Vīramāte

Patīk
Reitings 28441
Reģ: 09.12.2015
Sveikas. Vēlos izkratīt sirdi un varbūt saņemt kādu padomu, atbalstu, uzmundrinājumu. Esmu precējusies jau 10 gadus, ir 3 bērni, bet vīramāte izturas pret mani un bērniem kā pret svešiniekiem. Ārēji viss ir laipnības robežās, nav skandālu un atklāti naidīgu tekstu, bet ir bijušas neskaitāmas intrigas, teksti starp rindiņām.... Ir skaidrs, ka nekad netikšu pieņemta viņas acīs. Un tās nav manas iedomas, to ir apliecinājuši neskaitāmas situācijas, kuras visas negribu uzskaitīt, vien ainas ieskicēšanai pateikšu, ka vīramātei ik pa laikam uzsāk saruna ar dēlu, kurā viņa mēģina manu vīru atrunāt no tā, ka viņš remontē mūsu dzīvokli, jo tas taču esot uz mana vārda, turklāt iegādāts pirms laulībām, tātad, ja es izdomāšot, varot izmest viņu laukā un visu viņa ieguldījumu atstāt sev........ tas neesot gudri ieguldīt svešā īpašumā...... Mazbērni arī viņai pie kājas, to arīdzan apliecinājuši vairāki gadījumi, bet neizplūdīšu. Es, ja godīgi, vislabprātāk viņu vispār izslēgtu no mūsu dzīves, pārāk daudz reizes ar bērniem esam sāpināti, taču skaidrs, ka vīrs tam nepiekritīs. Viņš uzskata, ka man nav jāņem galvā viņa māte. Bet tas ir tik grūti. Vairs negribu viņu redzēt un negribu, lai bērni viņu redz.:-/
09.12.2015 10:07 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Šoko!

Tas tā, bet neviena lietotāja nepiekrita Taviem viedokłiem. Neviena!! Tu kā tanks ej pret visām. Kas liecina, ka problēma ir tikai un vienīgi Tevī!

Tu vispār saproti, kas ir diskusija? Man ir pilnīgi vienalga, kas man piekrīt vai nepiekrīt, un tikai tāpēc, ja cosmo uzskata, ka sēdēt krāsainos makaronos un n-tos gadus nestrādāt ir pareizi, nenozīmē, ka rīt rakstīšu atlūgumu vai mainīšu savu viedokli par mantisko attiecību nozīmi attiecībās. :-D

Problēma nav manī, bet dažu indivīdu nespējā saprast, ka viedokļi mēdz atšķirties, un neizpratnē par to, kas ir diskusija. :-)
10.12.2015 21:33 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Bet kādēł Tu apvainoji nestrādājošās māmiñas, ka viñas ir ar tukšiem CV?

Kāda spriest spēja tad piemīt Tev? Nulle?

Kādēł visas mēgini apvainot? Tā nebūt nav laba īpašība....
10.12.2015 21:39 |

Reitings 638
Tev neviens neliek sēdēt måjās, bet tu apvaino! Šobrīd Story, ka viña bērnam rada interesantu vidi, sēž ar viñu makaronos. Tā pat arī wee apvaino, ka sēž mājās. Neškiet, ka citām ir svarīgāks bērns par darbu un rēkiniem? Tevi par tavu karjeriskumu neviena neapvainoja....

Mani arī šeit apvainoja, bet mani pēc manas dzīves pieredzes nevar vairs salauzt :)
10.12.2015 21:42 |

10 gadi
Reitings 1496
Bet kādēł Tu apvainoji nestrādājošās māmiñas, ka viñas ir ar tukšiem CV?

Kāda spriest spēja tad piemīt Tev? Nulle?

Kādēł visas mēgini apvainot? Tā nebūt nav laba īpašība....

Izlasi diskusiju, tad čiepsti. To, ko te atļāvās māmiņas, Tu ignorē. :D

p.s. "spriestspēja" raksta kopā :D
10.12.2015 21:43 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Es katrai mājsaimniecībai blakus neesmu stāvējusi, līdz ar to nevaru komentēt tavu pieņēmumu par pienākumu sadali ģimenēs.

Faktu nezināšana iepriekš tev neliedza izveidot savu viedokli.

Tā arī tu nepateici - tātad par bērniem: "Nedēļas vidū mainīt dzīvesvietu būtu apgrūtinoši gan vecākiem, gan bērniem. It īpaši, ja dzīvesvietas atrodas atšķirīgos attālumos no skolas/bērnudārza. Ja bērniem, dzīvojot pie viena no vecākiem, būs jāceļas agrāk, viņi retāk vēlēsies tur pavadīt laiku. Tad atliek tikai nedēļas nogales...."
10.12.2015 21:46 |

Reitings 3647
Un abi vienādi nepelnīs, jo ja bērni būs slimi, sieviete paliks mājās, viņa vairumā gadījumu mazāk ņems darbu uz mājām, nepavadīs papildu laika darbā. Tas atspoguļosies arī viņas algā. Jā, ir izņēmumi, bet tie ir mazākumā.

schoco, tu izlaidi šo komentāru. Nevar būt, ka tev nav nekā nosodoša, ko atbildēt uz šo....
10.12.2015 21:48 |

10 gadi
Reitings 1496
Faktu nezināšana iepriekš tev neliedza izveidot savu viedokli.

Tā arī tu nepateici - tātad par bērniem: "Nedēļas vidū mainīt dzīvesvietu būtu apgrūtinoši gan vecākiem, gan bērniem. It īpaši, ja dzīvesvietas atrodas atšķirīgos attālumos no skolas/bērnudārza. Ja bērniem, dzīvojot pie viena no vecākiem, būs jāceļas agrāk, viņi retāk vēlēsies tur pavadīt laiku. Tad atliek tikai nedēļas nogales...."

Kādu viedokli? Izteikt atbalstu ieguldījumu fiksācijai? :D

Un ko tu sagaidi no tā teksta? Atkārtoju vēlreiz, bērna dzīvesvieta ir atkarīga no vecāku dzīvesvietas. Tu ar bērnu vari uz UK aizbraukt, un neatkarīgi no tava apgrūtinājuma, bērna saguruma, tev ar tiesas spriedumu var nākties viņu katru sestdienu vest uz LV, lai tētis var satikt. :) Realitāte! Abiem vecākiem ir tiesības uz saskarsmi ar savu bērnu.
10.12.2015 21:49 |

Reitings 638
Rakstu no telefona, atvaino. Arī garumzīmes trūkst;)

Ko viñas atłāvās? Norādīt uz to, ka normāli, ja vīrietis taisa remontu, ja var atłauties? Ka vīrietis ir vairāk arkarīgs par materiālo pusi?
10.12.2015 21:50 |

10 gadi
Reitings 1496
Raven, es atvainojos, ka neatbildu uz katru tavu rindu. Saraksti visu uzreiz, lai pēc tam nav sirdsdēsti. :D
10.12.2015 21:51 |

Reitings 3647
Tu ar bērnu vari uz UK aizbraukt, un neatkarīgi no tava apgrūtinājuma, bērna saguruma, tev ar tiesas spriedumu var nākties viņu katru sestdienu vest uz LV, lai tētis var satikt.

Patiesībā, nē, jo, lai izvestu bērnu no valsts, ir jābūt otra vecāka piekrišanai.

Es katrai mājsaimniecībai blakus neesmu stāvējusi, līdz ar to nevaru komentēt tavu pieņēmumu par pienākumu sadali ģimenēs.

Toties tu esi redzējusi CV visām valsts nestrādājošajām māmiņām? Tā var noprast pēc taviem komentāriem :-D
10.12.2015 21:53 |

10 gadi
Reitings 1496
Ko viñas atłāvās? Norādīt uz to, ka normāli, ja vīrietis taisa remontu, ja var atłauties? Ka vīrietis ir vairāk arkarīgs par materiālo pusi?

Ja tu nepamanīji, tad pretējs viedoklis uzreiz tika uztvers ar ņirgāšanos. :) Bija arī apvainojumi, atsevišķām dāmām pretī asāk pateicu, jo uzskatīju to par atbilstoši situācijai. Nejūtos vainīga.;-)
10.12.2015 21:54 |

Reitings 3647
Raven, es atvainojos, ka neatbildu uz katru tavu rindu. Saraksti visu uzreiz, lai pēc tam nav sirdsdēsti.

Tavi komentāri mani tik ļoti sasmīdina, paldies par garastāvokļa uzlabošanu. Labprāt redzētu tavu viedokli šajā jautājumā....

"Un abi vienādi nepelnīs, jo ja bērni būs slimi, sieviete paliks mājās, viņa vairumā gadījumu mazāk ņems darbu uz mājām, nepavadīs papildu laika darbā. Tas atspoguļosies arī viņas algā. Jā, ir izņēmumi, bet tie ir mazākumā."
10.12.2015 21:57 |

Reitings 638
Šoko,

Tu un vichy, patiesībā loti mētājāties ar apvainojumiem... Loooti....

Tevi neviens personīgi aizskart negribēja, bet tu gan, un vēl tikko nirgājies kā Story audzina savu bėrnu- ar makaroniem!
10.12.2015 21:58 |

10 gadi
Reitings 1496
Patiesībā, nē, jo, lai izvestu bērnu no valsts, ir jābūt otra vecāka piekrišanai.

Tā gluži nav, bet, ja sākšu ko detalizētāk skaidrot, atkal sāksies kašķis. :)

Toties tu esi redzējusi CV visām valsts nestrādājošajām māmiņām? Tā var noprast pēc taviem komentāriem

Te nav jāredz CV. Nestrādā - nav darba pieredzes, konkrēti gadi cv vnk pazūd. Aizvietosi 5g ar kursiem un studijām? Var jau sevi ar to mierināt, bet reāli darba tirgus ir dinamisks. Ir viegli izkrist no aprites. Ja blakus būs tāds, kas tos 5g strādājis, ņems to, nevis to, kas kursiņus beidzis.
10.12.2015 21:58 |

10 gadi
Reitings 1496
Tavi komentāri mani tik ļoti sasmīdina, paldies par garastāvokļa uzlabošanu. Labprāt redzētu tavu viedokli šajā jautājumā....

"Un abi vienādi nepelnīs, jo ja bērni būs slimi, sieviete paliks mājās, viņa vairumā gadījumu mazāk ņems darbu uz mājām, nepavadīs papildu laika darbā. Tas atspoguļosies arī viņas algā. Jā, ir izņēmumi, bet tie ir mazākumā."

Kur ir jautājums? Iemācies to uzdot. :D
10.12.2015 21:59 |

10 gadi
Reitings 1496
Šoko,

Tu un vichy, patiesībā loti mētājāties ar apvainojumiem... Loooti....

Tevi neviens personīgi aizskart negribēja, bet tu gan, un vēl tikko nirgājies kā Story audzina savu bėrnu- ar makaroniem!

Labi, ka tikai mēs ar vichy te tās dranķes. :D
10.12.2015 22:00 |

10 gadi
Reitings 1496
ok, es uz ~40 min off
10.12.2015 22:00 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Vispār jau neviena te nelielījās ne ar ko , runa bija par to, ka ja nu vīrs pametīs/nomirs/aizbrauks kosmosā/pie mīlākās vai sazin vēl kas notiks, tad tas nebūs pasaules gals un nebūs jābomžo ar bērnu zem tilta , bet citām redz tas šķiet neticami , ka kāda pieaugusi sieviete var darīt topašu nestrādājot , bet citai jāstrādā prieka pēc/naudas dēļ/pašas realizācijai vai jebura cita iemesla pēc, bet cita var atļauties sava prieka pēc apmeklēt jogu, šūt kleitas, adīt zeķes un cept mafinus. Vēl kādai šķiet , ka tas nekādi nav iespējams , tapēc nepazīstamam cilvēkam tiek intensīvi borēts , ka redz tā nav un viņš melo. Tas tiešām ir smieklīgi un es esmu pieradusi , cosmo ir abšaubīts viss, mana grūtniecība, vīra esamība , dzīvesvieta un pat krūšu izmērs .... mani vairs nekas nespēj pārsteigt šeit !
10.12.2015 22:02 |

Reitings 3647
Labprāt redzētu tavu viedokli šajā jautājumā....

schoco, vārds "jautājums", kā tas ir domāts šajā kontekstā, sarunvalodā nozīmē arī - tēma (kāds ir tavs viedoklis par šo tēmu)...
10.12.2015 22:13 |

Reitings 3647

Tā gluži nav, bet, ja sākšu ko detalizētāk skaidrot, atkal sāksies kašķis.

Kā saprotu, mēs runājam par šķirtu pāri, kam abiem ir vienlīdzīgas tiesības uz bērnu. Tātad bērna aizbildņi ir abi vecāki.

Vai ir kāds likuma punkts, kas nosaka, ka gadījumos, ja vecāki šķīrušies un vienojušies par bērnu aprūpi vienādi, un kāds no vecākiem ar bērniem dodas ārpus valsts, ka par to ir obligāti jāinformē otrs vecāks. Cik zinu, tad ārzemēs tas tiek stingi ievērots. Bet LV ir pilnīgi iespējams bez otra vecāka ziņas ņemt bērnus līdzi ārzemju ceļojumos vienam no vecākiem nemaz nezinot.

Attiecībā uz bērna prettiesisku pārvietošanu arī Latvijā ir spēkā starptautiskie akti,piemēram, 1980. GADA 20. MAIJA "EIROPAS KONVENCIJA PAR NOLĒMUMU ATZĪŠANU UN IZPILDI PAR BĒRNU AIZBILDNĪBU UN BĒRNU AIZBILDNĪBAS ATJAUNOŠANU", kuras 1.panta (d)apakšpunktā noteikts, ka “prettiesiska aizvešana” ir bērna pārvietošana pāri starpvalstu robežu, pārkāpjot Līgumslēdzējā valstī pieņemtu un izpildāmu nolēmumu par bērna aizbildnību;
prettiesiska aizvešana ietver sevī arī:
(i) bērna neatvešanu atpakaļ pāri starpvalstu robežu šī bērna satikšanās tiesību izmantošanas perioda beigās vai jebkuras citas īslaicīgas uzturēšanās beigās citas valsts teritorijā nekā tajā, kurā tiek realizēta bērna aizbildnība;

http://www.ljb.lv/?c=diskusijaslasit&id=1456
10.12.2015 22:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)