Ir divu veidu ogļhidrāti - tādi, kurus apēdot drīž atkal sāk gribeties ēst un tādi, kurus apēdot sāta sajūta saglabajas ilgi un dikti.
https://mansblogs2.wordpress.com/2011/10/29/glikemiskais-indekss/
Te tabula ar produktiem.
Atrodi tajā tabulā atsevišķus produktus ar zemu GI, kuri tev garšo. Tad sameklē interneta recepti, kura izmantoti galvenokārt šie produkti, un sāc nodarboties ar kulinariju! Tada veida mēgini iemācīties gatavot garšīgas lietas. Tad arī nebūs problēmu ar kaut kā izslēgšanu un bada sajūtu.
Pārējais jau - izvēlies kvalitatīvu olīveļļu, kad gatavo, vari iemēgināt piemēram dārzeņus tvaicēt - garšīgi.
Mēgini piebremzēt ar saldumiem un čipšveidīgajiem.
Būs OK :) Galvenais atceries - ēst vajag GARŠĪGI! It sevisšķi tad, ja vēlies to ieviest ka ilgtermiņa izmaniņas ēdienkartē, nevis esi nolemusi iemēģināt 5 dienu griķu un kefīra diētu (es nobeigtos no tādas - man ne īpaši garšo griķi un kefīrs)
Eksperimentē virtuvē :) No dārzeniem, puķukapostos ir daudz foršu uzturvielu un salīdzinoši man kaloriju, un no augļiem, bumbieros ir daudz veselīga un nosacīti mazāk kaloriju, kā daudzos citos augļos.
Lapu salāti ar garšīgu mērcīti (jogurts ar sinepēm? Balzamiko etiķis un olīveļļa?) ir ņamma, nevis zaļbarība govīm, ja nu tev ir aizspriedumi :)