Alkohols

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Sodien uzduros vienam rakstam par alkohola un cigaresu ietekmi uz veselibu, kaa ietekmee papetiju pasaules statistiku.
Sabiedrības alkoholisma līmeņa mērīšana:
*) pārvērš visu alkoholisko dzērienu apjomus tīra etilspirta mērvienībā (piemēram, 1l 11% vīna = 0,11l etilspirta);
*) summē gada laikā pārdoto visu alkoholisko dzērienu apjomus; *) kopsummu izdala ar iedzīvotāju skaitu;
*) Iegūst pārdotā (tātad izdzertā) tīra alkohola daudzumu uz vienu iedzīvotāju (litri uz iedzīvotāju).

Sabiedrības alkohola patēriņa normas (pēc PVO klasifikācijas):
*) līdz 3 l/iedz. – zems alkohola patēriņš;
*) 4-5 l/iedz. – vidējs alkohola patēriņš;
*) virs 8 l/iedz. – rada sabiedrības ģenētisku degradāciju.

Latvija tira spirta paterins ir 10-12 litri uz iedzivotaju. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption_per_capita
Kur var tik daudz izdzert? Turklat ir cilveki kas gada izdzer vien paris sampaniesa, paris vina glazes un pudeli alus uz Janiem un ir kas vispar nedzer.
14.08.2015 16:56 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Man nepatīk reibuma sajūta, pat nedaudz sajust, ka ir lietots alkohols, bet man ļoti garšo vīns un dzirkstošie vīni, arī labs alus. Bezalkaholiskie ir mēģināti,nebija slikti, bet piedāvājums ļoti mazs u man patīk tas meklēšanas process, atvērt un sapildīt glāzēs.. bet apsveru domu atteikties no tā pavisam, alkohols ir alkohols, nekā laba tur nav!
14.08.2015 23:33 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nūū, es nebrīnos. Ir gana daudz it kā normālu vidusšķiras ģimeņu, kuri uzskata par svētu pienākumu katros kopīgajos svētkos sadzerties, kur nu vēl alkoholiķi un "viena glāzīte vakarā man palīdz atslēgties no stresa" tipa iedzērāji... Neatbalstu nevienu viņiem. Man pašai ir bijis garš ballīšu periods ar visu no tā izrietošo, bet neesmu lietojusi alkoholu vairākas dienas pēc kārtas vai nodarbojusies ar ikvakara iemalkošanu. Pēdējā laikā man alkohols vairāk traucē nekā dod kādas pozitīvas izjūtas, vismaz no manas pieredzes izriet, ka regulārā vīna glāze/alus/kokteilītis rodas no bezdarbības un nespējas atrast sakarīgāku veidu, kā aizpildīt savu laiku. Katrs notrulinās kā māk.
15.08.2015 00:57 |

Reitings 3925
Ļoti samērīgi lietojot, vīns uzlabo sirds un asinsrites sistēmu, tāpat, kā kādreiz alu izmantoja kā līdzekli, lai šķīdinātu nierakmeņus,

Tas ir mits, kas radies nezinu no kurienes. Alkohols (jebkurs) sasaurina asinsvadus un alkohola lietosanas rezultata iet boja smadzenus sunas.
Un nav nemaz daudz jadzer, lai berns piedzimtu ar kroplibam vai ar samazinatu veselibas un intelektualo potencialu, pilnigi pietiek ar vienu glaziti. Gribetos uzrakstit detalizetaka, bet diemzel nav laika, varu tikai ieteikt noklausities kadu no В.Г. Жданов lekcijam.
15.08.2015 15:59 |

Reitings 312
Reģ: 22.07.2015
Vatson, nezinu, kāpēc Tev radies iespaids, ka tie ir mīti - ir veikti daudzi pētījumi par sarkano vīnu šajā sakarā un man lekcijās tas ir ticis arī minēts (te raksts, par vīna labvēlīgo iedarbību, piemēram - http://www.medicalnewstoday.com/articles/265635.php?page=2 ). Kas attiecas uz alus lietošanu, viens profesors tika minējis, ka viņi vēl pirms kāda laika to reāli pielietoja slimnīcā, kā terapiju atsevišķos gadījumos, ja nierakmeņi vēl nebija pārāk lieli, lieliski atceros, jo par to bija diezgan amizants stāsts, bet tas neattiecas uz šo tēmu.

Runājot par alkohola ietekmi grūtniecībā, ir vairāk kā skaidrs, ka pat glāze var atstāt paliekošas sekas nedzimušam bērnam. Un, protams, tā ir taisnība, ka smadzeņu šūnas atmirst, - lieliski var novērot, kad pēc intensīva alkohola patēriņa, citkārt var novērot delīrija pazīmes.
15.08.2015 19:28 |

Reitings 3925
te raksts, par vīna labvēlīgo iedarbību, piemēram

Tur nav neviena pasa varda, kas zinatniski izskaidrotu kada veida vinam ir labveligi ietekme, ir tikai izteikti apgalvojumi. Labi, Dievs ar to. Asinsriti kaa zinaam uzlabo fiziskas aktivitates, turklat nav obligati japerk sporta zales abonements, var vienkarsi iziet paskriet vai kaut vai logus notirit, tas ari ir fiziskas aktivitates. Vecums un slimiba ari nav nekads attaisnojums, zinu pavisam vecus vecisus, kas vingro un rusinas pa darzu, protams, atbilstosi savam spejam. To ko dod viena vina glaze asinritei, dod ari 10 dzilie pietupieni. Turklat vina glaze satur 125 kkl, bet pietupieni dedzina kalorijas, uzlabo muskulu tonusu, paatrina vielmainu un attur celulita veidosanos.
Kur logika sevi pickat ar alkoholu es nesaprotu.

nezinu, kāpēc Tev radies iespaids, ka tie ir mīti

Alkoholam izskistot asinis dalai eritrocitu tiek atnemts negativais ladins kaa del tie salip kekaros. Kada veida salipusi asinskermenisi uzlabo asinsriti es tiesam nesaprotu. (t)

Ja ne tikai dzer, bet tam blakus ari smeke, tad rezultats ir pavisam bedigs. Te nu ir iemesls kapec tik daudzi slimo ar sirds un asinsvadu slimibam.
15.08.2015 20:01 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Un nav nemaz daudz jadzer, lai berns piedzimtu ar kroplibam vai ar samazinatu veselibas un intelektualo potencialu, pilnigi pietiek ar vienu glaziti. Gribetos uzrakstit detalizetaka, bet diemzel nav laika, varu tikai ieteikt noklausities kadu no В.Г. Жданов lekcijam.

Tad pasaule jau sen būtu izmirusi.
Un nav noslēpums ka uz pasaules praktiski nav nāciju un tautu kas kaut kādā veidā neapreibinātos. Un tas nav no globalizācijas. Jau kopš cilvēces pirmsākumiem cilvēki ir meklējuši veidi kā apreibināties. Kas nedzer, tie pīpē, zelē, vai smērē kaut ko mutē.

Tā ka alkaholisms nav mūsdienu slimība, bet vēsturiska
15.08.2015 20:04 |

Reitings 312
Nozīme ir tajā, ka paplašinoties asinsvadiem, samazinās asinsspiediens, tiem, kuriem tas ir paaugstināts - tādejādi arī tiek palēlināta sirdsdarbība -būtībā parasimpātisks efekts, raksts ir par piemēru tam, ka ir veikti ļoti daudzi pētījumi, šobrīd gan negribu tērēt savu laiku, lai meklētu konkrētos pētījumus, bet fakts kā tāds, - ir arī savi labvēlīgie aspekti, kā antioksidanti, kas ir sarkanajā vīnā, tā arī tā pati asinsvadu paplašināšanās. Es nesaku, ka bez alkohola nevar iztikt, un ka tas būtu jālieto ikdienā, - to es neatbalstu - bet ir jāpieņem, ka var būt gan lavēlīgas, gan nelabvēlīgas sekas.
15.08.2015 20:09 |

Reitings 312
Savukārt smēķēšana jau ir pavisam cits stāsts -sākot ar samazinātu plaušu apskābekļošanu, epitēlija nomaiņu, beidzot ar hroniskām kaitēm, hipoksiju un tā tālāk.
15.08.2015 20:14 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Nesaprotu tos cilvēkus, kuri nedzer.
Kaitina. Nav pa ceļam ar viņiem. :-D
15.08.2015 20:55 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Alkohols (jebkurs) sasaurina asinsvadus

Vispār jau alkohols paplašina asinsvadus.
18.08.2015 21:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits