Izvēlīgas ēdājas

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Cik izvēlīgas ēdājas esat? Kas ir tās lietas, kas negaršo un kas tās, ko pat negribas mēģināt?

Iedvesmai tests http://www.buzzfeed.com/robinedds/how-much-of-a-picky-eater-are-you?bffbrepromo&utm_term=4ldqpgp#.upm13LEoX
03.08.2015 22:34 |

Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
Par laimi, es nezinu daudz tādas primadonas, kas atklāti un rupji paziņo, ka neko neēdīs no namamātes piedāvātā. Parasti arī visi šie savi sīkumi, krikumi tiek veiksmīgi slēpti, lai tiešām neaizvainotu gatavotāju.
Bet arī par visām varītēm nemēģina aiz pieklājības visu apēst.

Negribās piekrist viedoklim, ka visi tie ir infantili un vienkārši aiz pieraduma neēd( jo prātā ir izdomājuši, ka negaršo) . Garšas kārpiņas IR dažādas un, kas vienam garšos otram izraisīs vemšanu. Tā nu tas ir.

Es parasti aicinot viesus, mēģinu ņemt vērā zināšanas par viņu ēšanas gaumi. Tādēļ, ja brauks man ciemos cilvēki, kas neēd gaļu, nepasniegšu visus ēdienus tikai ar gaļu.
Respektēju cilvēka nostāju, vēlmes, patiku/nepatiku...

nu neesam mēs visi vienādi.
04.08.2015 10:45 |

Reitings 314
Reģ: 08.07.2015
You are the pickiest of ALL the picky eaters no testa 38 lietas nēdu
04.08.2015 10:45 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Ja tā padomā, tad tiešām man bērnībā mamma negatavoja buļļa pautus un nelēja kazas pienu, bet pūdēti sieri veikala plauktos nebija :-D
Piemēram aknas man ļoti garšo, bet bērnībā ne pa kam nedabūju iekšā, tas pats ar olīvām, pārējos produktus ēdu, ļoti garšīgi mamma gatavoja, īpaši zupas un nēģi, mmmm tētim sanāca visgaršīgākie nēģi želejā (l)
04.08.2015 10:46 |

Reitings 568
Reģ: 17.06.2014
Man sanāca, ka neēdu 29 no 87 lietām..
Neēdu olas, gaļu & desas, baltmaizi
Negaršo olīves, lakrica, sparģeļi, ķirbji, ciest nevaru ceptus / marinētus vai kā citādi apstrādātus tomātus, un vēl daudzas lietas, kuras tagad uz sitienu vairs nespēju nosaukt, bet, pasniegtu uz sķīvja, atpazīstu un neēdu..

Tā kā, jā, esmu izvēlīga ēšanas ziņā.. :D
04.08.2015 10:46 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
zazy1
Viskaitinošāk ir tad, ja namamāte ir ņēmusi vērā, ka cilvēks neēd, piemēram, gaļu, un pagatavojusi alternatīvu ēdienu, bet cilvēks pasaka, ka neēdīs, jo vienā ēdienā ir tomāti, ko neēd, bet otrā- siers, ko arī neēd. Pilnīgi nopietni-tādi cilvēki tiešām eksistē! :D
04.08.2015 10:52 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Es ēdu pārsvarā visu. Ir bijuās kādas ēdiena kombinācijas, kas man neiet pie sirds.

Nemīlu lakricu, cīsiņus (bet kādos izbraukumos, jau var, ja nav cita gaļas produkta) un astoņkājus (jo līdz šim neesmu vnk provējusi labi pagatavotu, varbūt pat garšotu, nezinu) :-D
04.08.2015 11:02 |

Reitings 249
Reģ: 30.07.2015
teika_spolite
Es ticu, ka tādi ir :D

Es nekad par tik cimperlīgiem viesiem nepārdzīvoju. Paši vainīgi. Izlieku cepumus, lai ēd :D
Visiem izpatikt arī nekad nevarēs :D
04.08.2015 11:02 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Starp citu, tieši vakar lasīju ļoti interesantu par izvēlīgo ēšanu, kādēļ un kāpēc, un ko tas nozīmē pēc tam. iesaku arī izlasīt http://parenting.blogs.nytimes.com/2015/08/03/picky-eating-in-children-linked-to-anxiety-depression-and-a-d-h-d/
04.08.2015 11:03 |

Reitings 568
Reģ: 17.06.2014
Tie izvēlīgie no manas pieredzes ir tiesi tie, kuriem bērnībā mammas vai reti, neko negatavoja!

Es šim nepiekrītu. Mana mamma taisa un taisīja daudz dažādu ēdienu, no kuriem daži ir tādi, kurus vairs neēdu, bet daži ir tādi, kuri ļoti iegaršojušies.
Zupas tika vārītas bezjēgā daudz, ēdu visas pēc kārtas, tagad reti kad kādu zupu varu iekšā dabūt.
Kukurūza negaršoja, kad biju mazāka, un negaršo arī tagad..
04.08.2015 11:07 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
You don't eat 7 out of 87 things on this list!
You’re definitely NOT a picky eater. Whatever the size, shape, smell, or texture; if it’s food, you’ll put it in your mouth.

ha ha! Pilnībā piekrītu šim raksturojumam! :-D:-D Man garšo ēst! Ok, protams, ir atsevišķi produkti, ko neēdu. Bet kopumā tiešām neesmu izvēlīga.
04.08.2015 11:18 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Ahhh, manam vīram ir 3 draugi, kuri man mūždien rada galvassāpes, ja piesakās uz maltīti. Un kā par nelaimi, ir tā, ka ja brauc, tad visi 3 reizē :D

Viens neēd: jebkādu putna gaļu, gurķus, tomātus, piena produktus (izņemot govs piena sieru), jebkādus marinējumus, cukini, kabačus, jebko, kas ir ticis sildīts otro reizi, kafiju, tējas, sīpolus, burkānus.

Otrs neēd: cūkgaļu, riekstus, lielāko daļu dārzeņu un augļu, nedzer neko citu kā tikai Cola Light vai Cola Zero (t).

Trešais neēd: jebko, kur ir nedaudz taukumiņš, saldumus (jebko, kas satur cukuru) arī ēd tikai līdz plkt. 13:00 (ja pareizi atceros).

Un tā arī ir, ka visus trīs mammītes ir nu tāaaaaa izlutinājušas. Reiz, kad satikāmies visi ar savām otrajām pusītēm kopā restorānā, vīrs mani pabakstīja, lai paskatos, ka vienu no draugiem pat draudzene bija sākusi apkalpot. Viņai bija jālokās līdz viņa šķīvim, lai ar nazi nogrieztu to, kas kungam nepatīk. Beigu beigās viņa vēl sagrieza gaļu gabaliņos u.c. lielākus gabalus, lai var uzreiz mutē likt bez liekas piepūles! :-/ Es biju uz dibena ar atvērtu muti palikusi :-D:-D:-D
04.08.2015 11:19 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Esmu ļoti izvēlīga, nepatīk ēdieni, kuros ir daudz kopā sajauktu sastāvdaļu. Ir grūtības ēst gaļas ēdienus, kurus nav gatavojusi mana ģimene.
Esmu pieradusi pie tā, kā gatavoja manās mājās (maz tauku, liesa gaļa, daudz svaigo vai sautēto dārzeņu).
Tāpat man nepatīk eksperimentēt ar ēdienu, patīk vienkārši ēdieni.
04.08.2015 11:21 |

Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Favel, lai tad katrs nāk ar savu groziņu ciemos. :D Es tādus laikam pasūtītu 3 mājas tālāk. Un kas tas par vīrieti, kurš pēc plkst.13 vispār neēd... :D
04.08.2015 11:23 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
jebko, kas ir ticis sildīts otro reizi
lai nu ko cilvēks ēd vai neēd, bet nu šis konkrēti ļoti tracina, goda vārds. :D
04.08.2015 11:24 |

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Dīvains tests. Man ir tikai dažas lietas, kuras neēdīšu nekādos apstākļos- dzīvnieku subprodukti un ķilavas!!! FUJ! Tomēr tajā 87 lietu sarakstā būtu pietiekami daudz lietu, kuras gribētos atķeksēt, jo no tām ikdienā gluži vienkārši izvairos, jo zinu, ka tās man neko labu nedod - baltmaize (taču tas nenozīmē, ka svētku reizēs šķobīšos par lašmaizītēm un tās neēdīšu) , majonēze (citreiz pēc trakākas ballītes neatteikšos no rosola :D ) , u.c. .. Tāpat man gribētos atķeksēt svaigus sīpolus, tomēr dažos ēdienos tos tāpat spēju pieciest, kaut vai uz tām pašām lašmaizītēm. Es esmu izvēlīgs visēdājs :D (t)
04.08.2015 11:24 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Selīna
Ja cilvēkam ir 1-3 lietas, kas ļoti riebjas, tas ir normāli. Bet ja cilvēks neēd veselu virkni produktu un pat produktu grupu bez objektīva iemesla (slimība), tad tas neliecina neko labu par cilvēku.

Kā tad Tu nosaki, kas ir objektīvs un kas - nē?

Es esmu veģetāriete, tātad liela daļa produktu jau automātā atkrīt. Neēdu saldumus (t.sk. kūkas, bulkas, u.t.t.), jo labāk izvēlos neēst vispār nekā ēst lielos daudzumos katru dienu - galējības, bet citādi nesanāk. Tāpat neēdu majonēzi, kečupu, eļļaini ceptas lietas, u.c. . Uzskatu, ka tas ir neveselīgi un manam organismam nav nepieciešams, kāpēc lai es pieklājības pēc ēstu? Tas, ko katrs ēd ir katra paša darīšana. Kad ciemiņi nāk pie manis, tāpat ir dažādas uzkodas, lai katrs izvēlas sev piemērotāko.
04.08.2015 11:27 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
S*, es laikam neskaidri uzrakstīju. Mana kļūda. Tas trešais neēd jebko, kur nedaudz cukurs pēc plkst. 13:00. Tā jau ēd un diezgan veselīgi, bet nu viņam paranoja no tauku klātbūtnes ēdienos. :D :)

Neviens no visiem 3 neprot gatavot savos 30+ gados. :-/ Un problēma tāda, ka viņiem garšo manis gatavotie ēdieni. Ir bijušas pat reizes, kad viens vai otrs brauc no darba, uzzvana, lai uzzinātu , ko gatavoju un tad izdomā piestāt :D :D :D man jau nav žēl :D
04.08.2015 11:32 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Kad pie manis nāk ciemiņi, es gatavoju to, ko zinu, ka garšo citiem, lai arī pati to pat pagaršot nespēju. Tad nu parasti sanāk, ka es neko neēdu pie pašas galda, un tad, kad ciemiņi aiziet, izēdu ledusskapi :D
04.08.2015 11:35 |

10 gadi
Reitings 2669
Reģ: 20.04.2014
Man personīgi riebjas cilvēki, kas atnākot ciemos namamātei lepni paziņo, ka neko no tā, kas uz galda neēdīs, jo dzer tikai Tetly melno tēju (tāpēc namamātes piedāvātās 4 alternatīvas neder), salātus neēdīs, jo tur ir olīvas, uzkodas arī nē, jo tur ir tomāti un redīsi, kūciņas arī nē, jo tur ir ķirši. Un tādu cilvēku ir daudz! Un arī "neēdamo" lietu saraksts katram ir tik garš un atšķirīgs, ka iegaumēt vai ņemt vērā ir teju neiespējami

Tad varbūt derētu kritiskāk palūkoties uz savu paziņu/draugu/ciemos aicināmo loku un izvērtēt, kurus aicināt ciemos un kurus izslēgt no tā loka? (t)

Es tiešām nezinu, ar kādiem cilvēkiem jūs visu laiku sastopaties, bet tik pārspīlētu rīcību no pieaugušas personas dzīvē neesmu manījusi. Manā draugu un radu lokā ir cilvēki ar ļoti dažādām gaumēm, gan ļoti izvēlīgi ēdāji, gan veģetārieši, gan vegāni, gan absolūtu eko-šmeko ēdienu cienītāji, gan arī visēdāji, bet nekad ciemojoties vai uzņemot ciemiņus neesmu manījusi, ka kāds sprēgātu, ka viņa ēšanas paradumiem nav 100% izdabāts. Jā, mēdz mierīgi paskaidrot, kādēļ neliek uz šķīvja to vai to, vai arī neapēd kaut ko, bet ēdiena gatavotājam nekad nepārmet. Es arī esmu izvēlīga, bet lielu problēmu tajā nesaskatu, ciemojoties vienkārši uzlieku uz sava šķīvja to, ko vēlos un cik vēlos ēst, apēdu un viss. Ja kaut kas galīgi neiet pie sirds, izlasu ārā nesūkstoties un nevainojot gatavotāju, tā tiešām nav viņu problēma ka man kaut kas negaršo.
04.08.2015 11:39 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Riry
Tā arī ir viena no bērnišķības pazīmēm-ēdu tikai tā, kā gatavo manā ģimenē (ir pat tādi absurdi gadījumi redzēti, ka tiek kritizēta aukstā zupa, jo tajā nav kartupeļu un desas, jo cilvēkam mamma vienmēr gatavoja tikai tā). Izvēlīgums un cimperlīgums ir tas, ko angliski runājošās zemēs sauc par box thinking. Un tas diemžēl atspoguļojas ne tikai ēšanā, bet arī citās dzīves sfērās.
04.08.2015 11:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits