Kviešu miltus aizstāju ar auzu miltiem un, kad kārojas vafeles un pankūkas, tad cepu proteīna vafeles/pankūkas. Saldo jogurtiņu vietā grieķu jogurts ar svaigām ogām/augļiem. Bulku vietā gardu muti ēdu polārmaizi ar zemesriekstu sviestu, banānu un kanēli. Šokolādīšu un citu našķīšu vietā izvēlos proteīna batoniņus, kaltētas dzērvenes un negrauzdētas mandeles. Pastas ēdam visādas, gan auzu, gan pilngraudu, gan parasto. Šad un tad dažos ēdienos aizstājam ar strēmelēs sagrieztu cukīni. Cūkgaļas maltās gaļas vietā lietojam 5% tauku liellopu vai vistas malto gaļu. Desu vietā uz savas (polār vai saus-) maizes lieku vistas filejas "šķiņķi" vai roastbifu. Visu, kas būtu jācep eļļā (deep fried) kā, piemēram, pavasara rullīši, kartupeļi vai General Tso Chicken, cepu cepeškrāsnī bez liekiem trans-taukiem. Mums mājās ir ūdens uzgāzejamais sifons un, ja pie kāda asāka ēdiena prasās klāt limonāde, tad uzgāzēju ūdeni un sajaucu ar kādu stēvijas dzēriena sīrupu - sanāk garšīgi un drusciņ veselīgāk kā veikala limpenes. Mums ir nopērkams arī "light" aliņš ar 70% mazāk oh, ja dzeru alkoholu, tad bieži izvēlos to, sausu sarkanvīnu vai brut dzirkstošo vīnu.
Vienīgais no kā esmu pilnībā atteikusies ir majonēze un aoli mērce, bet tās man gluži vienkārši šķiet galīgi liekas kalorijas, nekad tā īsti nav garšojis.