Es laikam pārstāvēšu nepopulāru viedokli, bet teikšu, ka šādi "kursi" (vai vienalga, kā to nosaukt) nemaz nav tik peļama doma. Cits jautājums ir par izglītojošā materiāla saturu, par to, kas ir personas, kas vadīs šos kursus un dažādiem citiem aspektiem.
Uz šo brīdi piedāvāto materiālu gan neesmu lasījusi, tikvien kā tematisko bloku nosaukumus un no virsrakstiem spriežot - nav slikta izvēle.
Pašai otrās laulības bija baznīcā (luterāņu) un mums ar vīru kādu laiku pirms noliktā laulību datuma mācītājs iedeva paprāvu lasāmo materiālu (tostarp ar testiem un uzdevumiem), kuru vajadzēja mājās kopīgi izlasīt, izpildīt, pārrunāt un pēc tam atnākt pie mācītāja uz sarunu, daloties pārdomās par izlasīto.
Neesam nekādi jaunie gurķi, dažu jautājumu esamība materiāla, protams, pārsteidza, lika pasmieties, vai raisīja kādas citas reakcijas, tomēr kopumā - tas laiks, ko pavadījām šo materiālu lasot kaut kāducitu skatījumu uz dažām lietām deva, ļāva pārliecināties, ka pat visai savdabīgos jautājumos mūsu viedokļi sakrīt, esam uz viena viļņa u.t.t. Turklāt, pēc tam vel vairākas reizes esmu par šo domājusi - ja man ar ex-vīru pirms laulību noslēgšanas (Dzimtsrakstu nodaļā) kāds būtu iedevis šādu mapīti izlasīt, varu pateikt 100% - kāzas tiktu atceltas un būtu "tīri papīri", jo bija aspekti, par kuriem jaunības trakumā un naivumā tiešām pat neiedomājos - tie sāka "līst laukā" vēlāk...
Tā kā - ideja nav norokama, cits stāsts ir par to - cik kvalitatīvs būs šī materiāla saturs. Un - ja cilvēku no stāšanās laulībā var atturēt tāds nieks, kā pārdesmit lappušu izlasīšana un pāris stundu veltīšana "kursiem", tad man jautājums - cik vispār ļoti šie divi cilvēki grib staties laulībā???