Sveiciens šajā jaukajā dienā. Šodien parunājām par mērcītēm, bet ne pa tam ko nopirkt var veikala plauktā ,bet ko var pašas pagatavot. Patīk mērces gatavot, bet zinu ka nav figūrai draudzīgas, tās miltu mērces.No kā jūs gatavojat mērces, vistas, maltās gals, sēņu, lai būtu tā sakot, mazkalorīgākas?
Esmu atklājusi saldo krējumu ar tikai 4% tauku saturu, no tā tad arī gatavoju sēņu mērces, karija mērci u.c. Mēdzu pievienot arī miltus, bet tikai kādu ēdamkaroti uz visu pannu, pilnīgi pietiek un baigo skādi viduklim nenodarīs.
Malto gaļu sutinu ilgi tomātos (vismaz 2h). Sākumā apcepu sīpolu eļļā (+1/2 tējk.kurkumas un čili), tad piecepino liellopu malto gaļu un iegriežu vairākus tomātus. Ja šķidrums sāk pietrūkt, iegriežu vēl tomātus. Nevajadzētu aizmirst par sāli.. ja ir vēlme, var kādu papildus garšvielu pievienot, es no dārza saplūcu timiānu nedaudz un lieku klāt ēdienā. Receptes āķis slēpjas laikā.. pēc 2h tā gaļa uz mēles sāks kust
Sēņu mērci gatavoju ar pienu, mērces ēdu reti, bet saldo krējumu nekad neizmantoju, uzskatu, ka tas nav vajadzīgs, jo sanāk šausmīgi trekna mērce. tas pats kas sakultu putukrējumu un ēstu vakariņās
No enerģētiskās vērtības viedokļa, milti mērcē nav nekas šaušalīgs... tajā pašā ēdamkarotē miltu kaloriju nav sevišķi daudz - puspaku mērcē jau nebērs Drīzāk garšas-gaumes jautājums
Man jau arī šķiet, ka 1-2 ēd.k. miltu nav nekāda mirstamā porcija, lai par to nenormāli satrauktos...
Pati miltu mērces netaisu, jo man nepatīk šķaidīt tos miltus un uztraukties par kunkuļiem un man kaut kā nemaz neprasās.
Sēņu mērci taisu ar žāvētu gaļiņu un skābo krējumu.
Vistas filejas - karija mērci ar saldo krējumu.
Boloņas mērci ar tomātiem.