Mēs abi esam patālu no savām ģimenēm (tūkstošos km), līdz ar to meitu darba dienās praktiski čubinu es, brīvdienās jaunais tētis cenšas man būt lielais palīgs. Un neslikti sanāk. Es arī pamperu pirms bērna dzimšanas nebiju mainījusi :-D:-D
Vecmāmiņas mums vairs nevienam nav, mammas....kaut kā negribu. Tas ir mans bērns un es viņu audzinu, kā uzskatu par pareizu. Manai mātei vēljoprojām liekas ok, mani pamācīt (manos teju 30mit), kas man liek celt spuru gaisā, ne nu vairs pa tīņu manierei, bet labāk iztieku ar savu galvu uz pleciem. Drīzāk tēta omei es varētu bērnu uzticēt, ja gribēsim romantiskas vakariņas Parīzē, bet šī ideja vēl ar miglainām aprisēm.
Un runājot par dzemdēšanu, es neizvēlējos dzemdēt Luksemburgā, kur dzīvoju, franču valodas dēļ. Nekad neesmu vēlējusies te dzīvot, lai gan valstī ir 3 oficiālas valodas ( tai skaitā vācu), ārsti lielākoties ir francūži vai beļģi. Mana franču valoda ir bērna līmenī, un vāciski ar mani varēja labi ka viena no 3 vecmātēm runāt. Un uz varbūtību, ka kāds runās angliski, paļauties negribēju. Mūsu laime, ka dzīvojam pierobežā, līdz ar to izvēlējos Vācijas slimnīcu, kas pat tuvāk mājām sanāca. Man bija svarīgi, lai es varētu ar personālu komunicēt, nevis jaunais tēvs (lux-franciski). Un vispār, slimnīcas piedāvā grūtnieču kursus angļu valodā, apskaties, vai Tavā apkārtnē kāda lielākā slimnīca neorganizē.