Vīramāte

Patīk
Reitings 28441
Reģ: 09.12.2015
Sveikas. Vēlos izkratīt sirdi un varbūt saņemt kādu padomu, atbalstu, uzmundrinājumu. Esmu precējusies jau 10 gadus, ir 3 bērni, bet vīramāte izturas pret mani un bērniem kā pret svešiniekiem. Ārēji viss ir laipnības robežās, nav skandālu un atklāti naidīgu tekstu, bet ir bijušas neskaitāmas intrigas, teksti starp rindiņām.... Ir skaidrs, ka nekad netikšu pieņemta viņas acīs. Un tās nav manas iedomas, to ir apliecinājuši neskaitāmas situācijas, kuras visas negribu uzskaitīt, vien ainas ieskicēšanai pateikšu, ka vīramātei ik pa laikam uzsāk saruna ar dēlu, kurā viņa mēģina manu vīru atrunāt no tā, ka viņš remontē mūsu dzīvokli, jo tas taču esot uz mana vārda, turklāt iegādāts pirms laulībām, tātad, ja es izdomāšot, varot izmest viņu laukā un visu viņa ieguldījumu atstāt sev........ tas neesot gudri ieguldīt svešā īpašumā...... Mazbērni arī viņai pie kājas, to arīdzan apliecinājuši vairāki gadījumi, bet neizplūdīšu. Es, ja godīgi, vislabprātāk viņu vispār izslēgtu no mūsu dzīves, pārāk daudz reizes ar bērniem esam sāpināti, taču skaidrs, ka vīrs tam nepiekritīs. Viņš uzskata, ka man nav jāņem galvā viņa māte. Bet tas ir tik grūti. Vairs negribu viņu redzēt un negribu, lai bērni viņu redz.:-/
09.12.2015 10:07 |

Patīk
Reitings 28441
Reģ: 09.12.2015
Paldies, meitenes par atbildēm, tas palīdz paskatīties uz šo situāciju nedaudz no malas.
Vīratēvs ir miris jau sen. Ar otru vīru šķīrusies un neuztur kontaktus.
Par to, kāpēc vīrs man izstāstīja sarunas par šo tēmu ar savu māti - jo viņš uzreiz neaizdomājās šādas sarunas zemtekstu un ka tā varētu mani tik ļoti sāpināt. Kā jau teicu - mamma to prot pasniegt tā, ka izklausās tik nevainīgi un pašsaprotami. Un es faktiski varbūt to arī varētu uztvert kā elementāru plāna B apspriešanu, ja nebūtu visas tās citas aizmuguriskās intrigas bijušas un nemainīgā vēlme tikt no manis vaļā. Turklāt vīramāte jau mani arī mēģinājusi apstrādāt - vairākkārt interesējoties, vai es nevēlos pārdot savu dzīvokli un nopirkt lielāku vai citā rajonā. Tā kā nav objektīvas nepieciešamības pēc lielākas platības un cita rajona, tad es līdz šim nesapratu, kas viņai padomā. Tagad skaidrs - ja es pārdotu savu dzīvokli, iegādātos vietā jaunu, tad tas jau būtu kopīpašums ar vīru un ...tālāk jau jūs vīramātes fantāzijas dzirdējāt.
Par bērniem - es saprotu, ka dzīves laikā viņi paši varēs izlemt, ar kuriem radiem uzturēt kontaktus, ar kuriem ne. Protams, ka es nedomāju viņus norobežot no vecmāmiņas. Patiesībā man tas nav jādara, jo pati vīramāte norobežojas no viņiem, cik vien var.:-(
09.12.2015 16:34 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Patiesībā man tas nav jādara, jo pati vīramāte norobežojas no viņiem, cik vien var.

Nezinu, vai tev tāda ideja patiks, bet viens variants būtu izturēties pret vīramāti pārspīlēti jauki. Sarunā ar vīru, lai regulāri kopā dotos viņu apciemot, ņemot bērnus.

Bērni labi uzvedas, kad ir pie vecmammas?

Kā ir ar taviem vecākiem, cik bieži apciemojat viņus?
09.12.2015 16:38 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Un? Tas,ja vīrietis, nozīmē, ka nevajag nekādu nodrošinājumu sev pašam? Ja sieviete netaisās šļūkt prom, dokumentāli fiksēti vīra ieguldījumi viņas atsevišķajā mantā, viņai netraucēs.

Tas vispaar liekas absurds - daliit dzivoklja remontu!!! Jus neesat paaris, kuri satikushies pirms gada, bet virs un sieva ar berniem! Labi, man nesaprast shito mantas daliishanu. Labi, ka man ar viiru viss vienkarshi, vins uzreiz kaa paliku stavoklii izdarija taa, ka busu nodroshinaata, bet te jau ne drizak vinam par mani interese, bet par berniem, lai berniem nav jaiet cauri tam absurdam, es samaksaaju 50 euro par koridora kraasu :-D:-D:-D:-D

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Vispār, ja viņš maksā ar karti, tas uzrādīsies internetbankā. Ar to pietiek pierādījumiem par ieguldījumu. Papildus dokumenti būtu absurdi. Tad jau sākumā vajadzēja laulības līgumu.

