebūs jāmirst, bet sevi pazemot es neļautu.
Nedomāju, ka esi vainīga, vienkārši viņiem ir sava blicīte, kurā nevajag nevienu no malas. + ir cilvēki, pret kuri atļauj sev kāpt uz galvas (iespejams, tu atstāj tādu iespaidu par sevi).
14.01.2016 09:47 |

Reitings 1063
Nu man arī prasīja, vai pīpēju, teicu, ka nē un mani pat apbrīnoja, kā es varu nepīpēt, jo paši grib aymest, bet nepietiek gribasspēka. Esmu gājusi tāpat līdzi, stāvējusi tā, lai nepūš virsū un visi arī skatās, lai nenāk dūmi man virsū. Visu cieņu :)
14.01.2016 09:48 |

Reitings 359
Redele,
biju 19-gadīgs viegli aizvainojams skuķis. :-D
Pēc 5-6 h aizmuku no turienes, jo tādā garā noritēja viss tas vakars.
Tā jau man arī nav problēmu ar smēķētājiem.
14.01.2016 09:52 |

Reitings 1063
Kad sāku mācīties, arī man bija 19 gadi, bet kaut kā iemācījos būt sabiedriskāka :) Skolas laikā man vispār draugu nebija, nu ir pilnīgi viss mainījies.
14.01.2016 09:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits