Zazy1
Es jau rakstīju, ka nav runa par ēšanas ierobežojumiem, kas saistīti ar slimībām, nepanesamībām.
Pieaugušam cilvēkam ir jāspēj nolikt malā savs - garšo, negaršo, ēdu, neēdu-citu cilvēku sabiedrībā. Man personīgi riebjas cilvēki, kas atnākot ciemos namamātei lepni paziņo, ka neko no tā, kas uz galda neēdīs, jo dzer tikai Tetly melno tēju (tāpēc namamātes piedāvātās 4 alternatīvas neder), salātus neēdīs, jo tur ir olīvas, uzkodas arī nē, jo tur ir tomāti un redīsi, kūciņas arī nē, jo tur ir ķirši. Un tādu cilvēku ir daudz! Un arī "neēdamo" lietu saraksts katram ir tik garš un atšķirīgs, ka iegaumēt vai ņemt vērā ir teju neiespējami. Teikšu atklāti, man ir tādu viesu vietā neērti no namamātes, kas ir centusies. Un tas vēl jo vairāk liekas infantili, jo daudz ko no tā, ko neēd, var taču pastumt šķīvī malā un neēst, ja reiz tik ļoti negaršo.
Tas pats ar kafejnīcām/restorāniem, kad sākas-man lūdzu grieķu salātus bez tomātiem un gurķiem, havajiešu picu bez ananāsiem utt. Itkā pavāriem vairāk darīt nav ko, kā katram klientam mainīt receptūru. Pieaudzis cilvēks izvēlēsies tādu ēdienu, kur visas sastāvdaļas garšo vai to, kas negaršo, atstās uz šķīvja.