intraverti\klusie cilvēki...

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Sveikas!
šodien aizdomājos par tēmu sabiedrība un intravertie \klusie cilvēki. Dažkārt liekas kāpēc intravertais (diez gan klusais) cilvēks, kurš labprāt pavada laiku vienatnē vai ar 1-2 cilvēkiem izskatās ar sabiedrības acīm nelaimīgs, vientuļš?
Ja intravertam cilvēkam patīk būt tādam - vairāk klusēt, runāt kad pašam gribas, veidot attiecības tikai ar noteiktiem cilvēkiem - kādēļ par šiem cilvēkiem bieži domā: viņi maz sasniegs dzīvē jo nemīl daudz runāt?
Liekas, mūsu sabiedrība ir jau tik tālu, ka mēs akceptējam dažāda veida cilvēkus ar dažādām dīvainībām, bet bieži vien neļaujam piemēram intravertiem cilvēkiem būt tādiem kādi viņi ir, to akceptēt un redzēt kā kaut ko normālu un līdztiesīgu visiem pārējiem, nevis uzreiz uzlikt kaut kādu zīmogu: nelaimīgs, neko nesasniegs utt.
Kāpēc nav normāli aiziet vienam pašam uz kino vai bāru, vai restorānu? (lielākās daļas acīm)
Varbūt te ir dažas kuras ir šāda tipa cilvēki?
16.08.2015 23:20 |

Reitings 157
Reģ: 29.06.2015
Pirms kādiem 3-4 gadiem, kad biju tiešām klusais cilvēks, biju sapņojusi par vienu profesiju..tobrīd man viena meitene teica tā "Tev šī profesija nepiestāv, jo tu esi pārāk klusa, tāpēc aizmirsti."

Bija aizvainojoši, bet nu. Protams, tas ir pagājis, un viss ir mainījies. (l)
17.08.2015 20:26 |

Reitings 123
Reģ: 29.12.2014
Bet tā jau arī ir, ka liela daļa klusos uztver kā nepilnvērtīgus. Līdz ar to arī pret viņiem attiecīgi izturas.
17.08.2015 20:30 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
Es it kā esmu ekstraverta, bet ar attīstītu introverto pusi.
Tusiņos, ārpus darba - esmu skaļa, iekļaujos kolektīvā ātri, viegli. Patīk dalīties ar piedzīvoto, varu atrast sarunu tematu.
Darbā, kur jāuzturās ikdienā tur drusku savādāk..no manis paņem enerģiju komunicēšana ar cilvēkiem, kuri īsti neinteresē dien dienā. Līdz ar to man sanāk tā, ka savas nodaļas ietvaros esmu draudzīga, bet samērā klusa, jo nespiežu sevi komunicēt ar visiem. Darbā ja skatās ārpus nodaļas, tad atkal esmu atvērtāka.
Bet introverti cilvēki patīk. Piekrītu gan, ka viņiem ir grūtāk, ja vien darbā nemāk ieslēgt vajadzīgās 'prasmes'. Bet ne visos darbos, ne visos uzņēmumos tas būs primārais. Protams, vieglāk ja tas piemīt.
Par sevi varu pateikt, ka es ar lielāko prieku eju visur viena - tāpēc saku, ka attīstīta introvertā puse. Kā arī nekad nespiežu sevi komunicēt ja nav garīgā. Un neiesaku to darīt citiem.
17.08.2015 21:29 |

Reitings 443
Reģ: 25.01.2014
Es arī esmu intraverta, bet attiecīgu cilvēku kompānijā kļūstu runīga utt.
Piekrītu, ka cilvēki reizēm ir nosodoši vai uzskata par atšķirīgu, jo esi ekstraverts un neatklāj sevi, esi noslēgtāks. Man pat draugs teica, ka es esot atšķirīga, bet nu es netaisos mainīties tikai , lai iepatiktos apkārtējiem cilvēkiem, kuri nezin to kāda patiesībā es esmu...

Bet nu tik un tā ikdienā jūtu, ka tas traucē nedaudz, bet tās ir retas reizes, kad par to iedomājos.
17.08.2015 21:38 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Nesmuki jau arí dazas izsakás, ka runátáji tikai plátás u.t.t. Skiet ka seit derés arí teiciens ''ká sauc, tá atsaucas''.

Kádreiz biju loti klusa, bet tas saistíjás ar to, ka tiku apcelta bérníbá un skolas laiká. Tad kad tiku pári domám, ka labák palikt klusai un nepamanítai jo visu laiku galvá sédéja nepatíkamas domas par to, ka ''ko gan atkal par mani padomás, ai aiz muguras neapcels, atkl nepateiks kaut ko sápígu, aizvainojosu'', tad arí visa mana klusésana un nespéja iejusties jaunás kompánijás pamazám sáka pazust lídz tam, ka skiet, ka man nekad arí tádu problému nav bijis.
Un teiksu godígi, ka ir vieglák dzívot , jo tagad saprotu, ka nekad nemaz neesmu bijusi vienpate, tiesi otrádák. Cilvéki mani uzládé, sarunas tiesi tápat, un tá energija ko it ká atdodu, nák atpakal ar uzviju.
17.08.2015 21:53 |

Reitings 385
Reģ: 14.06.2015
Es arī esmu diezgan intraverta:-) Daudzi ir prasījuši -"Kāpēc tu nerunā? Kaut kas ne tā?" Reizēm izbesī un gribas atcirst- "Nepatīk, neskaties, es esmu kāda esmu un netaisos mainīties tevis dēļ." (e) Citiem liekas nepieņemami, ka esmu tik klusa un nerunāju, ir pat pārpratuši un domājuši, ka esmu iedomīga:-D Patiesībā kaitina iedomīgie, pati esmu diezgan vienkārša un miermīlīga, nepatīk citiem uzbāzties:-)
Nerunāju tik daudz kā citi, bet par savu viedokli māku pastāvēt, arī, ja gadās tēma, kura man ir tuva, tad vienmēr māku izpausties. Parasti atveros, kad iepazīstu cilvēku un atrodu kopīgo, svešiem grūtāk uzticēties:-P Tomēr draugu netrūkst, ar viņiem vienmēr jūtos komfortabli(l).
Nedomāju, ka klusajiem cilvēkiem dzīvē klājas grūtāk, neesmu saskārusies ar tādu attieksmi arī no citu puses. Manuprāt, tieši otrādāk-tie, kuri mazāk runā, spēj novērot un izanalizēt vairāk nekā runīgie, tādējādi mācoties no citu kļūdām un mazāk pieļaujot savas. Esmu ievērojusi, ka klusie dzīvē reizēm sasniedz vairāk nekā tie, kuri ir skaļi. Arī man pašai savs nerunīgums netraucē piedalīties ļoti daudz kur, pat vairāk nekā runīgajiem:-D
18.08.2015 21:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits