Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Lazanjas recepte

 
Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Meitenes, padalieties lūdzu ar savām labajām lazanjas receptēm?!:-)

Paldies!
30.11.2015 16:28 |
 
Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Mūsmājās gatavo tikai pēc šīs receptes.

http://prieksgatavot.lv/2011/10/lazanja/
30.11.2015 16:36 |
 
Reitings 751
Reģ: 31.08.2015
Sarīvē burkānus un sakapā sīpolu.

Katlā vai pannā augstām malām sviestā apcep smalki sagrieztu bekonu. Pievieno burkānus. Smalki sagrieztus seleriju kātus.

Kad tie apcepušies, pievieno malto gaļu (es parasti ņemu liellopa vai jaunlopa). Visu kopā nedaudz pasautē.

Kamēr sastāvdaļas cepas nelielā karstumā, tomātus aplej ar verdošu ūdeni un novelk tiem mizu. Sasmalcina.

Katlā pievieno sagrieztu papriku un sēnes un tomātus. Piespiež ķiploku un pielej buljonu. Uzliek katlam vāku un ļauj sutināties kādas 10-15 minūtes.

Pievieno tomātu mērci (var būt arī ar piedevām) un garšvielas. Turpina sautēt kādas 5 minūtes.

Pielej siltu pienu. Uzliek katlam vāku un mērci sautē uz lēnas uguns kādas 20-25 minūtes.

Kamēr gatavojas gaļas mērce, lielā trauka ar siltu ūdeni (bet ne vārošu) pamīšus vienu otrai liek lazanjas plāksnes, lai tās kļūst elastīgas un viegli klājamas. Ūdenim var pieliet nedaudz eļļas, lai plāksnes nesaliptu.

Gatavo Bešamel mērci: katliņā izkausē sviestu, bet lūko, lai tas nepaliek brūns, tāpēc labāk kausēt uz ļoti mazas liesmas. Ieber miltus un ļauj tiem nedaudz apbrūnēt.

Pēc tam pamazām lej klāt pienu un intensīvi maisa, lai neveidojas kunkuļi. Ka masa kļuvusi krēmīga un viendabīga, lēnām lej klāt atlikušo piena daudzumu un kārtīgi izmaisa. Ļauj pienam sakarst.
Tad katlā ber rīvētu sieru. Svaigus kapātus zaļumus un maisa, kamēr mērce sabiezē.

Gaļas mērcei nav jābūt šķidrai, bet gan sulīgai.

Cepamo trauku iesmērē ar sviestu un tajā ar kausiņu lej kārtu Bešamel mērces.

Pēc tam liek kārtu ar izmērcētajām lazanjas plāksnēm.

Tām virsū kārto gaļas mērci. Pārlej ar balto mērci.

Tad liek lazanjas plāksnes, maltās gaļas mērci, balto mērci utt, līdz trauks pilns.

Virsējo lazanjas plākšņu kārtu rūpīgi nosedz ar balto mērci, pretējā gadījumā nenosegtie makaroni sakaltīs. Pāri visam var pārkaisīt nedaudz rīvēta siera, ja vēlas.

Trauku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-30 minūtes 200*C.
30.11.2015 16:42 |
 
Reitings 751
Reģ: 31.08.2015
Oj aizmirsu sastavdaļas :-D


GAĻAS MĒRCEI
300 g maltā gaļa
80 g cauraugusi kūpināta gaļa (bekons)
150 g dārzeņu buljons
2 gab. tomāti
1 gab. sīpols
150 g tomātu mērce
1 gab. ķiploka daiviņa
3-4 gab. burkāni
1 gab. seleriju kāts
paprika
6-7 gab. šampinjoni
50 g sviests
150 g piens
garšvielas
BEŠAMEL MĒRCEI:
50 g sviests
50 g milti
700 ml piens
125 g rīvēts siers
naža gals muskatrieksts
pēc garšas svaigi pētersīļi
30.11.2015 16:44 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Leldei forša recepte |-)
30.11.2015 16:51 |
 
10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Palasījos receptes un tagad man reāli kauns savu superfikso lazanju saukt par lazanju. (s) Laikam kādu reizi būs jāpiepūš vaigi un jāizmēģina kāds no ilgajiem variantiem.
30.11.2015 16:57 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man arī ir ļoti vienkārša un salīdzinoša liesāka lazanjas recepte, kurai svarīgākā un laikietilpīgākā sastāvdaļa ir Boloņas mērce, kuru taisu pēc tradicionālās receptes dienu vai vairākas iepriekš. Bieži taisu dubult- un trīskāršu porciju un saldēju gadījumiem, kad sagribas lazanju. Recepte šeit http://www.bolognawelcome.com/en/restaurants/gastronomic-tradition/params/Luoghi_928/ref/Ragù%20alla%20bolognese

Mazliet ietaukotā cepamtraukā klāju kārtu ar nevārītām pastas plāksnēm, tad Boloņas mērci, pastas plāksnes, kārtu ar mājas sieru, pastas plāksnes, Boloņas mērci, pastas plāksnes, kuras iespiež tā, lai šķidrums no mērces drusku sūktos cauri un pārkaisu ar sieru. Cepu 200 grādos ~45 minūtes. Low carb variantā pastas plāksnes aizstāj ar cukini šķēlēm ;-)
30.11.2015 18:47 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es nekad neesmu gatavojusi lazanju pēc senā Itālijas ciemata īpaši tradicionālās receptes :D

Mīklai: 3 olas, 45 ml ūdens, 375g milti (patiesībā daudzums atkarīgs no miltiem, to uzvedības :D ) un sāls.

Mērcei tiek apcepti sīpoli, maltā gaļa un tad sutinu to tomātos vairākas h (lai kūst uz mēles). Vēlāk varu iemaisīt apceptus dārzeņus pēc saviem gaumīgajiem ieskatiem (paprika, kabacis utt.)

Bešamel laikam ir visvienkāršāk pagatavojama. Gatavoju līdzīgi, kā šajā linkā norādīts: http://www.fotoreceptes.lv/lazanja.html (nepievienoju lauru lapu).

Labprāt beru rīvētu čedaras sieru, to tas ir gana pikants un kūstošs :)
01.12.2015 15:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits