Arī esmu tāda.
Tīņu gados daudz dzirdēju no citiem - ''Tev vajag vairāk runāt'', ''Tev vajag vairāk kaut kur iesaistīties'', ''nu kāpēc Tu nesmaidi?''. Daudziem vienkārši grūti saprast un pieņemt, ka ir arī citādāki cilvēki, un tad nu tā vietā, lai pieliktu nedaudz pūles un izprastu viņus, vairums automātiski tikai uzstāda pašizdomātas 'diagnozes', ka, redz, cilvēks vientuļš vai depresīvs. Patiesībā introvertie bieži sasniedz daudz, jo iegulda enerģiju sevis attīstīšanai, kamēr ekstravertie to citreiz atdod apkārtējiem, vai, daudz nedomājot, iztērē mirkļa iegribām (protams, tas nav attiecināms uz visiem bez izņēmuma).Mēs it kā pec dabas defaultā esam sabiedriskas bara būtnes. No tā apgalvojuma arī droši vien nāk visi aizspriedumi un kritika pret introvertajiem.
Bet sabiedrības viedokli neizmainīsi - ja tāds tas ir, tad arī paliks. Es jau sen pārstāju klausīties tajā visā. Ja gribu, eju uz pasākumiem viena, staigāju viena. Pret šķībiem skatieniem esmu kļuvusi imūna.
Sabiedriskumu nevar iemācīties nakts laikā. Jo vairāk piespiedīsi sevi iziet ārpus komforta zonas, tikties un runāt ar cilvēkiem, jo vieglāk tās pārmaiņas nāks. Un, jā, pirmās sarunas būs neveiklas un nogurdinošas, bet ar laiku tas mainās. Manuprāt, labāk ir piespiest un pārvarēt sevi, nekā pēc gadiem atskatīties un nožēlot visas iespējas, kas varēja notikt, un visas draudzības, kas varēja izveidoties, kamēr tu tur klusībā nolūkojies. Vismaz ar šādu domu es sevi nedaudz izmainīju.