Man stāsts - biju ar puisi kopā 3 gadus, kad izlēmu šķirties, jo nebiju apmierināta ar attiecībām, tās stagnēja, likās, ka puisis nedzird, nesaprot, man apnika. Pēc 2 nedēļām sagājām atkal kopā, jo tas bija emocionāli neizturami un abi jau patiesībā gribējām būt kopā. Tomēr ilgas attiecības, pirmā mīlestība, viņš arī citu sev blakus neredzot, mīlot, abi gatavi piestrādāt un mainīties. Izrunājāmies. Sākumā viss labi, bet ar laiku sapratu, ka fundamentāli nekas jau nav mainījies un arī nevar tik ātri mainīties. Man neapmierinātība atkal sāka lēnām augt, tas, ko gribēju, tas nemainījās. Centāmies visādi attiecības uzlabot, kopumā bija ok, bet nu kaut kas visu laiku trūka, man nebija sajūtas, ka tas ir uz mūžiem, ka tas ir īstais utt.
Pēc gada izlēmu šķirties otro reizi un pēdējo. Priekš mani viena iespēja tika dota attiecībām un tas ir viss. Atpakaļ neskatījos un priecājos, ka tā. Puisis gribēja atjaunot attiecības, bet es sapratu, ka nav jēgas, ka cilvēki nešķiras tāpat vien. Paši tā tikai sevi mocīsim atkal. Šķiršanos pārdzīvoju ļoti, draugs arī. Bet neko nenožēloju un tagad atskatoties atpakaļ saprotu, ka darīju pareizi. Sevi mierināju arī ar domu, ka, ja nu tiešām mums ir lemts, tad jau dzīve savedīs kopā, bet dotajā brīdī es negribu.
Manuprāt, baigi svarīgi ir šķiršanās iemesli, ja grib atjaunot attiecības. Vai to, kādēļ šķiras, ir izspējams mainīt. Un vai varēs pieņemt tās lietas, ko nav iespējams mainīt.
Manā gadījumā es sapratu, ka nekad nevarēšu līdz galam pieņemt un ka neesmu gatava arī tik daudz enerģijas ieguldīt, lai mēģinātu mainīt.