Dzīvoklim ir arī nolietojums, ko rada tajā dzīvojošais vīrietis. Tas samazina dzīvokļa vērtību.

Nepietiek gan, jo viņš to tikpat labi visu mātei pircis, remontu veicis, varbūt pārdevis, nodevis labdarībā. :)

Tad vispirms jāpierāda, ka vīrieša materiālais un nemateriālais ieguldījums ir mazāks par faktisko nolietojumu, ko viņš rada. Nevari? Stāvi pie ratiem.

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
lai tad vīrs nopērk savu dzīvokli
09.12.2015 16:40 |

10 gadi
Reitings 1496
Tas vispaar liekas absurds - daliit dzivoklja remontu!!! Jus neesat paaris, kuri satikushies pirms gada, bet virs un sieva ar berniem! Labi, man nesaprast shito mantas daliishanu. Labi, ka man ar viiru viss vienkarshi, vins uzreiz kaa paliku stavoklii izdarija taa, ka busu nodroshinaata, bet te jau ne drizak vinam par mani interese, bet par berniem, lai berniem nav jaiet cauri tam absurdam, es samaksaaju 50 euro par koridora kraasu

Kāds te vispār sakars ar bērniem? Tās ir divu pieaugušo attiecības, un nevajag stāstīt, ka mīlestība ir mūžīga. Cik ir šķirto pāru? Tāpēc uzskatu, ka savlaicīgi parūpēties par materiālo pusi ir cieņa pret sevi un savu mīļoto.

Ja sieva vienā dienā izdomā, ka vīru vairs negrib, sakravā viņa mantas un pasaka, lai iet, kur grib, Tavuprāt, ir pieņemami? Un tad tam vīrietim ir jāīrē dzīvoklis, kurā, iespējams, pat nekādas iedzīves nav, bet dāma paliek dzīvot miteklī, kurā vīrietis ieguldījis visus savus iekrājumus. Normāli?
09.12.2015 16:42 |

Reitings 3647
Nepietiek gan, jo viņš to tikpat labi visu mātei pircis, remontu veicis, varbūt pārdevis, nodevis labdarībā.

Ja mātes dzīvoklī nav bijis remonta, bet sievas dzīvoklī ir. Tad jau jāsaglabā arī čeki, lai var aprēķināt visu ieguldīto.
09.12.2015 16:43 |

Reitings 6040
Kāds te vispār sakars ar bērniem?

Tadelj, ka tev liksies normali, ja teev steiks, meitinj, es savakshu so gultu, jo es par vinju pusi samaksaaju??

Virietim pirms ievaacoties vajadzeeja saprast, ka tas nav kopipashums, tas ir sievietes dzivoklis, ko vinjai tagad ar vinju uz puseem daliit?
09.12.2015 16:45 |

10 gadi
Reitings 1496
Ja mātes dzīvoklī nav bijis remonta, bet sievas dzīvoklī ir. Tad jau jāsaglabā arī čeki, lai var aprēķināt visu ieguldīto.

Sieva teiks, ka viņas tēvs uzsaucis remontu.

Tāpēc saku, ja ir lieli ieguldījumi svešā īpašumā, ir nepieciešams nodrošināties, lai būtu iespējams to pierādīt. Attiecības mēdz izjukt, lai arī cik labas tās sākumā bijušas. Ja sievietei pret ko tādu ir iebildumi, man arī rastos aizdomas, ka tā ir kaut kāda mantrause, kas vīrieti uztver par darba zirgu, savu kalpu, ne mīļoto.
09.12.2015 16:46 |

Reitings 6040
Un par pieaugusjajiem cilvekiem, cik paari speej normali izskirties neiejaucot tajaa bernus??? Domaaju, ka loti maz...
09.12.2015 16:46 |

Reitings 6040
labi, schoko, viss ir iegraamatots, viss ir saglabats un piemeram virs apmaksajis visu remontu, ko taalak?? nu ko talak? puse naudas jaatdod skiroties? sievai nav, ko tad???
09.12.2015 16:47 |

10 gadi
Reitings 1496
Tadelj, ka tev liksies normali, ja teev steiks, meitinj, es savakshu so gultu, jo es par vinju pusi samaksaaju??

Virietim pirms ievaacoties vajadzeeja saprast, ka tas nav kopipashums, tas ir sievietes dzivoklis, ko vinjai tagad ar vinju uz puseem daliit?

Kāpēc savāks gultu? Tev remonts asociējas tikai ar gultas nopirkšanu?

Nē, izmaksāt attiecīgu summu par viņa ieguldījumu viņas atsevišķajā mantā. Vai nedrīkst to prasīt, jo tas ir nevīrišķīgi? :D
09.12.2015 16:49 |

10 gadi
Reitings 1496
labi, schoko, viss ir iegraamatots, viss ir saglabats un piemeram virs apmaksajis visu remontu, ko taalak?? nu ko talak? puse naudas jaatdod skiroties? sievai nav, ko tad???

Tiesu izpildītājs.
09.12.2015 16:50 |

10 gadi
Reitings 1496
Un ir pat reāli dabūt vairāk kā pusi, bet tas tā...
09.12.2015 16:50 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Nu ko es lasu tagad? :O

Tad vispār pirms kaut ko sāk darīt ir bez maz jāsauc notārs, kurš visu fiksē, cik sieva iztērē, cik vīrs iztērē un kurš ko vairāk darīja, lai būtu skaists un ērts dzīvoklis/māja? Vai da jeb kas. Kaut vai kopīgās vakariņas dodoties arī jāsēž notāram klāt, kas fiksē cik tad vīrietis izterejis vakariņām. Tad jau arī bērniem ir sava vērtība jāuzstāda. Jo redz, lai cik skaists sākums, tā nebūs mūžīgi un laicīgi ir jau jāparedz šķiršanās.

(e) sacepos.
09.12.2015 16:51 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Joprojam domaju ka atstastit priuvats sarunas nav smuki! Un virietis ar dumjaks, ta vieta lai nogudinatu domstarpibas starp abam savam sievietem vins speciali saasina. Laikam zemapzina doma tapat ka ta mate, baudas palikt bez neka, bet pasam bail teikt sievai. Butu sievai teucis ka mate so liela, un matei ar ka sieva vireni liela. Nu vai ko tada gara, nevis saasinat stridu.

Reitings 6040
Nē, izmaksāt attiecīgu summu par viņa ieguldījumu viņas atsevišķajā mantā. Vai nedrīkst to prasīt, jo tas ir nevīrišķīgi?

Bet,ja nav naudas, ko izmaksaat, ko tad?? Tiesaa iesudzet? :D

Labi, es emsu no citas planetas, man remonta (ja nu tas nav kaut kads luxus remonts) dalishana liekas vienkarshi smiekliga, nekad neko tadu no skirtajiem paariem nebiju dzirdejusi :D

Reitings 6040
Tiesu izpildītājs.

Nu jaa taa ir skirshanaas, kaa 2 pieaugushiem cilveekiem :-D:-D:-D:-D
09.12.2015 16:52 |

Reitings 6040
Tad vispār pirms kaut ko sāk darīt ir bez maz jāsauc notārs, kurš visu fiksē, cik sieva iztērē, cik vīrs iztērē un kurš ko vairāk darīja, lai būtu skaists un ērts dzīvoklis/māja? Vai da jeb kas. Kaut vai kopīgās vakariņas dodoties arī jāsēž notāram klāt, kas fiksē cik tad vīrietis izterejis vakariņām. Tad jau arī bērniem ir sava vērtība jāuzstāda. Jo redz, lai cik skaists sākums, tā nebūs mūžīgi un laicīgi ir jau jāparedz šķiršanās.

Nu, jaa taa ir jadara :D jaiegramato tapetes :D :D :D tapeshu liime un viss parejais.
09.12.2015 16:53 |

Reitings 3647
Kāds te vispār sakars ar bērniem? Tās ir divu pieaugušo attiecības, un nevajag stāstīt, ka mīlestība ir mūžīga. Cik ir šķirto pāru?

Nav problēma tajā, ka mīlestība izzūd un tiek šķirtas laulības, bet tajā, ka daudzi uzskata (acīmredzot ieskaitot tevi, schoco), ka mīlestība ir vienīgais pamats, uz kura veidot laulību. Realitātē tā ir arī uzticība, cieņa, draudzība, utt. Ja nav uzticības tad nesaskatu jēgu precēties.

Tāpēc uzskatu, ka savlaicīgi parūpēties par materiālo pusi ir cieņa pret sevi un savu mīļoto.

Un tas saucās laulības līgums. Par to runā pirms laulībām, nevis pēc 10 gadiem.

Ja sieva vienā dienā izdomā, ka vīru vairs negrib, sakravā viņa mantas un pasaka, lai iet, kur grib, Tavuprāt, ir pieņemami?

Spried pēc sevis? Neviena loģiski domājoša, racionāla būtne tā nerīkosies.

Tas ir tikpat loģiski, kā , un, ja pēkšņi mājā ietriecas meteorīts? Ko tad?

Un tad tam vīrietim ir jāīrē dzīvoklis, kurā, iespējams, pat nekādas iedzīves nav, bet dāma paliek dzīvot miteklī, kurā vīrietis ieguldījis visus savus iekrājumus. Normāli?

Ja jau viņs visus savus ien;akumus iegulda dzīvoklī, tad kas iegādājas ikdienas preces? Sieva. Var jau arī rēķināt, kurš vairāk pircis ikdienas preces - krāt čekus par visu. Un tad rēķināt visas izmaksas kopumā.

Tad jau jāsāk arī skaitīt laiks, ko pavada ar bērniem. Ja laulība tiek šķirta, pie kā paliek bērni?
09.12.2015 16:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)